超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
肯定有政府背景參與 大陸有咩咁出奇

咁樣所有野都解得通啦

咁樣所有野都解得通啦

賺咁多錢,賄賂返一兩個官都好合理姐
爬哂所有文
我比較focus 係佢呃人果度而唔太明個原理
27x6萬都未到1千萬
咁筆錢又點黎

另外我自己都參加過Amway 既2日1夜果d野
當你入到去佢個group
佢地係非常團結都有氣氛
好彩後尾甩到身
耶和華冇證冇據都咁多人信啦,去到上面有成個規模比你睇,中伏唔奇嘅
唔關大學生蠢唔蠢事,只要你個人係貪心嘅、自命不凡嘅,就自然會中伏

記住一句,邊有咁大隻蛤乸隨街跳,仲要係大陸跳
珍惜生命,遠離中國

香港都大把類似嘅嘢啦

香港果d冇一間吹到咁大啦
支那國政府
耶和華冇證冇據都咁多人信啦,去到上面有成個規模比你睇,中伏唔奇嘅
唔關大學生蠢唔蠢事,只要你個人係貪心嘅、自命不凡嘅,就自然會中伏

記住一句,邊有咁大隻蛤乸隨街跳,仲要係大陸跳
珍惜生命,遠離中國

香港都大把類似嘅嘢啦

係香港被人呃 都仲可以報警
係大陸
俾7萬收千萬
on9仔先信
佢推出呢樣野 貪心既人先會中伏
有讀過經濟學既人 都知要搵錢係要你提供到服務或者貨物 除非你話中六合彩

我就咁睇
呢種龐氏騙局 背後既人提供到一種希望比貪心既人
但永遠可以拎到個1040萬既人只係一個特定percentage

所以如果你入呢個game 你比緊既69800
只係買緊個希望 並無咩實質服務或者貨物拎到走
如果比fd勸上去
你咪講你張回鄉證過晒期 未得閒去補領囉
有讀過經濟學既人 都知要搵錢係要你提供到服務或者貨物 除非你話中六合彩

我就咁睇
但永遠可以拎到個1040萬既人只係一個特定percentage

咪就係攞 69800 去買六合彩
累積獎金 1040 萬

又未必要提供 serive / product 嘅
可能以為自己投資發展項目
好似炒股咁炒啊
爬哂所有文
27x6萬都未到1千萬
咁筆錢又點黎

佢地係非常團結都有氣氛
好彩後尾甩到身

喺面個層,佢講你投資左69800,兼上到一個層次,佢會畀「補底公資」你,6位數一個月,不過唔係任你磨好多個月任拎,有一part佢會計埋「操控技巧」越短時間,個part嘅錢越高,所以佢面個層都有限你拎幾多⋯
但實際上,有人講根本冇6位補底工資,搵錢嘅原理係由每個69800中所謂50%「國稅」個到按比例出畀上線,同埋佢聲稱玩5層27個人左右就會「出局」金盤洗手,但其實你抽錢一定要遠超過27個人,可能起碼你下面27個人都搵左27個人先有1040滾到返嚟,呢啲係上總之後先會真相大白畀你知,不過相信再上,你玩到變左admin,啲人就會再唧牙膏講畀你聽
知道幾個p字頭u grad ge fd都做緊 亦都搵過我叫我一齊去發展 心諗on鳩仔要留係大陸搵都唔好搵黃絲啦

咁樣所有野都解得通啦

唔係賄絡一兩個官咁簡單 我覺得係成個政府都默許

無可能成個城市 幾十萬人做呢樣野都冇人打擊

講真大陸佬要打擊一樣野 屠城殺幾千人都敢啦

點會比呢樣野玩到咁多年?

咁樣所有野都解得通啦

同意 根本成個貴州市都係 要打擊點會打擊唔到

我以前讀中學都差啲中傳銷
果陣中文科份SBA係要見校友然後做份報告出黎
點知我分左個做傳銷既人
果間係叫做St Global
個校友帶左我去佢地個啲例會度
我大約記得舉辦既地址係沙田一間中式建築
(長實都有會議室係入邊,大約兩層高)
佢地會藉住話呢座係政府建築
係度開到例會都代表政府睇哂我地資料
認同我地係正當生意之類

果日我見到好多唔同既人
有銀行家,港隊(女仔,未入會,羽毛球定唔知欖球)
名媛,有高學歷人士,微軟既高層
最記得係有一個係品酒師協會既主席定副主席

有個男人話自己屋企壟斷左香港既豬肉市場
係果度好似都幾高級下
話自己覺得家族企業發展空間細
有啲故步自封既感覺
所以入去St Global做之類

佢地用歐洲爵位黎分級
搞到自己好似好高級咁

中間就係咁吹噓自己既產品
仲講到自己有歐洲皇室用自己既產品
18xx開始既產品俾我地賣咁
又話遲啲又有邊個邊個要去法國搵個男人授勳
話自己公司用2千萬做商業登記
又話自己有邊度邊度全層,邊度邊度全棟
表明話自己全資擁有咁話
又講到海外都有總部之類
仲有好多好搞笑同戇尻既野
太多唔一次講哂

之後完左話有巴士車我地去食飯
到時可以同「高層」再傾多啲了解多啲
我估到時會踢人入會
所以就話有約唔得閒走左

後尾番到學校淨係同老師講左
老師自己了事就算
後尾就不了了之。

真相係後尾個老師發現有得做
工都辭埋 最後發左圍

講笑

我就咁睇

咪就係攞 69800 去買六合彩
累積獎金 1040 萬

又未必要提供 serive / product 嘅
可能以為自己投資發展項目
好似炒股咁炒啊

同買六合彩或者炒股唔同
呢種騙局係會走數所以先叫騙局

佢話你知每個下線可以回佣幾多俾你
但佢到時可以唔出俾你你又咬佢唔食
有啲係合約出古惑
有啲係純粹拖要追都要時間夠佢收夠摺埋再開過間
有啲抓爛塊面話你逼佢都係清盤一拍兩散不如再努力啲搵下線到時就有糧出
有啲直情係無合約

你一心計好晒數諗住昆夠幾廿個人就上岸
一心以為自己係最上線果堆實分得夠
其實集團話要走你數何時何地都可以
更甚者會介紹啲消費項目或者加注投資俾你等你愈踩愈深只有繼續做佢奴隸幫佢昆人
爬哂所有文
27x6萬都未到1千萬
咁筆錢又點黎

佢地係非常團結都有氣氛
好彩後尾甩到身

喺面個層,佢講你投資左69800,兼上到一個層次,佢會畀「補底公資」你,6位數一個月,不過唔係任你磨好多個月任拎,有一part佢會計埋「操控技巧」越短時間,個part嘅錢越高,所以佢面個層都有限你拎幾多⋯
但實際上,有人講根本冇6位補底工資,搵錢嘅原理係由每個69800中所謂50%「國稅」個到按比例出畀上線,同埋佢聲稱玩5層27個人左右就會「出局」金盤洗手,但其實你抽錢一定要遠超過27個人,可能起碼你下面27個人都搵左27個人先有1040滾到返嚟,呢啲係上總之後先會真相大白畀你知,不過相信再上,你玩到變左admin,啲人就會再唧牙膏講畀你聽

如果真係收支相稱就唔係騙局啦

咁樣所有野都解得通啦

你肯定冇追post,你要畀個原因大陸要去拉人先得,一班傻仔供錢畀上線洗,未搞到家破人亡嘅時候,有搞亂嘅社會秩序咩?有班港豬上去啲爛區租樓住,點都有錢落大陸袋,唔玩到太大爆煲,根本大陸唔需要去理⋯
咁你就覺得政府默許?唔怪怪咁撚多柒頭中招喇

咁樣所有野都解得通啦

你肯定冇追post,你要畀個原因大陸要去拉人先得,一班傻仔供錢畀上線洗,未搞到家破人亡嘅時候,有搞亂嘅社會秩序咩?有班港豬上去啲爛區租樓住,點都有錢落大陸袋,唔玩到太大爆煲,根本大陸唔需要去理⋯

在中華人民共和國,「傳銷」一詞的官方定義限於非法的傳銷活動,是一種經濟犯罪罪名。這一類非法傳銷包括多層次直銷和層壓式推銷。與一些其他國家不同,在中華人民共和國所有的多層次直銷行為都屬於非法的傳銷。根據2016年央視法治節目的宣導,明確定義非常簡單[2]「只要是組織一人群構成一金字塔型層級結構,其中有任何一人以上的收入計算基礎在於發展下線及下線衍生之下線的人數多寡」即是非法傳銷,會被檢察官提起公訴罪抓捕,有實體產品(服務)享用,名稱為服務費、會員費等等巧門皆不予接受作為無罪辯護,定罪機率極高。且除創始人外較高層級拉人較多的會員,會被定為「積極參與份子」一併被視同創始人共犯起訴。

點會唔係點許呀,on9
其實一般人覺得佢地講啲好有邏輯
因為佢地啲理由係建基於暗示 玩推論
一件事佢鐘意點演繹都得
所以無得同佢地拗

我自己覺得唔好執著於中國支唔支持單野
最主要應該圍繞係單野無任何實業支持
本身點賺錢

小小愚見
其實一般人覺得佢地講啲好有邏輯
因為佢地啲理由係建基於暗示 玩推論
一件事佢鐘意點演繹都得
所以無得同佢地拗

我自己覺得唔好執著於中國支唔支持單野
最主要應該圍繞係單野無任何實業支持
本身點賺錢

小小愚見

中共就緊係唔會支持啦
不過地方上d官可能比人收買左
隻眼開隻眼閉

咁樣所有野都解得通啦

在中華人民共和國,「傳銷」一詞的官方定義限於非法的傳銷活動,是一種經濟犯罪罪名。這一類非法傳銷包括多層次直銷和層壓式推銷。與一些其他國家不同,在中華人民共和國所有的多層次直銷行為都屬於非法的傳銷。根據2016年央視法治節目的宣導,明確定義非常簡單[2]「只要是組織一人群構成一金字塔型層級結構,其中有任何一人以上的收入計算基礎在於發展下線及下線衍生之下線的人數多寡」即是非法傳銷,會被檢察官提起公訴罪抓捕,有實體產品(服務)享用,名稱為服務費、會員費等等巧門皆不予接受作為無罪辯護,定罪機率極高。且除創始人外較高層級拉人較多的會員,會被定為「積極參與份子」一併被視同創始人共犯起訴。

點會唔係點許呀,on9

你咁講,政府默許就唔會又畀人拉呀,on9
大陸賣淫都犯法,咪又係有雞叫,永遠都係久唔久先掃你一鑊,唔通未掃到你,開到成巷成市個陣,你會話大陸默許人做雞,默許你叫雞?點知咪又係畀人捉坐14日⋯
你google左未呀?啲畀人拉到上晒電視
唔好同我講乜春係宏觀調控,係信你就上去賺1040萬喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞