超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
之前有人開過post講架啦,仲好詳細,有興趣可以搵返黎睇
佢仲會帶你去話係國家開既書店
入面有9成既書都係講緊中央要開發個到
仲會有唔識既人拎埋書行埋黎同你講
第幾頁邊一part有暗示政府允許做呢樣野
成個氣氛係好撚癲 個個都做緊同一樣野
有無人真係試過拎1000萬走?
愈多人中招愈好
咁先可以埋下反中情緒

爬左咁多文 中左伏個班起馬玩三五年先醒

有啲好快醒

有個唔算熟既朋友
我聽班friend講佢上左去貴州
有次出黎聚舊食飯
成大班人咩都講架啦
一講起搵錢同埋少少大陸新聞既話題
個個朋友既語氣好似當我地係低層次既人
話我地好無知 中央唔係咁做野
又話我地唔識搵大錢
有比朋友叫過番大陸,又係講咁上下嘅野,一味叫我跟佢上去睇下,又話包哂衣食住行來回機票又盛,問佢有咩做又答唔到,叫我自己親身上去睇下先,最後都無上到

利申:其實有啲心動
我賺夠

我諗係有 但唔多囉 佢都要有真實例子去吸引更多既例去
但有數得計 1個人69800 個到係講緊數以十萬人
所以背後個d人一定好肥仔

我諗係有 但唔多囉 佢都要有真實例子去吸引更多既例去
但有數得計 1個人69800 個到係講緊數以十萬人
所以背後個d人一定好肥仔

1個拉3個 去到第17層已經過億人口
佢地會帶你去政府部門(例如警處)附近到講呢d暗示
話如果唔係政府許可既點會無人阻止佢地
我心諗你帶緊鴨仔團講解景點 佢可以拉你d咩呢
唔好玩啦
唔好玩啦

咁巴打你點樣全身而退?
愈多人中招愈好
咁先可以埋下反中情緒

爬左咁多文 中左伏個班起馬玩三五年先醒

有啲好快醒

有個唔算熟既朋友
我聽班friend講佢上左去貴州
有次出黎聚舊食飯
成大班人咩都講架啦
一講起搵錢同埋少少大陸新聞既話題
個個朋友既語氣好似當我地係低層次既人
話我地好無知 中央唔係咁做野
又話我地唔識搵大錢

你果個朋友係咪姓劉

我以前讀中學都差啲中傳銷
果陣中文科份SBA係要見校友然後做份報告出黎
點知我分左個做傳銷既人
果間係叫做St Global
個校友帶左我去佢地個啲例會度
我大約記得舉辦既地址係沙田一間中式建築
(長實都有會議室係入邊,大約兩層高)
佢地會藉住話呢座係政府建築
係度開到例會都代表政府睇哂我地資料
認同我地係正當生意之類

果日我見到好多唔同既人
有銀行家,港隊(女仔,未入會,羽毛球定唔知欖球)
名媛,有高學歷人士,微軟既高層
最記得係有一個係品酒師協會既主席定副主席

有個男人話自己屋企壟斷左香港既豬肉市場
係果度好似都幾高級下
話自己覺得家族企業發展空間細
有啲故步自封既感覺
所以入去St Global做之類

佢地用歐洲爵位黎分級
搞到自己好似好高級咁

中間就係咁吹噓自己既產品
仲講到自己有歐洲皇室用自己既產品
18xx開始既產品俾我地賣咁
又話遲啲又有邊個邊個要去法國搵個男人授勳
話自己公司用2千萬做商業登記
又話自己有邊度邊度全層,邊度邊度全棟
表明話自己全資擁有咁話
又講到海外都有總部之類
仲有好多好搞笑同戇尻既野
太多唔一次講哂

之後完左話有巴士車我地去食飯
到時可以同「高層」再傾多啲了解多啲
我估到時會踢人入會
所以就話有約唔得閒走左

後尾番到學校淨係同老師講左
老師自己了事就算
後尾就不了了之。
唔好玩啦

咁巴打你點樣全身而退?

我個陣係扮信左 要返香港搞掂份工就再落返去
跟住個班人就搵d所謂老總同我食飯
話我其實仲未信成件事 點解唔對自己既將來負責再留多7日去了解清楚
我就話我已經好信件事 但有事真係要返香港解決左先可以上去 叫佢比多幾日我
咁最後當然係過左海就係神仙啦
嗰啲叫純資本運作,南寧超多香港人中招,比人呃完自己又想呃返人回本先走.......好撚慘
我覺得成件事已經好成熟
佢地會知道你有咩疑惑 一早諗晒點拆招
例如傳銷新聞個d 佢地係主動話你知係政府既宏觀調控策略等等
所以會令你覺得成件事都係真既
嗰啲叫純資本運作,南寧超多香港人中招,比人呃完自己又想呃返人回本先走.......好撚慘

香港人咪算好10零萬都唔算蝕入肉
人地果d農民賣地賣樓join就真係好撚慘

追追下呢個post有呢單新聞彈出黎

香港人咪算好10零萬都唔算蝕入肉
人地果d農民賣地賣樓join就真係好撚慘

我係架旅遊巴到聽完勁心up
其實越多人中招 中伏人數反而越少 只要有一個人入 就有錢分

追追下呢個post有呢單新聞彈出黎

點解咁蠢既人都可以有一千萬
其實越多人中招 中伏人數反而越少 只要有一個人入 就有錢分

咁睇下幾時爆煲啦 一爆個陣最底個層咩都無晒
其實又唔可以完全話中招既人蠢既,始終都涉及心理控制因素,特別係睇唔到有未來果班,好易就中招
當然好多都係衰貪心

BTW 呢幾年打既工都唔知點解係呢類老千公司,但福利唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞