澳洲移民 你問我答 (15)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
我意思係呢個時勢就算你有95,100分都唔一定得,所以到最後如果真係唔洗計分淨係等5年嘅話,真係執到
唉所以我嘅plan a係係NT讀2年會計master
再行190 如果成功嘅話即係2年後再stay半年再計埋成功批到就total大約3年有PR
plan b就係畢業後485 regional 3年pathway to pr
Total就5年咁囉
感謝由我巴
十分有用的資訊
多謝ching
師兄 可唔可以問下 商科仔要點搞
如果其他區hotel man ok?
我可以讀mba/ hotel master都ok
唔該晒爸打,如果直接aim 189 190係咪基本上爭崩頭都爭唔到?
咁我諗佢做得唔差既
不過到時又有語言障礙
由我巴你好
想問下澳洲master入學通常係2月定7月?
我想下年去澳洲讀master 但真心唔想去到全程都用zoom
所以覺得7月入學好似好d 但又好似個個都係講2月咁
2月同7月都可以入學阿
想問如果申請491副申請人要證明de facto relationship同父母同住做唔做到?

有既文件包括
1)有用緊既聯名戶口
2)同住址既電話費單,銀行單
3)各自既statement
4) joint sport, social activity既證明
5) 一齊旅行既證明
6)通話紀錄,social media紀錄,等等
巴打知唔知幼教飽和未?
想黎緊過去讀master

另外想問拎完485再申請491之後係點再申請做PR?
用191?但佢22年底先開返

如果485之後直接申請190係咪難好多?

唔該巴打
幼教ielts listing 同speaking要拎8,對語言要求都幾高下
想問下係咪要485 on list既course先得?
小弟25
做左3年engine
有香港master
報tafe得唔得?
接近無可能,因為你要寫gte俾移民局,你down兩個grade去讀既話要解釋得清楚點解要downgrade而唔係往上讀
由我巴
想問下我係sydney grad ,係咪冇資格申請regional 做三年拎pr 個scheme ,唔該
期待緊由我巴嘅engine版本移民讀乜野 master 去邊度讀
係RMIT讀 2年master of lab med 申請移民機會會唔會大過係當地讀nursing ?
想知environmental/mech有無出頭之日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞