超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
問點解無人叫你 或者 唔洗錢想上去見識既人
你地咪同中左既人一樣 去之前人人都以為唔中嫁喇
利申 去聽過 覺得好正 「打左一份錢」後尾有更重要既事做無去

係香港俾人拉過去康寶來安利咩事都無,但見到呢個咁神真係好想去見識

兩回事
你去到見到個城市 d 公園好似外國咁大草地
(見圖)過斑馬線會讓你行先
所以我係覺得好正 亦想試 不過緣份既野難講
我都去左歐洲

因為香港太細
香港啲傳銷發揮無咁大
反差好大
如果個引路人幫我比埋果筆入場費呢 玩唔玩得過

利申: 比人洗完腦仲好清醒

浪費時間, 同埋你都要搵其他人入局先有得升同份多d錢

好似會被人身禁錮,打,同埋斷絕外界聯絡。

我完好無缺咁落得返黎啵

咁都要自豪

上去當旅行又無野蝕既,反正咩都唔洗比,當見識下

上網見到知乎話路費食宿係帶你果個比

https://zhuanlan.zhihu.com/p/20846078

寫到成篇小說咁 幾頂癮

呢篇文寫得好詳細

最恐怖係佢地會根據你嘅愛好同反應,去調整洗腦嘅手法,投其所好,唔會用死一種方法。

成班真心膠一齊話地球係平
除非你醒到哥白尼咁啦,中伏都唔奇
愈睇愈想上去體驗七日
見識下點呃人,打下預防針都好

其實佢講到似層層咁,我都真係唔會信
讀過下書知道個世界點運作係點都唔會信
我信紅盾家族信共濟會都唔撚會信咩紅頭文件囉

我完好無缺咁落得返黎啵

咁都要自豪

上去當旅行又無野蝕既,反正咩都唔洗比,當見識下

上網見到知乎話路費食宿係帶你果個比

https://zhuanlan.zhihu.com/p/20846078

寫到成篇小說咁 幾頂癮

呢篇文寫得好詳細

最恐怖係佢地會根據你嘅愛好同反應,去調整洗腦嘅手法,投其所好,唔會用死一種方法。

成班真心膠一齊話地球係平
除非你醒到哥白尼咁啦,中伏都唔奇
愈睇愈想上去體驗七日
見識下點呃人,打下預防針都好

其實佢講到似層層咁,我都真係唔會信
讀過下書知道個世界點運作係點都唔會信
我信紅盾家族信共濟會都唔撚會信咩紅頭文件囉

你去聽過未?
佢係富人俱樂部 共濟會模式
我係去london 都會去freemason museum 既人黎

herbalife amway個啲去過
我知佢存在但我未試過
有冇高手可以真係計到條數出黎
成日覺得如果要救到朋友出黎 真係要攞到d俾上面更加有力嘅論據出黎先得
如果可以計到條數出黎就實反映到個真相出黎
利申 去聽過 覺得好正 「打左一份錢」後尾有更重要既事做無去

係香港俾人拉過去康寶來安利咩事都無,但見到呢個咁神真係好想去見識

兩回事
我都去左歐洲

因為香港太細
香港啲傳銷發揮無咁大
反差好大

個規模大到連個城市都有個格 唔係一間公司嗌你比入會費咁簡單
而且入面果d 香港人係好多屌共產黨 只視佢係遊戲之類

我識佢地前都未知佢地做呢樣野
而佢地既識見 質素等等係我做生意識既人先比較多
返工既個眼界無咁闊 所以我主動上去睇佢地做咩
睇完覺得果度既鍛練應該係好好
果個咩生活廿條 我自己都有做開 睇書早訓等等
所以我都即刻去馬 不過後黎有其他生意搵左我先無去 走左去歐洲

有無一千萬我永遠唔知 但果度對個人成長黎講應該唔錯

有個fd又吸毒又爛賭上到去完全變左另一個人
個邊既個人鍛練應該真係唔錯
至於錢方面就唔知 但無理由咁多人上去知係騙局都唔反抗
Btw呢到遇講得激 佢地就覺得宏觀調控做得越大
佢地點都兜到
成日覺得如果要救到朋友出黎 真係要攞到d俾上面更加有力嘅論據出黎先得

計數冇用架
佢地唔覺得係傳銷 唔會信你話每人六萬幾點養上面
佢地會話啲錢係拎左黎發展乜乜乜
啲錢係建設投資回報

計數冇用架
啲錢係建設投資回報

咁佢地應該care自身嘅得益掛
例如佢地自己嘅期望值係幾多 回報率係幾多 我估應該有數得計

計數冇用架
啲錢係建設投資回報

六萬幾呢條數係有個公式既,n年前美國佬做傳銷做出黎既。所以依家好多入會費都係6萬幾,同一套公式。
上面有幾個話去到生活方式好好...只可以講,去到係一路花錢一路去造夢(唔會成功既夢),逃避香港生活方式既一種,住耐左同大陸鄉下的村民一樣,生活係自己世界上(個度的資訊九成鳩吹)。都係個句,你愈係諗住只想賺錢,愈容易中招,好多明知係傳銷都去,以為自己唔會當局者迷,以為自己目標明確,以為自己好醒,結果一樣死!
補多樣,之前中左招個班親朋戚友中,有的本身做開生意,有的自細就出黎創業,有家庭主婦,有打工仔。但都係同一種人:成日想賺多的,想發達。
可能本身我無咩大志(以前成日卑屋企人屌無大志同做事太小心)所以睇件事比較全面的,無入到局,如果當初我入埋局,相信成個家族收晒皮
咁其實上去係做乜姐

上去被人洗腦,同幫套戲做埋臨時演員,夾手夾腳去說服埋其他後來者,佢地有晒指引,要團結,要互相幫助(邊個帶左水魚黎,其他人一齊幫佢湯),個個租一撻地方,日日去人地屋企飲茶吹水(洗腦)。老實講劇情好睇過達文西密碼 。無記錯個邊好山卡拉,手機都收唔太到(依家唔知係唔係仲係咁)

兩回事
我都去左歐洲

因為香港太細
香港啲傳銷發揮無咁大
反差好大

所以我都即刻去馬 不過後黎有其他生意搵左我先無去 走左去歐洲

佢地點都兜到

救唔救無所謂喇 佢地好多係清醒叻仔黎既
呢幾年鍛練亦唔會浪費 出返黎一樣大把創意搞野

等佢醒返再睇下點幫佢啦
唔見過鬼邊會怕黑
聽講條友講
上去都係昆班大陸佬發展大西北 國家支持之類
但佢唔駛入會費 只係有次昆到個大人物
佢要著草番香港

兩回事
我都去左歐洲

因為香港太細
香港啲傳銷發揮無咁大
反差好大

佢地點都兜到

老老實實 上到去戒毒戒賭戒j一流

我完好無缺咁落得返黎啵

你係留晒七日定提早跳船

留晒7七日呀, 我想知佢會點叫我入局
去到第6日話要走, 就叫我留多7日睇清楚件事咩點

我完好無缺咁落得返黎啵

你係留晒七日定提早跳船

留晒7七日呀, 我想知佢會點叫我入局
去到第6日話要走, 就叫我留多7日睇清楚件事咩點

係咪同知乎篇野差唔多
有冇補充
你覺得入面九成人都係真心信?定其實做戲

兩回事
我都去左歐洲

因為香港太細
香港啲傳銷發揮無咁大
反差好大

佢地點都兜到

巴打你好似好曲線支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞