超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
唔睇唔知咁多 仲要個個都話識
識得嘅大學生朋友圈子都係本土/港獨
好難想像仲會有大學生信d支那閪架
幫支那建設,幫你老母,咁鳩假都信

就算有錢都唔要,支那狗冇一個值得信

原本都好正常
上完去成個人變哂
好似發現左世界既真相咁

咁又冇咁極端

好多香港人睇錢份上 話有成千萬
如果冇錢搵邊個同你支那建設

搞建設唔搵建築公司要搵佢地上去行行企企

咪臭係
P字頭個間 好多人都上左去建設國家
其實有冇人成功過,其實玩到一半,扣埋本,3、4萬都賺唔到?因為拉個幾個人之後,其實點都有幾千蚊落袋,除非時間用太長,個成本大過賺返嚟⋯如果賺到3、4萬,佢地都實牙刷刷話點都有賺過錢⋯
利申,以前畀人水左上江西「考察」,但係全身而退
想問野,我都講得
其實有冇人成功過,其實玩到一半,扣埋本,3、4萬都賺唔到?因為拉個幾個人之後,其實點都有幾千蚊落袋,除非時間用太長,個成本大過賺返嚟⋯如果賺到3、4萬,佢地都實牙刷刷話點都有賺過錢⋯
想問野,我都講得

咩關係既人搵你
想問野,我都講得

咩關係既人搵你

一個識左好耐嘅舊同學,本身佢係中毒耶撚,唔撚貪錢
想問野,我都講得

咩關係既人搵你

係咪又係有哂屋住 同埋國家支持
貪字得個貧
易賺既快錢十個有十一個都係騙局
想問野,我都講得

咩關係既人搵你

而我所知幾個人租屋住做竇,佢地每日做嘅野係帶新人去Senior屋企畀人地洗腦,兼自己學下點洗人腦。
至於係咁國家支持,佢一半講得好啱,有一大班港豬去啲山旮旯地方飲飲食食租屋,帶動個經濟,國家「唔會阻」,等於你呃到班大陸豬來港消費,政府因咩事要阻你?只要你唔搞到人家破人亡,基本上理鳩你地理傻閪供錢畀頂班人洗⋯咁叫唔叫國家支持?
想問野,我都講得

咩關係既人搵你

而我所知幾個人租屋住做竇,佢地每日做嘅野係帶新人去Senior屋企畀人地洗腦,兼自己學下點洗人腦。
至於係咁國家支持,佢一半講得好啱,有一大班港豬去啲山旮旯地方飲飲食食租屋,帶動個經濟,國家「唔會阻」,等於你呃到班大陸豬來港消費,政府因咩事要阻你?只要你唔搞到人家破人亡,基本上理鳩你地理傻閪供錢畀頂班人洗⋯咁叫唔叫國家支持?

有好多字打錯,自膠先
想問野,我都講得

咩關係既人搵你

有好多字打錯,自膠先

我都係奇怪呢點,先唔論d人賺唔賺到錢,但如果連我地都發現到,共狗根本無可能唔知,雖然帶動到經濟,但畢竟影響到社會穩定性 點解唔阻止?
六萬8 點會影響到社會穩定,分分鐘仲有水過比領導人

仲有佢個玩法係個個月比番少少人工比你

袋左你7皮野,當你完全拉唔到客都係70個月 成6年先輸番比你,但日日洗腦,你一年點都拉到一兩個朋友黎進貢

就算你真係拉唔到,你柒左咪收收埋埋當買個教訓番鄉下

根本成個騙局就幾完美下,呃各地既人,唔玩本地爆煲

要保密,柒左都少人知

香港ecosway 都係咁玩,個個蝕少少咁供大單集團
想問野,我都講得

咩關係既人搵你

有好多字打錯,自膠先

我都係奇怪呢點,先唔論d人賺唔賺到錢,但如果連我地都發現到,共狗根本無可能唔知,雖然帶動到經濟,但畢竟影響到社會穩定性 點解唔阻止?

共產黨幾時睇過要穩定?同埋調轉講,班人係以「發展國家利益」嚟做旗號,共產只怕人group埋一齊返共產黨,唔怕你地group埋一齊推動一個地方經濟喎。
同埋有個不成文規定,除左唔畀公務員,學生同當緊兵嘅人做之外,喺A城做,唔可以搵返A城人做,例如喺江西做,要搵上海人做,其實就係防止你講影響社會秩序,忽然一個城市,個個放低原有職位去做,一來如果真係賺到錢,會忽然扯高物價,二來全城有工冇人做,搞到本身個城run唔到⋯
六萬8 點會影響到社會穩定,分分鐘仲有水過比領導人

仲有佢個玩法係個個月比番少少人工比你

袋左你7皮野,當你完全拉唔到客都係70個月 成6年先輸番比你,但日日洗腦,你一年點都拉到一兩個朋友黎進貢

就算你真係拉唔到,你柒左咪收收埋埋當買個教訓番鄉下

根本成個騙局就幾完美下,呃各地既人,唔玩本地爆煲

要保密,柒左都少人知

香港ecosway 都係咁玩,個個蝕少少咁供大單集團

以我所知帳面明錢冇畀領導人,佢聲稱69800當中大約50%會係畀國稅其實呃鳩你,實際按比例供晒上線
大家身邊有無似係上左去既朋友
佢地變成點
我覺得成件事已經好成熟
佢地會知道你有咩疑惑 一早諗晒點拆招
例如傳銷新聞個d 佢地係主動話你知係政府既宏觀調控策略等等
所以會令你覺得成件事都係真既

對城市人來講 睇新聞成日時有聽聞 都已經熟晒
心水清到得啖笑
但係肯定好多鄉下人完全無概念 咁新鮮 好易上當啦

不過如果真係有香港大學生中招
咁我覺得好可悲
幾時開始香港啲大學會收弱智人士咁大愛?

上面成班人洗你腦,
再加上日日洗你香港冇希望,打死一世牛工呢d
好易令大學生行錯

班中左伏既大學生見到呢個post會點睇

咪就係覺得你地眼光短淺

笑緊我地囉

毛都未撚生齊
我連6000都冇
得罪講句比人呃個d全部都抵撚死
有小小常識都唔會比人呃啦

btw死大陸狗搞到香港都烏煙瘴氣
P字頭個間 好多人都上左去建設國家

點解我會睇得明
有冇迷途識返ge人可以提供線索
搵香港公安 要求香港公安聯絡大陸公安做野有冇得諗
好撚憎呢d仆街
好想捉曬呢班垃圾去打靶

講黎聽下得嗎

當然得啦
睇下你地有咩想知

咩關係既人
點拉你上去 同埋上面係咩環境

首先就係一個好耐無見既朋友話有工作上既野介紹比我
咁就叫我上去大約7日到啦
佢地係會用唔同既藉口呃你上去先, 而家就開始帶你去見唔同既朋友
再慢慢暗示你知佢地做緊d咩

我上到去主要係同香港幫既人一齊周圍去
佢地咩洗費都會幫你比, 係咁扮fd等你融入佢地
最on9既係佢地會帶你去唱k, 唱唱下會停晒要逐個逐個自我介紹
好撚難頂

咁佢地暗示左咩野?

我見香港人都幾多
同埋好多係成個家族咁上去

咁佢地個計劃會有幾個數字, 就不斷帶你周圍去同你講呢件事係國家暗中進行緊
個國家公園點解要有呢個數字既樹, d石像又代表d咩, 個市既市長個d點樣一個個咁入左中共核心政權等等
我個陣有諗過返黎寫個故講返個幾日既事, 所以有mark低d資料
夜少少可以搵返出黎再講下

巴打等你分享資料出黎
我有舊同學同我講佢有個朋友前幾日上左去貴州
上去之前已經google哂啲資料
但佢最後落番黎竟然話呢件事係真既
究竟上面點做到

google都仲上去 一係就真係好撚醒想混入去玩死班仆街 一係就係on9仔
你個fd睇黎應該係on9多
有個fd似係中左招,佢去武漢,問佢實際做咩佢話係片區發展又講唔出做咩,好似唔想比人知咁,講到返去大陸博2年就會有幾百萬,到時想樓買車都得 不過佢話佢地係一期期出糧,第一期係3個月出,大約係7-8萬左右
其實佢係咪比人洗左腦,冇得救
早排先有巴打post過,而家d大學生有冇咁撚蠢?

當然得啦
睇下你地有咩想知

咩關係既人
點拉你上去 同埋上面係咩環境

首先就係一個好耐無見既朋友話有工作上既野介紹比我
咁就叫我上去大約7日到啦
佢地係會用唔同既藉口呃你上去先, 而家就開始帶你去見唔同既朋友
再慢慢暗示你知佢地做緊d咩

我上到去主要係同香港幫既人一齊周圍去
佢地咩洗費都會幫你比, 係咁扮fd等你融入佢地
最on9既係佢地會帶你去唱k, 唱唱下會停晒要逐個逐個自我介紹
好撚難頂

咁佢地暗示左咩野?

我見香港人都幾多
同埋好多係成個家族咁上去

咁佢地個計劃會有幾個數字, 就不斷帶你周圍去同你講呢件事係國家暗中進行緊
個國家公園點解要有呢個數字既樹, d石像又代表d咩, 個市既市長個d點樣一個個咁入左中共核心政權等等
我個陣有諗過返黎寫個故講返個幾日既事, 所以有mark低d資料
夜少少可以搵返出黎再講下

巴打等你分享資料出黎
我有舊同學同我講佢有個朋友前幾日上左去貴州
上去之前已經google哂啲資料
但佢最後落番黎竟然話呢件事係真既
究竟上面點做到

google都仲上去 一係就真係好撚醒想混入去玩死班仆街 一係就係on9仔
你個fd睇黎應該係on9多

問左舊同學講佢背景
佢本身做生意都開三間鋪賣下啲男裝同女裝
財政無乜問題
婚已結
總結都唔算係蠢人
就係唔明點解咁都信
想知上面究竟係比左咩佢睇
點解冇人搵我上去考察下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞