貓糧資料庫 (9)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
罐啊 都睇好多人話唔食/好快厭
想知有無貓係唔食汪喵但食怪獸
我隻貓唔中意汪喵罐 唔知試唔試怪獸好
好似2間差唔多咁
我睇人話呢兩間野差唔多 所以我係你就唔會試
有成大袋royal canin sterilized 貓糧,有冇人要?
最近發現腎虧,要轉糧
緊係食得
我隻3個月港女都係食緊全生肉糧
係咪要雪櫃夠凍先keep到全生肉糧
睇你點睇
有啲擔心嘅就會每個月幫貓貓杜蟲
我自己就覺得杜蟲藥都係毒藥 食得多其實都唔好
睇屎做人 佢屎靚都唔洗特別比佢食
可以去fb入生肉group 入面都好多資訊for新手想試生肉糧
我係買商業生肉 都係放普通雪櫃冰格
離題
想問下滴完頸,過幾耐之後先可以食杜蟲藥
而家想幫貓貓轉糧
N&D 雞肉 石榴
Thrive 雞肉
Nature‘s Variety 雞肉
邊個會好d
因為聽講 Thrive太多灰質 NV又有Vit K
好苦惱
Dr Elseys
Wysong
想問下Happy Cat呢個牌子有冇人知係點? 係好定唔好
領養果陣見到已經食緊呢款 所以7年黎都繼續食緊
怕 Dr Elseys太高蛋白質 我隻嘢唔係好郁
想問essence 貓糧評價係點

隻貓貓之前唔食雞肉味,拎左d 魚同紅肉味,佢地就食得多左好多。

想問下依隻糧好唔好?
我兩隻貓好鍾意汪喵挑嘴罐
其他就麻麻
我仲尋覓緊佢地鍾意食咩 成日開完食少少又唔食
有冇試過灑啲零食碎係面?
屋企隻老貓好易食厭 但加咗零食又ok
我間唔中都會灑啲零食碎係面
同埋佢地就算鍾意一隻罐 日日食一樣好快就厭
所以我都盡量一日三餐唔同罐 咁佢地食極都唔厭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞