貓糧資料庫 (9)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
入呢個Po真係哂鳩氣
我研究佢有乜食做乜
屌你老母餵佢食屎就啱
引戰?邊撚個引戰
求其食偉嘉算 腎衰竭掉佢出街
有冇人要競投救走隻貓 一萬蚊起價
係 thrive 罐75g
絲打可以自己計一計熱量,雖然我都係新手唔專業,但我share我既計法,當一罐thrive75g 粗略計到55kcal,兩隻share而一餐27.5三餐即係係罐罐吸收到82.5kcal左右,而4個月貓貓當2kg成長中未絕育,每天要有250-300kcal先夠。咁你就用返你隻牌子乾糧計返要食幾多g乾糧先夠cover到個180kcal(兩隻就320)。

sor for 1999有錯勿屌。
我都想知我兩隻貓食得夠唔夠
6個月大 中等身型 唔知幾重
一日50g乾乾加兩大罐共500kcal左右
要知幾重先計到
可以試下汪喵個計算器
Thanks for sharing
但因為乾放題 又唔知邊個食左幾多
乾就食緊wellness core 紫色幼貓糧(又斷貨啦頂)
如果罐溝乾乾佢地好仆街咁了出黎唔食
但溝ziwi peak凍乾就食晒
唯有溝多d ziwi peak 比佢地
我2隻貓貓 宜家加埋一日4罐 加around 100g 乾乾 好似好大食
新接兩隻BB貓4個月大
男既2KG 女既1.6KG 本身食開RC 好大食但明顯消化唔黎D屎軟既
想安排轉糧 屋企有隻成貓食開THRIVE 雞肉
各位建議買WELLNESS (斷貨遲D先買到)
定係拎THRIVE打碎佢喂貓BB好
THRIVE雞肉睇個營養表其實都同WELLNESS咁好
2lb仲有貨
5lb就話要12-1月先有
想問下大家平時開完啲罐罐之後點保存
會唔會放雪櫃?
因為貓b一餐食唔晒一罐
又驚就咁放室溫唔多衛生
駁唔到?
駁唔到?
駁唔到?
6個月食屎得啦
屌你老母餵乾糧?冇錢咪撚養貓啦垃圾
駁唔到?
駁唔到?
小圈子駁唔到?
買左30罐偉嘉 又平又飽肚
我開1個鐘未食完就雪
之後蒸返暖佢
引戰?邊撚個引戰
冇錢咪撚養貓啦
開多罐啦窮撚 屌你老母陣窮酸縮味真係
屌你老母臭閪 正正常常講貓糧你地唔撚鐘意嘛
屋企人訂錯左糧,想轉讓有無人主子岩食?
Oven-baked Tradition - 10lbs Adult Chicken 成貓糧:北美去骨走地雞配方10磅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞