超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike

銀行戶口 電話咩都會開晒俾你 我話考個車牌啦 有咩事易走佬 佢話包晒架喇 咁幾好wor我仲話

我爬完啲文都無乜解救既方法

我諗呢d野點都要諗辦法叫你個fd 返香港先
呃又好點都好
返左香港再搵幾個熟ge fd一齊說服佢

唉洗撚晒腦喇 入左局就無 因為的而且確真係有人咁搵到錢 就好似做保險咁 我發掘下擴散到咩情況先

你唯有洗返佢腦
瘋狂憶龐氏騙局同其他層壓式既新聞同原理佢睇

話比佢知幾千幾萬個人之中
隨時得一個人真係賺到錢
問佢係咪真係咁有信心果個係自己 同埋會斷六親

我其實都畢左業一段日子 我都係聽d師兄弟講起咩咩番大陸 點點點 我岩岩問下最熟果堆 講番都為數不少俾人說過番上去 有d已經搬埋上去 真係好撚恐怖 [black][/black] 我知佢地係坐高鐵 九成九去惠州

我見親個啲都去貴州

刑法条文 听语音
(根据刑法修正案七修改)刑法第二百二十四条之一:组织、领导以推销商品、提供服务等经营活动为名,要求参加者以缴纳费用或者购买商品、服务等方式获得加入资格,并按照一定顺序组成层级,直接或者间接以发展人员的数量作为计酬或者返利依据,引诱、胁迫参加者继续发展他人参加,骗取财物,扰乱经济社会秩序的传销活动的,处五年以下有期徒刑或者拘役,并处罚金;情节严重的,处五年以上有期徒刑,并处罚金。[1]

Copy大陸d刑法 所以殘體字
睇落應該都係坐幾碌有咩事頂盡 爆煲又無咁快 係浪費時間一直係依個遊戲上面

佢地又會話其實國家暗中支持 on9

回應該有巴打話點解中共唔打擊,我一開始我懷疑係咪真係國家支持

但而家我覺得屌你可能班政要先係老闆
而且當地居民又唔介意,咁多人喺到消費
有朋友都中過招 事關中開有條路 佢之前都中其他傳銷 依家又中呢個 無得救
識得嘅大學生朋友圈子都係本土/港獨
好難想像仲會有大學生信d支那閪架
幫支那建設,幫你老母,咁鳩假都信

就算有錢都唔要,支那狗冇一個值得信

可能佢地係覺得要賺鳩哂中國人啲錢

要賺支那人嘅錢冇問題 但係唔好返嚟香港水鳩自己啲朋友啦

有個識左好耐既朋友做緊
講佢知係假又屌柒我 笑我唔識用思維分析共黨
仲話好快可以改變好多野

佢地有種"我笑他人看不穿"
你點都唔夠講

我之前上去,淨係講:冇解釋,純粹唔信

你用邏輯反對 佢點都覺得自己啱
共產黨梗係暗中支持啦
分分鐘依家成幾千萬人甚至過億人玩緊

又可以帶旺個城市
又可以減低失業問題
如果一下子爆 咁多人即時湧入就業市場仲唔仆街
唉,睇到呢個post,
原來身邊有幾個frd奶左野
共產黨梗係暗中支持啦
分分鐘依家成幾千萬人甚至過億人玩緊

又可以帶旺個城市
又可以減低失業問題
如果一下子爆 咁多人即時湧入就業市場仲唔仆街

呢樣野我都係半信半疑

共產黨嘅手段大家明啦 佢要發展一樣野的確會用盡所有方法
第二個地方難講 大陸唔奇

但佢要快發展,同埋傳銷係咪真就唔知 咁多種傳銷邊套真呢

有人話全部都真,有人話自己嗰套係真其他係假

笑撚死
睇到呢個post...

諗起早排有個好耐無搵我嘅朋友
話返咗上大陸做野...
問佢邊間公司咩名,無講
問佢做啲咩,都無講
只係講自己完成一啲project,又係話國家發展規劃打造一個新城市
自己就負責比下意見咁,一大班人咁做...

講真佢地保密又真係做得好好...
問極佢都唔講
IQ夠100都唔會信
比7皮賺成千萬
六合彩先得
神神秘秘一定係騙局
好似新聞報過呢類嘢,又係話喺大陸某地方搞呢味嘢,好多人去嗰度住落,然後不斷四出搵下線。
好似新聞報過呢類嘢,又係話喺大陸某地方搞呢味嘢,好多人去嗰度住落,然後不斷四出搵下線。

佢地唔係叫下線,叫"合作伙伴"
個名同"財務策劃師"有得比
咁都信
早排咪有單港女大內地生被電騙幾多百萬定千萬既.
大家有無將事情串連左完成成件事.
睇到呢個post...

話返咗上大陸做野...
問佢邊間公司咩名,無講
問佢做啲咩,都無講
只係講自己完成一啲project,又係話國家發展規劃打造一個新城市

問極佢都唔講

佢地話要暗中進行,因為社會要有個平衡,唔可以太多人入
否則冇人做正常職業冇人打工冇人耕種
More 我身邊有2個朋友講啲野exact7ly same
大學生都咁弱智

錢字當頭,有d實係明知係陷阱都衝入去
似乎大家都好有興趣 亦擔心朋友
我自己親身經歷

我難啲mon住回覆 盡答
大學生都咁弱智

錢字當頭,有d實係明知係陷阱都衝入去

如果香港d樓平返6,7成
邊有咁多人踩上去
耶和華冇證冇據都咁多人信啦,去到上面有成個規模比你睇,中伏唔奇嘅
唔關大學生蠢唔蠢事,只要你個人係貪心嘅、自命不凡嘅,就自然會中伏

記住一句,邊有咁大隻蛤乸隨街跳,仲要係大陸跳
珍惜生命,遠離中國
留名
呢啲層壓式騙案好多時事主入局無耐就會清醒
集團亦會揭開肚皮擺明走數
然後氹你一千萬就無喇
但昆返多啲人就起碼可以回到個本
如果你唔受周圍唱佢就會標榜你係異類
例如話係競爭對手、入錯team 或者好似呢單咁話係中央嘅善意安
到太多人揭發再無乜人昆時就摺埋佢用另一個名開過檔

部分事主因為嘢已瀨又知道無從追溯所以選擇繼續昆人
所以你問佢地個個表面都會話你知好因為唔想打爛自己飯碗

但當然
除非你喺昆人上都有過人之處被招攬成核心成員
否則大部分情況連個本都拎唔返
只會被走數再走數

佢地仲有個說法會話e+ 營運初期你係最上果層
爆之前實已經賺夠一大筆全身而退
但事實上無論你邊層
佢都一樣可以走你數用上述方法屈你幫佢繼續昆人
睇到呢個post...

話返咗上大陸做野...
問佢邊間公司咩名,無講
問佢做啲咩,都無講

問極佢都唔講

佢地話要暗中進行,因為社會要有個平衡,唔可以太多人入
否則冇人做正常職業冇人打工冇人耕種

呢樣真
佢地都無生產力嘅
耶和華冇證冇據都咁多人信啦,去到上面有成個規模比你睇,中伏唔奇嘅
唔關大學生蠢唔蠢事,只要你個人係貪心嘅、自命不凡嘅,就自然會中伏

記住一句,邊有咁大隻蛤乸隨街跳,仲要係大陸跳
珍惜生命,遠離中國

香港都大把類似嘅嘢啦
諗下d錢邊度黎啦
仲要中國 話明得老千係真
其實所謂「信」o既人有一半都一早知係昆人
不過會相信自己可以昆得更多人

只係「昆到人就有回報」呢件事本身都係昆佢啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞