超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
想張香港赤化緊係向大學生埋手,傳銷只係從中獲利

乜真係咁多人奶野
一定係唔知邊個冇腦nds中左招然後傳左入黎香港啦

即講又即有 CLS

堅 因為我番大陸兩地跑左年幾 我話痴撚線啦邊有可能 你話國家丫嘛 咁咩單位? 統戰?區?省? 佢答我國務院 因為都fd 我叫佢小心d 點知一開個post同你講一撚樣 唉 點攪唔想睇住佢死

銀行戶口 電話咩都會開晒俾你 我話考個車牌啦 有咩事易走佬 佢話包晒架喇 咁幾好wor我仲話

我爬完啲文都無乜解救既方法

我諗呢d野點都要諗辦法叫你個fd 返香港先
呃又好點都好
返左香港再搵幾個熟ge fd一齊說服佢

新聞幾時會講下呢壇野

幫推睇下上唔上到蘋果啦
仆街 exact7ly 我fd同我講既一模一樣 會唔會上身有麻煩架 盡人事睇下點幫 (未爬晒文)

乜真係咁多人奶野

即講又即有 CLS

堅 因為我番大陸兩地跑左年幾 我話痴撚線啦邊有可能 你話國家丫嘛 咁咩單位? 統戰?區?省? 佢答我國務院 因為都fd 我叫佢小心d 點知一開個post同你講一撚樣 唉 點攪唔想睇住佢死

銀行戶口 電話咩都會開晒俾你 我話考個車牌啦 有咩事易走佬 佢話包晒架喇 咁幾好wor我仲話

呃又好點都好

唉洗撚晒腦喇 入左局就無 因為的而且確真係有人咁搵到錢 就好似做保險咁 我發掘下擴散到咩情況先
仆街 exact7ly 我fd同我講既一模一樣 會唔會上身有麻煩架 盡人事睇下點幫 (未爬晒文)

乜真係咁多人奶野

即講又即有 CLS

呃又好點都好

唉洗撚晒腦喇 入左局就無 因為的而且確真係有人咁搵到錢 就好似做保險咁 我發掘下擴散到咩情況先

你唯有洗返佢腦
瘋狂憶龐氏騙局同其他層壓式既新聞同原理佢睇

話比佢知幾千幾萬個人之中
隨時得一個人真係賺到錢
問佢係咪真係咁有信心果個係自己 同埋會斷六親
4個負皮係咪局內人恥笑緊我地唔信
十幾廿年前已經呃緊
而家仲有人信真係戇鳩

即講又即有 CLS

呃又好點都好

你唯有洗返佢腦

隨時得一個人真係賺到錢

我其實都畢左業一段日子 我都係聽d師兄弟講起咩咩番大陸 點點點 我岩岩問下最熟果堆 講番都為數不少俾人說過番上去 有d已經搬埋上去 真係好撚恐怖 [black][/black] 我知佢地係坐高鐵 九成九去惠州

呃又好點都好

你唯有洗返佢腦

隨時得一個人真係賺到錢

我其實都畢左業一段日子 我都係聽d師兄弟講起咩咩番大陸 點點點 我岩岩問下最熟果堆 講番都為數不少俾人說過番上去 有d已經搬埋上去 真係好撚恐怖 [black][/black] 我知佢地係坐高鐵 九成九去惠州

我見親個啲都去貴州

呃又好點都好

你唯有洗返佢腦

隨時得一個人真係賺到錢

我見親個啲都去貴州

刑法条文 听语音
(根据刑法修正案七修改)刑法第二百二十四条之一:组织、领导以推销商品、提供服务等经营活动为名,要求参加者以缴纳费用或者购买商品、服务等方式获得加入资格,并按照一定顺序组成层级,直接或者间接以发展人员的数量作为计酬或者返利依据,引诱、胁迫参加者继续发展他人参加,骗取财物,扰乱经济社会秩序的传销活动的,处五年以下有期徒刑或者拘役,并处罚金;情节严重的,处五年以上有期徒刑,并处罚金。[1]

Copy大陸d刑法 所以殘體字
睇落應該都係坐幾碌有咩事頂盡 爆煲又無咁快 係浪費時間一直係依個遊戲上面

呃又好點都好

你唯有洗返佢腦

隨時得一個人真係賺到錢

我見親個啲都去貴州

刑法条文 听语音
(根据刑法修正案七修改)刑法第二百二十四条之一:组织、领导以推销商品、提供服务等经营活动为名,要求参加者以缴纳费用或者购买商品、服务等方式获得加入资格,并按照一定顺序组成层级,直接或者间接以发展人员的数量作为计酬或者返利依据,引诱、胁迫参加者继续发展他人参加,骗取财物,扰乱经济社会秩序的传销活动的,处五年以下有期徒刑或者拘役,并处罚金;情节严重的,处五年以上有期徒刑,并处罚金。[1]

Copy大陸d刑法 所以殘體字
睇落應該都係坐幾碌有咩事頂盡 爆煲又無咁快 係浪費時間一直係依個遊戲上面

心理陰影都對搵工好大影響
天堂跌番落現實
七萬換一千萬
P字頭個間 好多人都上左去建設國家

P字頭個間
識得嘅大學生朋友圈子都係本土/港獨
好難想像仲會有大學生信d支那閪架
幫支那建設,幫你老母,咁鳩假都信

就算有錢都唔要,支那狗冇一個值得信

可能佢地係覺得要賺鳩哂中國人啲錢

要賺支那人嘅錢冇問題 但係唔好返嚟香港水鳩自己啲朋友啦

有個識左好耐既朋友做緊
講佢知係假又屌柒我 笑我唔識用思維分析共黨
仲話好快可以改變好多野

有個識左好耐既朋友做緊
講佢知係假又屌柒我 笑我唔識用思維分析共黨
仲話好快可以改變好多野

仲笑鳩我地日做夜做先搵得嗰皮幾兩皮添

但我想知佢地有咩收入 假設一直都拉唔到水魚上去嘅話
都係個句, 弱智先信

你唔會估到原來咁多人中招
好似7-11咁, 梗係一個係附近

中招未必係弱智
可能佢好有信心自己可以係爆之前離場呢

基本個個諗住7皮買六合彩
想問下係咪包食包住?識人好似就中招,問佢份工做咩嘅,佢話機密

冇野做

日日拜訪人吹水
就我見佢地既每日工作就係搵fd上去
佢地會講1個人最多搵3個下線
而下線再各自搵3個, 搵夠27個, 你就可以上「平台」
上左平台每個月收入就6位數, 咁收足一年, 最後就拎1040萬走人

岩岩加入佢地既人就每一兩日就要去人地屋企傾計
應該係好似洗你腦個d

6位數係87萬/月?
咁佢俾返2個月都回到本(如果60日唔走佬)
有個fd似係中左招,佢去武漢,問佢實際做咩佢話係片區發展又講唔出做咩,好似唔想比人知咁,講到返去大陸博2年就會有幾百萬,到時想樓買車都得 不過佢話佢地係一期期出糧,第一期係3個月出,大約係7-8萬左右
其實佢係咪比人洗左腦,冇得救

睇下你好唔好人,你爆佢做傳銷畀人聽,人地實落定閘唔so佢,佢斷人脈就搵唔到錢。你唔爆佢,佢總會氹到下一個好似佢咁嘅傻仔落搭,咁其實佢會有收入⋯柒唔晒⋯
但係係咪真係好似計劃講咁,搵到3個人有千位收入,3個人下面有5位、6位收入,就真係要中過招,仲要上到嗰個位嘅人先知⋯
呢樣玩意,聽好多人教落,唔輸得就要玩成世,因為實際可能係抽好多代之後先搵到錢,當然佢上面會講有「出局制」好似大約食4、5代人,不過其實一層呃一層,傳聞當你下面發展左4、5代人,叫「上總」之後,佢同你講,之前應承你「上總」之後,就有每月6位數補底工資其實係呃你,你要賺到1040萬,你要不停靠下面世世代代食,所以佢畀幾雞野你,充下大頭鬼,扮賺左1040萬,咁先可以Keep住畀人一個憧景入去做,你先有錢分
所以最後我地可能都未必會知究竟係咪真係賺大錢,要充大頭鬼唔難,同埋你朋友咁好彩上咗總,唔通會抽身咩,時間金錢乜都放晒落去,除非我地啲fd真係蝕到入口離場⋯

但係佢上左去3個月左右 我估岩岩出左第一期糧,咁快可以做到「上總」?
其實搵3個就話有一千萬,無理由無人諗到幫ABC 3個人打本,成本只係廿萬唔洗就換到一千萬,到時件事自然會爆,係咪有呢d"聰明人"爆左之後怕柒唔出聲呢
利申: 離開左校園好多年
我上過去7日,我朋友中左招,我就全身而退
On9先會信
有啲fd都中咗招,呢壇野有幾個重點位
1.就係相信咗呢壇野有國家既支持,但又冇一啲好有力既證明
2.佢哋每條Team都會話人哋個啲係假,呃人既既,自己先係真

同意 針對第二點,佢地又好相信自己嗰個係真 又話呢個城市急速發展 點會假

但又冇實質證據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞