超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
push
上左去3日及時抽身走 冇俾錢
遺憾救唔到朋友
我堅定要走 佢堅定信會拎到1040
所以第4日我趁佢地未起身 走人
有好多支那交流生落黎呃水魚
認真一問而家有無類似既傳銷用event management/義工嚟包裝

最近我個兄弟同我講有個小學女同學無啦啦Facebook主動搵返佢傾計話咩跟屋企人去左廈門做event幫手,係間apartment度同八個公司既人一齊住
講左一陣問有無興趣上廈門“識下朋友”

到底上到去會唔會係1040呢啲傳銷野,9up國家發展然後迫人比錢入會咁樣
認真一問而家有無類似既傳銷用event management/義工嚟包裝

最近我個兄弟同我講有個小學女同學無啦啦Facebook主動搵返佢傾計話咩跟屋企人去左廈門做event幫手,係間apartment度同八個公司既人一齊住
講左一陣問有無興趣上廈門“識下朋友

到底上到去會唔會係1040呢啲傳銷野,9up國家發展然後迫人比錢入會咁樣

唔洗問 200%係

講左一陣問有無興趣上廈門“識下朋友

唔洗問 200%係

快啲打支預防針俾個 fd
ON鳩仔
中伏果啲去驗下智商啦屌

當啲人同你講「呢度大把高智商專業人士都參加咗,點可能係騙局?」嘅時候
你呢啲盲信智商嘅ON9仔就100%會落嗒
想問下俾朋友呃左上去既巴打
你地朋友係用咩藉口呃你上去
因為我都預到d類似既野
但我問佢d內容佢又答到d完全唔同性質既野
ON鳩仔
中伏果啲去驗下智商啦屌

當啲人同你講「呢度大把高智商專業人士都參加咗,點可能係騙局?」嘅時候

咁係果啲所謂「高智商」既人被誤判姐
一件事睇得出班人幾咁弱智

「呢到成個城市起咗出嚟,唔同呃你咩?
你親眼見到都唔信?反而信網上討論區啲網民?
我都參加咗啦,識你咁耐唔通呃你咩。」
愈係覺得自己醒愈難出返嚟
反而覺得自己唔會發達嗰啲人先最難氹
ON鳩仔
中伏果啲去驗下智商啦屌

同意
愈係醒 懶係逆向思維 愈難出番黎
ON鳩仔
中伏果啲去驗下智商啦屌

咁就呃到果啲真係同弱智無分別
認真

事實係大家智商都係 100 左右
有冇被人呃只係睇你事前打咗幾多預防針
推呀
咁誇張
又真係有人信先犀利
今日新聞竟然講
今日新聞竟然講

tvb?
今日新聞竟然講

tvb?

蘋果吖
PUSH
好似是Apple新聞
仆街 我個frd好似瀨左野 同上面講啲情況有9成似
ponzi's scheme
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞