澳洲移民 你問我答 (15)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
不如你話我知你係邊個州邊間大學讀緊我會容易D答。
Thanks for answering
唔係。

讀完滿足條件可以辦永久居留權 permannent residency 先。

批左PR之後再居住一段時間之後先可以申請入籍。
就係未確定所以先未公佈。

有可能。
可以咁講。
機會接近零。

諗下如果一個人一D本地工作經驗都無憑咩澳洲公司要請呢個人而唔請其他local?
Plan A: 係NT讀2年會計master 讀完stay半年再申請190
成功批到就total大約用3年就有PR

Plan B: 畢業後485 regional 3年pathway to pr
Total就5年

由我巴點睇?
Social science degree 底 consultant 都話呢兩科同nursing比較保險
想問下由巴如果對呢啲master科無咩興趣
反正岩岩grad無咩工作上既牽絆
Tafe去讀下廚其實都係一個好方法? 甜品又計唔計呢?
見個個都衝master好奇一問
甜品唔計,做廚係必須為chef,其他如cook啊,整麵包、甜品全部都唔得
社工、nurse ielts要全7,教師要7788
見SA放左300個international student入境,想知其他state (特別WA) 幾時可以俾international student入境?
見個個都衝master好奇一問
可能呢度大多數人都有degree, 向下讀tafe 有好大機會比人reject student visa.
我都問過其他agent ,佢哋都係建議有degree 嘅一係讀多個,一係讀master
正常,reject左agent又無錢收,第時你要再申請又煩,移民局批唔批好主觀
我有打算自己apply tafe.不過怕reject 之後有bad record
想問master of Information Technology or Master of Cyber Security 將來工作demand 更多? 行業前景更好?
係同一間學校會有bad record,但係唔會carry over去其他學校。
咁又唔係下下真係為錢,的確係有責任advice風險,無謂浪費大家時間。
唔知,等。
未必批你學生簽證,呢個係最大問題。
報左NT Master of Accounting先,然後等新政策公佈落實再決定吧。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞