超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
我覺得成件事已經好成熟
佢地會知道你有咩疑惑 一早諗晒點拆招
例如傳銷新聞個d 佢地係主動話你知係政府既宏觀調控策略等等
所以會令你覺得成件事都係真既

對城市人來講 睇新聞成日時有聽聞 都已經熟晒
心水清到得啖笑
但係肯定好多鄉下人完全無概念 咁新鮮 好易上當啦

不過如果真係有香港大學生中招
咁我覺得好可悲
幾時開始香港啲大學會收弱智人士咁大愛?

上面成班人洗你腦,
再加上日日洗你香港冇希望,打死一世牛工呢d
好易令大學生行錯

班中左伏既大學生見到呢個post會點睇

咪就係覺得你地眼光短淺

笑緊我地囉
"It is difficult to free fools from the chains they revere" -Voltaire
乜讀大學都可以冇腦?
開發啲乜
淨係r人俾會費乜都唔做可以建設到啲咩

集資梗係建設啦!
我四個人夾埋賺咗錢再分番係咪有著數

國家會懲罰你

好醒

好醒

但要放低69800人民幣x 4 先
佢地會帶你去政府部門(例如警處)附近到講呢d暗示
話如果唔係政府許可既點會無人阻止佢地
我心諗你帶緊鴨仔團講解景點 佢可以拉你d咩呢
唔好玩啦

咁巴打你點樣全身而退?

我個陣係扮信左 要返香港搞掂份工就再落返去
跟住個班人就搵d所謂老總同我食飯
話我其實仲未信成件事 點解唔對自己既將來負責再留多7日去了解清楚
我就話我已經好信件事 但有事真係要返香港解決左先可以上去 叫佢比多幾日我
咁最後當然係過左海就係神仙啦

醒目仔
有係後生女可以屌下?
咁蠢應該好易氹
讀到大學都信呢啲on9嘢?
有無巴打有計劃 一齊組個夠27個意志堅定 絕不被洗腦既兄弟
一齊去比6萬幾佢地 之後得左 拎到1040萬 就將1040萬平均分比27個人
最後拎哂其他中伏ON9仔所付出的錢
不過首先要有6萬幾
順便可以一齊溝下屌下D中伏靚女
一齊去比6萬幾佢地 之後得左 拎到1040萬 就將1040萬平均分比27個人
不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富
有係後生女可以屌下?
咁蠢應該好易氹

《生活經營管理二十條》中的規定非常細緻,如第二條中「注意自己的儀表儀態」,註解道:無特殊情況不得理光頭;要勤洗澡勤換衣服;男士要天天刮鬍子,要經常理髮(不能留長髮);不管天氣有多熱,襯衫不能解開第一個以下的紐扣⋯⋯工作時間(7:00-21:00)及其他外出時間,必須穿戴整齊,不得穿拖鞋;男士不得穿背心短褲等;女性不能穿暴露的衣服,弔帶衣服,超短褲(裙)等

要想外出購物,到朋友家去串門或者出遠門等,都需向推薦人或家長打個招呼。晚上要外出需請假批准,並要2人以上結伴同行,7點前必須回家。王逸回憶,「那裡的人都很客氣,包括那些自稱老總的,待我也很真誠,遇到老鄉時,我問他們要身份證看,他們也爽快地給我了,一看果然沒錯,還會說我們那兒的話。但是一旦出門,他們相互就會裝作陌生人。」

對資金管理,行業也非常有一套。「房子押金由家長支付。房租、水電費、生活用品等開支按人數、天數平攤。每套房子由專人統一收取公積金,如房間有5個人住,每人拿出60元,用這300元購買8件日用品:米、面、油、鹽、洗衣粉、洗髮水、液化氣、衛生紙等,其他東西自己掏錢買,公積金輪流管理。」

原文網址:https://read01.com/4Gg7Eo.html

不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富

所以要搵夠27個人先 再從長計議 整個完美計劃出 瓦解成個集團 拎返D民脂民膏
到時D錢點用就自己決定
有係後生女可以屌下?
咁蠢應該好易氹

《生活經營管理二十條》中的規定非常細緻,如第二條中「注意自己的儀表儀態」,註解道:無特殊情況不得理光頭;要勤洗澡勤換衣服;男士要天天刮鬍子,要經常理髮(不能留長髮);不管天氣有多熱,襯衫不能解開第一個以下的紐扣⋯⋯工作時間(7:00-21:00)及其他外出時間,必須穿戴整齊,不得穿拖鞋;男士不得穿背心短褲等;女性不能穿暴露的衣服,弔帶衣服,超短褲(裙)等

要想外出購物,到朋友家去串門或者出遠門等,都需向推薦人或家長打個招呼。晚上要外出需請假批准,並要2人以上結伴同行,7點前必須回家。王逸回憶,「那裡的人都很客氣,包括那些自稱老總的,待我也很真誠,遇到老鄉時,我問他們要身份證看,他們也爽快地給我了,一看果然沒錯,還會說我們那兒的話。但是一旦出門,他們相互就會裝作陌生人。」

對資金管理,行業也非常有一套。「房子押金由家長支付。房租、水電費、生活用品等開支按人數、天數平攤。每套房子由專人統一收取公積金,如房間有5個人住,每人拿出60元,用這300元購買8件日用品:米、面、油、鹽、洗衣粉、洗髮水、液化氣、衛生紙等,其他東西自己掏錢買,公積金輪流管理。」

原文網址:https://read01.com/4Gg7Eo.html

我唔信啲老總咁守規矩唔搞女人
有係後生女可以屌下?
咁蠢應該好易氹

個生活環境咁樣 仲嚴重過香港D洗腦課程 D人真係慘
有係後生女可以屌下?
咁蠢應該好易氹

我唔信啲老總咁守規矩唔搞女人

做老總就正啦 晚晚都唔同女自願上床
黃子華十幾年前已經拎黎笑仲作埋歌
到今日都仲係有人信呢啲野
咁其實佢地係賣啲咩?
不過首先要有6萬幾

好難扮傻呃到佢地
佢地咁經驗豐富

一定會分開慢慢出糧比你唔會一炮過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞