超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
有無巴打有計劃 一齊組個夠27個意志堅定 絕不被洗腦既兄弟
一齊去比6萬幾佢地 之後得左 拎到1040萬 就將1040萬平均分比27個人
最後拎哂其他中伏ON9仔所付出的錢
不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富

一定會分開慢慢出糧比你唔會一炮過

好似話每個月比6位數 不過1040期除返27個人 每人都只得38萬 再扣埋一早比左個7萬 得31萬 好似話一年先比哂1040萬 咁同打返工 年收入30萬無分別
一齊去比6萬幾佢地 之後得左 拎到1040萬 就將1040萬平均分比27個人
不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富

好似話每個月比6位數 不過1040期除返27個人 每人都只得38萬 再扣埋一早比左個7萬 得31萬 好似話一年先比哂1040萬 咁同打返工 年收入30萬無分別

仲要無哂朋友
Btw 我仲等緊頭先個巴打話分享多啲野出黎
不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富

仲要無哂朋友
Btw 我仲等緊頭先個巴打話分享多啲野出黎

其實因為我ex以前比傳銷呃過(依家好耐無聯絡)
我一直都好想傳銷係世界上消失
如果有留意傳銷嘅話,呢壇1040工程都玩咗好耐
以前係廣西,果邊本地人全部都知佢地玩乜
基本上就係上去跟佢地住,然後畀佢地困住洗腦
同保良局訓練營有87%似
不過保良局訓練營係摧殘學生心靈,而傳銷營就係搵人氹你落撘

如果想知多啲嘅話,強國一早有人寫咗個故出黎,免費嘅
唔記得個名,大致上係講一個男人跟咗朋友去廣西傳銷營,打算起佢地底
而個朋友就係畀一個女人用相睇呢個藉口帶去
呢單野應該唔係咁簡單
可能背後有有關人士or 部門照住

可能一開始係幾個茂利搞出黎
但搞搞下可能比人收歸旗下
不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富

數唔係咁計㗎
呢個1040工程仲衰過ENG同Amway,佢就係一個純粹分錢遊戲
你投資7萬,佢會畀返1萬幾你
淨低嘅5萬幾蚊,收你果個人袋幾千,中層幾個人每人幾千,老總每人萬幾左右
話就話收27個人夠數,實際上係呢27個人都仲要各自搵下線先湊夠1040萬
至於搵人啦喎......邊有咁易呀
除非你係創始人,否則你輸錢機會高達99%
你下線又未必搵到人,到你做上線果時又要出錢買名牌野扮富貴,出埋請人兼食宿
世上冇免費午餐㗎

我以前讀中學都差啲中傳銷
果陣中文科份SBA係要見校友然後做份報告出黎
點知我分左個做傳銷既人
果間係叫做St Global
個校友帶左我去佢地個啲例會度
我大約記得舉辦既地址係沙田一間中式建築
(長實都有會議室係入邊,大約兩層高)
佢地會藉住話呢座係政府建築
係度開到例會都代表政府睇哂我地資料
認同我地係正當生意之類

果日我見到好多唔同既人
有銀行家,港隊(女仔,未入會,羽毛球定唔知欖球)
名媛,有高學歷人士,微軟既高層
最記得係有一個係品酒師協會既主席定副主席

有個男人話自己屋企壟斷左香港既豬肉市場
係果度好似都幾高級下
話自己覺得家族企業發展空間細
有啲故步自封既感覺
所以入去St Global做之類

佢地用歐洲爵位黎分級
搞到自己好似好高級咁

中間就係咁吹噓自己既產品
仲講到自己有歐洲皇室用自己既產品
18xx開始既產品俾我地賣咁
又話遲啲又有邊個邊個要去法國搵個男人授勳
話自己公司用2千萬做商業登記
又話自己有邊度邊度全層,邊度邊度全棟
表明話自己全資擁有咁話
又講到海外都有總部之類
仲有好多好搞笑同戇尻既野
太多唔一次講哂

之後完左話有巴士車我地去食飯
到時可以同「高層」再傾多啲了解多啲
我估到時會踢人入會
所以就話有約唔得閒走左

後尾番到學校淨係同老師講左
老師自己了事就算
後尾就不了了之。

仆街,鄉議局,真係有背景人士woo
不過,有背景都要靠呃
我覺得成件事已經好成熟
佢地會知道你有咩疑惑 一早諗晒點拆招
例如傳銷新聞個d 佢地係主動話你知係政府既宏觀調控策略等等
所以會令你覺得成件事都係真既

對城市人來講 睇新聞成日時有聽聞 都已經熟晒
心水清到得啖笑
但係肯定好多鄉下人完全無概念 咁新鮮 好易上當啦

點解香港咁多人中招

好多港人生活只有飲飲食食
聽過人中左招

以為自己幫國家做事
不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富

數唔係咁計㗎
呢個1040工程仲衰過ENG同Amway,佢就係一個純粹分錢遊戲
淨低嘅5萬幾蚊,收你果個人袋幾千,中層幾個人每人幾千,老總每人萬幾左右
話就話收27個人夠數,實際上係呢27個人都仲要各自搵下線先湊夠1040萬
你下線又未必搵到人,到你做上線果時又要出錢買名牌野扮富貴,出埋請人兼食宿
世上冇免費午餐㗎

有人請搭飛機去大陸 佢地好多都會跟上去
聽過人中左招

以為自己幫國家做事

佢地呢家笑番我地唔知咁多野
不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富

數唔係咁計㗎
世上冇免費午餐㗎

有人請搭飛機去大陸 佢地好多都會跟上去

有冇咁窮呀, 返大陸都狗衝

你睇下睇mk廢青,幾千都未必有
不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富

數唔係咁計㗎
世上冇免費午餐㗎

所以各位巴打真係唔好去接觸依D野 特別我地唔多清楚佢地整體運作
睇黎上面位巴打知D野咁喎
身邊有朋友做緊,不斷搵朋友上去又游說又出埋機會 個朋友係恆大 氹過個好朋友上去,好彩個好朋友嘅男朋友都一齊去,如果唔係真係落唔返嚟香港 呢個人嘅朵喺我地嘅共同朋友圈入面臭晒
身邊有朋友做緊,不斷搵朋友上去又游說又出埋機會 個朋友係恆大 氹過個好朋友上去,好彩個好朋友嘅男朋友都一齊去,如果唔係真係落唔返嚟香港 呢個人嘅朵喺我地嘅共同朋友圈入面臭晒

時間 金錢可以 追番
個朵真係彌補唔番
繼續推 等身邊為前路迷惘緊ge人唔好中伏
繼續推 等身邊為前路迷惘緊ge人唔好中伏

唔夠佢地講
不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富

數唔係咁計㗎
世上冇免費午餐㗎

所以各位巴打真係唔好去接觸依D野 特別我地唔多清楚佢地整體運作
睇黎上面位巴打知D野咁喎

龐氏騙局
玩咗一百年都仲會有人中招
無限有人中伏 點搞都唔死

時間 金錢可以 追番
個朵真係彌補唔番

宜家我掙扎緊好唔好send 個post佢睇

時間 金錢可以 追番
個朵真係彌補唔番

宜家我掙扎緊好唔好send 個post佢睇

我諗你唔係呢度唯一諗呢個問題既人
On9,同佢講一炮過比哂70000x27=190萬唔使找,拿1000萬來 邊有咁筍,信個d真係無腦
有無人真係試過拎1000萬走?

但果個一定唔係你
係最上面果班大陸仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞