超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
有朋右中左招啦
又係7萬賺1000萬 拉埋我上去
我彩佢都傻 不過照上 上到去幾日得啖笑
但好多人半信半疑真係入左魔 辭晒工
醫生又有 銀行經理又有 放棄晒高薪厚職

我仲拎晒source 比佢睇
話昆柒人架屌 。佢話呢類資訊係要西走啲傻閪
我諗起都high 佢而家叫埋自己條女同屋企人上 睇佢點仆街
追哂,覺得好神奇
睇完樓主講啲野都唔會信啦
人嘅欲望真係

同時,唔講成件事,靜係講個局
到底係邊個發明,想知多啲

睇完真係覺得世界好多叻人
利用人嘅心理去呃人,又可以自說其圓
最後又唔會有事,尾機

呢套騙法好似係美國開始(n年前),之後傳入中國,中國人你知幾醒架啦,有的中左伏之後心有不憤,自己開局騙番人,就咁有的係貴州,有的係其他城市百花齊放 。中央抓過好多團,有記錄片講番。
個邊真係民智未開咁,的吹水野誇張到人唔笑狗都吠
中招既唔只個班發白日夢既無知大學生,仲有好多師奶中老年人士,去一次你隨時見番唔少舊朋友(我老豆係個度撞到舊同事成家人 )搵日叫我老豆八下條友返香港拿綜援未

無論有幾多記錄片,幾多證據講呢單野都好一句 宏觀調控 就俾朋友秒9左

同感

所以我都未諗到方法去說服佢

樓上問有無瀕臨絕交 我都差無幾兩 果次見完都無傾多過十句野

現實講句人唔仆街唔知痛既 如果當時我唔係經歷左果3年幾4年時間 我諗我都會落搭 捉心理捉得好靚 推左扭右再一野湯佢個靚直線 一到位 第一時間就起腳 goal!!!
當時愈聽愈唔對路 好似以前我湯大陸豬既手法咁 一步一步裝鳩佢入局 又用自身經驗 動之以情咁 好彩經驗搭夠救返自己
咁最後上面啫係有無實物賣? 定叫你鳩拉人上去玩?
五級三進制

$69,800,返還$19,000

聽過親身聽晒整個流程

一路聽一路忍唔住想笑
宏觀調控

整個組織都算係緊密,只係啲話術故事實在錯漏百出
最後老友回頭是岸 洗濕左個頭係可以用風筒吹返乾 希望你見到我講既野

點回頭?
玩左幾年先發現?
發現中左伏個心態係點?
會唔會冇晒希望

唔好講話實物,你問佢地連上去做過啲咩實質野都未知!佢只會答你提升自己,鍛鍊自己 (可能早睡早起就係鍛鍊)
以上嘅負面留言,只係宏觀調控嚟
追哂,覺得好神奇
人嘅欲望真係

最後又唔會有事,尾機

呢套騙法好似係美國開始(n年前),之後傳入中國,中國人你知幾醒架啦,有的中左伏之後心有不憤,自己開局騙番人,就咁有的係貴州,有的係其他城市百花齊放 。中央抓過好多團,有記錄片講番。
中招既唔只個班發白日夢既無知大學生,仲有好多師奶中老年人士,去一次你隨時見番唔少舊朋友(我老豆係個度撞到舊同事成家人 )搵日叫我老豆八下條友返香港拿綜援未

無論有幾多記錄片,幾多證據講呢單野都好一句 宏觀調控 就俾朋友秒9左

同感

現實講句人唔仆街唔知痛既 如果當時我唔係經歷左果3年幾4年時間 我諗我都會落搭 捉心理捉得好靚 推左扭右再一野湯佢個靚直線 一到位 第一時間就起腳 goal!!!
當時愈聽愈唔對路 好似以前我湯大陸豬既手法咁 一步一步裝鳩佢入局 又用自身經驗 動之以情咁 好彩經驗搭夠救返自己

我好想救番我朋友!但係同時我又覺得呢件事真係好on9
真係豬先會信

過左三五七年佢先發現自己中伏佢個自尊心一定粉碎
貪字得個貧
宏觀調控

整個組織都算係緊密,只係啲話術故事實在錯漏百出

講大話有錯漏就梗架啦

但有幾千人講嘅大話就真架啦

每個人都有啲證明唔到嘅 belief 架啦
神 輪迴 天堂 自由意志
所有膠製品都會致癌
乜乜乜收共產黨錢
支爆會/唔會發生
中醫冇輔作用
天然野健康啲 etc

同埋有啲野唔駛記實個 proof 先信
正如你依家都唔會隨口 prove 得出日心說先係正確
追哂,覺得好神奇
人嘅欲望真係

最後又唔會有事,尾機

同感

真係豬先會信

當叫晒啲親朋好友一齊中伏時,真係抽身會極困難。
大學生都咁弱智

未出來社會做野係單純D.......
幻想呢個世界好完美, 所以畢業成日搵唔到好工.
姐係層壓式推銷?
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E5%B1%A4%E5%A3%93%E5%BC%8F%E6%8E%A8%E9%8A%B7

講多少少,層壓式推銷唔同傳銷,傳銷都仲有貨賣,層壓式推銷係完完全全既騙局
追哂,覺得好神奇
人嘅欲望真係

最後又唔會有事,尾機

同感

真係豬先會信

最要吸收經驗個幾年用黎做左呢件事真係影響一生

呢單野唔係賣實物
係叫你俾錢投資,上堂,然後定期分錢
仲有個二次平台
好好奇個7個負皮
追哂,覺得好神奇
人嘅欲望真係

最後又唔會有事,尾機

同感

真係豬先會信

當叫晒啲親朋好友一齊中伏時,真係抽身會極困難。

9成洗濕左個頭都會沖埋涼架啦
除非無曬水架姐
巴打我都想救我朋友 識左十幾年 咩都傾真係最frd果個架啦 宜家...唉
仲有個二次平台

我篇文都有講下 你講到又諗返d野
哩個係上總後先會接觸到既 全部都老總級
個平台係佢地口中係互相傾生意 諗新方法揾錢 有興趣既人就集資齊齊玩 我果時佢地係吹到會參與埋國家建設 姐係咩 公路呀隧道呀架空天橋呀 要收費果d呢 由於大家有夾錢起所以到時運作收返黎既橋路費係分返俾有份夾錢既老總

當時佢地更加有講到馬雲係窮老師 但有諗法點去搞網購之類 sales極俾d大集團都笑佢傻鳩 之後馬雲知道哩壇野佢就入左仲好少打爆機出埋局 同佢係game識既老總一齊搞阿里爸爸wo 我聽到真係得啖笑 咁都揾入點將佢連埋一齊 我差d真係拍爛手掌叫好之後禁錢俾佢話廢話小講架啦 講真當我lulu咩

補充之前1040筆錢
係上老總保底6位數人工 但有拎完既 之後靠先前講5級3進制中既3進黎揾錢啦 3進姐係再揾夠指定人數就一級 夠3級就爆機 每級都有一舊錢俾返

後者佢地講過打爆機會有出局證證明你好撚叻豬打爆機 再加多張稅單俾你證明筆錢係正常途徑得返黎

好靚既仙人跳呀 配合返班傻狗係大陸既用語

講真笑鳩大陸人無知識無文化死傻西成日俾人揾笨
但佢地無諗過自己係咩
仲有個二次平台

我篇文都有講下 你講到又諗返d野
哩個係上總後先會接觸到既 全部都老總級
個平台係佢地口中係互相傾生意 諗新方法揾錢 有興趣既人就集資齊齊玩 我果時佢地係吹到會參與埋國家建設 姐係咩 公路呀隧道呀架空天橋呀 要收費果d呢 由於大家有夾錢起所以到時運作收返黎既橋路費係分返俾有份夾錢既老總

當時佢地更加有講到馬雲係窮老師 但有諗法點去搞網購之類 sales極俾d大集團都笑佢傻鳩 之後馬雲知道哩壇野佢就入左仲好少打爆機出埋局 同佢係game識既老總一齊搞阿里爸爸wo 我聽到真係得啖笑 咁都揾入點將佢連埋一齊 我差d真係拍爛手掌叫好之後禁錢俾佢話廢話小講架啦 講真當我lulu咩

補充之前1040筆錢
係上老總保底6位數人工 但有拎完既 之後靠先前講5級3進制中既3進黎揾錢啦 3進姐係再揾夠指定人數就一級 夠3級就爆機 每級都有一舊錢俾返

後者佢地講過打爆機會有出局證證明你好撚叻豬打爆機 再加多張稅單俾你證明筆錢係正常途徑得返黎

好靚既仙人跳呀 配合返班傻狗係大陸既用語

講真笑鳩大陸人無知識無文化死傻西成日俾人揾笨
但佢地無諗過自己係咩

佢地話香港返去玩既人都係學識知士又揾到錢 點解都要上?
因為人地有本錢玩 拎十萬八萬搏一搏 睇下佢咩環境
跟手日日有d咩老總呀 經理級既人日日分享洗你腦 洗洗下咪當係真囉

同埋未加入佢地已經揾人同你分享佢地經驗果陣 好有系統每次一個鐘 睇你邊項弱就補多d咁 弱點攻擊
屌,我連七萬本金比佢呃都無
等住睇啲搵新人嘅經理級,點樣Turn呢個Post仸宏觀調控嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞