超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
點解冇人搵我上去考察下

如果有你去唔去
有個fd似係中左招,佢去武漢,問佢實際做咩佢話係片區發展又講唔出做咩,好似唔想比人知咁,講到返去大陸博2年就會有幾百萬,到時想樓買車都得 不過佢話佢地係一期期出糧,第一期係3個月出,大約係7-8萬左右
其實佢係咪比人洗左腦,冇得救

睇下你好唔好人,你爆佢做傳銷畀人聽,人地實落定閘唔so佢,佢斷人脈就搵唔到錢。你唔爆佢,佢總會氹到下一個好似佢咁嘅傻仔落搭,咁其實佢會有收入⋯柒唔晒⋯
但係係咪真係好似計劃講咁,搵到3個人有千位收入,3個人下面有5位、6位收入,就真係要中過招,仲要上到嗰個位嘅人先知⋯
呢樣玩意,聽好多人教落,唔輸得就要玩成世,因為實際可能係抽好多代之後先搵到錢,當然佢上面會講有「出局制」好似大約食4、5代人,不過其實一層呃一層,傳聞當你下面發展左4、5代人,叫「上總」之後,佢同你講,之前應承你「上總」之後,就有每月6位數補底工資其實係呃你,你要賺到1040萬,你要不停靠下面世世代代食,所以佢畀幾雞野你,充下大頭鬼,扮賺左1040萬,咁先可以Keep住畀人一個憧景入去做,你先有錢分
所以最後我地可能都未必會知究竟係咪真係賺大錢,要充大頭鬼唔難,同埋你朋友咁好彩上咗總,唔通會抽身咩,時間金錢乜都放晒落去,除非我地啲fd真係蝕到入口離場⋯

當然得啦
睇下你地有咩想知

咩關係既人
點拉你上去 同埋上面係咩環境

首先就係一個好耐無見既朋友話有工作上既野介紹比我
咁就叫我上去大約7日到啦
佢地係會用唔同既藉口呃你上去先, 而家就開始帶你去見唔同既朋友
再慢慢暗示你知佢地做緊d咩

我上到去主要係同香港幫既人一齊周圍去
佢地咩洗費都會幫你比, 係咁扮fd等你融入佢地
最on9既係佢地會帶你去唱k, 唱唱下會停晒要逐個逐個自我介紹
好撚難頂

咁佢地暗示左咩野?

我見香港人都幾多
同埋好多係成個家族咁上去

咁佢地個計劃會有幾個數字, 就不斷帶你周圍去同你講呢件事係國家暗中進行緊
個國家公園點解要有呢個數字既樹, d石像又代表d咩, 個市既市長個d點樣一個個咁入左中共核心政權等等
我個陣有諗過返黎寫個故講返個幾日既事, 所以有mark低d資料
夜少少可以搵返出黎再講下

巴打等你分享資料出黎
我有舊同學同我講佢有個朋友前幾日上左去貴州
上去之前已經google哂啲資料
但佢最後落番黎竟然話呢件事係真既
究竟上面點做到

google都仲上去 一係就真係好撚醒想混入去玩死班仆街 一係就係on9仔
你個fd睇黎應該係on9多

有巴打講過話有篇文係女朋友想救番男朋友之後最後自己都入埋局既
但我未睇過

咩關係既人

佢地係會用唔同既藉口呃你上去先, 而家就開始帶你去見唔同既朋友

最on9既係佢地會帶你去唱k, 唱唱下會停晒要逐個逐個自我介紹
好撚難頂

咁佢地暗示左咩野?

我見香港人都幾多

咁佢地個計劃會有幾個數字, 就不斷帶你周圍去同你講呢件事係國家暗中進行緊
個國家公園點解要有呢個數字既樹, d石像又代表d咩, 個市既市長個d點樣一個個咁入左中共核心政權等等
我個陣有諗過返黎寫個故講返個幾日既事, 所以有mark低d資料

巴打等你分享資料出黎
我有舊同學同我講佢有個朋友前幾日上左去貴州
上去之前已經google哂啲資料
但佢最後落番黎竟然話呢件事係真既
究竟上面點做到

google都仲上去 一係就真係好撚醒想混入去玩死班仆街 一係就係on9仔
你個fd睇黎應該係on9多

有巴打講過話有篇文係女朋友想救番男朋友之後最後自己都入埋局既
但我未睇過

因為呢個遊戲係好兩面,如果好多傻仔中招,其實係work,咁所謂「傻仔」就變左唔傻。但問題係呢個世界有兩種人,一種「落搭」,一種「唔落搭」,如果「落搭」中招,點知搵左好多「唔落搭」去做,就會失敗⋯
等於叫你喺香港,叫人每人畀1蚊你,你覺得你成功大定失敗大啲?可能真係會有好多人畀1蚊你,咁你就置富,但係又可能冇人畀你⋯
有無巴打係做過一段時間
但係最後係醒覺
有啲fd都中咗招,呢壇野有幾個重點位
1.就係相信咗呢壇野有國家既支持,但又冇一啲好有力既證明
2.佢哋每條Team都會話人哋個啲係假,呃人既既,自己先係真
有啲fd都中咗招,呢壇野有幾個重點位
1.就係相信咗呢壇野有國家既支持,但又冇一啲好有力既證明
2.佢哋每條Team都會話人哋個啲係假,呃人既既,自己先係真

睇左呢兩個post同埋Facebook講呢壇野
原來都好多人中招
但無乜人係Facebook公開討論
可能因為唔想同朋友反面
點解冇人搵我上去考察下

如果有你去唔去

老閪都去
點解冇人搵我上去考察下

如果有你去唔去

老閪都去

咁夠薑
上年年尾我上過去
好彩全身而退

講黎聽下得嗎

當然得啦
睇下你地有咩想知

咩關係既人

好撚難頂

咁佢地暗示左咩野?

我見香港人都幾多

有post講話佢地會幫新人打定底話啲新聞/拉人個啲都係做戲比普通人睇 係咪真係咁

信既人都幾On9,為乜要做咁大既龍鳳?
佢哋就會同你講為咗唔好令所有人都參加,要挑選過既
你估你真係被神選中既人咩.....醒吓啦!on9
點解冇人搵我上去考察下

如果有你去唔去

老閪都去

咁夠薑

好撚憎呢d人 一定同佢地慢慢玩
仆街 exact7ly 我fd同我講既一模一樣 會唔會上身有麻煩架 盡人事睇下點幫 (未爬晒文)
點解冇人搵我上去考察下

如果有你去唔去

老閪都去

咁夠薑

好撚憎呢d人 一定同佢地慢慢玩

最癲係呢日睇完個post問下啲朋友
幾個都話識人上左貴州幾個月或者一年做咩又講得唔清唔楚
仆街 exact7ly 我fd同我講既一模一樣 會唔會上身有麻煩架 盡人事睇下點幫 (未爬晒文)

乜真係咁多人奶野
一定係唔知邊個冇腦nds中左招然後傳左入黎香港啦
樓主唔好阻人發達啦

乜真係咁多人奶野

即講又即有 CLS

乜真係咁多人奶野

即講又即有 CLS

堅 因為我番大陸兩地跑左年幾 我話痴撚線啦邊有可能 你話國家丫嘛 咁咩單位? 統戰?區?省? 佢答我國務院 因為都fd 我叫佢小心d 點知一開個post同你講一撚樣 唉 點攪唔想睇住佢死

乜真係咁多人奶野

即講又即有 CLS

堅 因為我番大陸兩地跑左年幾 我話痴撚線啦邊有可能 你話國家丫嘛 咁咩單位? 統戰?區?省? 佢答我國務院 因為都fd 我叫佢小心d 點知一開個post同你講一撚樣 唉 點攪唔想睇住佢死

銀行戶口 電話咩都會開晒俾你 我話考個車牌啦 有咩事易走佬 佢話包晒架喇 咁幾好wor我仲話
Lau ming

乜真係咁多人奶野

即講又即有 CLS

銀行戶口 電話咩都會開晒俾你 我話考個車牌啦 有咩事易走佬 佢話包晒架喇 咁幾好wor我仲話

我爬完啲文都無乜解救既方法

乜真係咁多人奶野

即講又即有 CLS

頭幾頁有個巴打話有經歷要分享但佢唔見左人

乜真係咁多人奶野

即講又即有 CLS

我諗呢d野點都要諗辦法叫你個fd 返香港先
呃又好點都好
返左香港再搵幾個熟ge fd一齊說服佢

乜真係咁多人奶野

即講又即有 CLS

我諗呢d野點都要諗辦法叫你個fd 返香港先
呃又好點都好
返左香港再搵幾個熟ge fd一齊說服佢

新聞幾時會講下呢壇野
有無人真係試過拎1000萬走?

我屋企人係一個成功例子

願聞其詳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞