超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
其實呢單野
大家要share比自己朋友D群組睇先得
等多D人知 就少個人上去

因為傳銷係唔會死 所以要小心
其實呢單野
大家要share比自己朋友D群組睇先得
等多D人知 就少個人上去

因為傳銷係唔會死 所以要小心

尤其係果啲平時懶醒 以為自己唔會中果啲
果啲人做左信徒係唔會再聽你講
(因為佢覺得你蠢過佢
我覺係上面班香港人係真心既 但係我“考察”完覺得佢地唔知自己係個局入面 佢地連上到頂既人係咪真係搵咁多都唔知就揀信左
同埋好撚大漏洞就係呢件事未立法點解會要繳國稅?

不過無可否認設計呢隻game既人好聰明 好識利用人既心理 再用媒體報道 發展實況 同啲巧合位黎引導人去思考真偽 不自覺已經被洗腦入左局

係架 走法律'那' 大陸傳銷法最有力證據係有產品而佢地無 所謂既乜乜乜乜都係無任何實際既野 所以公安拉到人又告唔入就係因為無實際證據 佢地連每次分享都係要寫圖畫字 用完即棄 果時我都想問 不過問黎都係曬鳩氣都估到佢地會講係鍛練既一種 我都識答啦

其實要講 有問有答咁 真係可以傾到幾個鐘先講得曬成單野
救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期
睇下上面比唔比我轉個時間上去

其實唔洗就我架 妳自己上啦
救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期

你唔係諗住上去呀?
救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期

LM
救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期

你唔係諗住上去呀?

我同佢講左唔得閒
佢仲堅持試下幫唔幫到我改期

屌 妳自己上去發夢啦
救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期

LM

救命 點拒絕好
救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期

LM

救命 點拒絕好

同佢講係假既
有無巴絲中過招?小弟有律師朋友可以問下意見 telegram : Chifung52
救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期

LM

救命 點拒絕好

同佢講係假既

感覺佢想我上去 再比入場費多啲
佢係咁炸我好煩
救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期

LM

救命 點拒絕好

同佢講係假既

感覺佢想我上去 再水我比入場費多啲
佢係咁炸我好煩
救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期

LM

救命 點拒絕好

同佢講係假既

佢係咁炸我好煩

怒我唐突,你係傻仔?
呢的事直接督暴佢同佢講係傳銷,要上佢自己上,唔好搞你。咁有咩難拒絕呢?晒唔晒去酒樓擺番兩圍耍晒霖先拒絕呀
救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期

LM

救命 點拒絕好

同佢講係假既

佢係咁炸我好煩

怒我唐突,你係傻仔?
呢的事直接督暴佢同佢講係傳銷,要上佢自己上,唔好搞你。咁有咩難拒絕呢?晒唔晒去酒樓擺番兩圍耍晒霖先拒絕呀

救命 我果位朋友
係咁話試下幫我改期

LM

救命 點拒絕好

同佢講係假既

佢係咁炸我好煩

怒我唐突,你係傻仔?

可能真係老襟黎呢
輕推一下
呢個post久而久之會沉
而佢地就繼續拉人上去
https://www.facebook.com/icablenews/videos/670253743166697/

【南寧出動千人打擊非法傳銷】

廣西南寧市出動一千多名警員,展開打擊違法傳銷行動。

當地公安針對近期非法傳銷活動猖獗,展開為期 4 個月打擊行動,在全市拘捕 368 人,繳獲 400 萬元人民幣,57 架汽車及一批電腦、銀行卡,傳銷帳簿等。

警方指這個傳銷組織以「西部大開發」等旗號,鼓吹「事業合法」,欺騙民眾作非法傳銷及集資。

#有線新聞 #廣西 #南寧 #傳銷 有線中國組

佢地又話宏觀調控...
https://www.facebook.com/icablenews/videos/670253743166697/

當地公安針對近期非法傳銷活動猖獗,展開為期 4 個月打擊行動,在全市拘捕 368 人,繳獲 400 萬元人民幣,57 架汽車及一批電腦、銀行卡,傳銷帳簿等。

警方指這個傳銷組織以「西部大開發」等旗號,鼓吹「事業合法」,欺騙民眾作非法傳銷及集資。

佢地又話宏觀調控...

但如果每次都無身邊既人中招
真係會繼續咁諗

宏觀調控黎架!呀公暗地裏做俾人睇,根本就無拉過人

佢地又話宏觀調控...

但如果每次都無身邊既人中招
真係會繼續咁諗

宏觀調控黎架!呀公暗地裏做俾人睇,根本就無拉過人

push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞