澳洲移民 你問我答 (15)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
Thank you由我巴。
不過好似好多bachelor讀完出黎淨係得個EN 要自己再另外考個RN 如果直接讀完做RN唔洗再考就好
我再做下research先 thank you!
bachlor 點會EN啊... 你睇真d好wor
希望10月快D出quota for offshore 190 491
其實可唔可以俾由巴打抖下, 你問鬼妹大波既情況係咪好嚴重仲好啦
其實你幾多歲?
有關係?
唔該哂
應該都係睇緊Victoria幾時好得七七八八先。
不過好似好多bachelor讀完出黎淨係得個EN
你係點樣得到呢個conclusion?
你同你女友一係結婚一係同居一年就可以一齊申請學生簽證你做主佢做副。

或者你女友申請個旅游簽或者Working Holiday然後過黎同你雙宿雙栖
無咩要注意,移民官唔會睇你個EOI。

最好update下,萬一邀請到你改唔切就好笑。
咁對家agent點講?
第三方文件證明,例如信,父母,銀行,相。
同呢位巴打情況完全一樣 又係HD又想去讀tafe
係咪一定要係香港讀左雅思先 夠6分先比你去讀?
可唔可以香港唔考 過去先上番個英文先修班先

因為英文太差 自己諗香港考 都未必夠分 過到去又係讀英文班 咁不如寧願過去讀耐啲英文班

想知完成tafe 學費連生活雜費總要幾多港幣左右?
自己會簡工程水電類個款

唔該巴打 太多問題想知 謝謝
想問下旅遊簽點轉成副申請人?唔係最多只逗留3個月咩?咁咪冇一年同居?
另外如果係咁既話,申請學生簽嘅時候駛唔駛寫有副申請人?
Tafe 好多5.5就入到學,你自己上tafe個網睇,不過tafe每個省都有獨立既tafe網
Tafe既電工好似只係開俾local學生讀,學費又係上tafe果網睇,唔同科既學費會差少少
Tafe 原來有啲科 係唔會有國際學生報讀到?
我以為佢地缺嘅工種 多數都會開放比國外人士讀

咁英文個到呢?香港唔考 過去先讀英文班得唔得
因為我明知道香港都考唔到分數 橫掂點都係過去讀英文班 咁我寧願去嗰邊上堂耐啲仲好

唔該巴打
辛苦由我巴
由我巴
想問下如果想讀Locksmith Tafe申請485
係唔係淨係讀3年Certificate 就得?

另外如果係485 / study visa dependent 可唔可以申請其他visa
例如491 189 190
又或者491/482 visa dependent 讀 tafe 仲洗唔洗申請study visa?
英文香港考完先過去 寧願你操好d英文先過
過去讀英文又另外要洗一筆
locksmith唔受international student讀
另外搵野讀啦
好似係有d得本地生先讀到,英文你可以過到去先讀,不過問題係tafe入學前就點都要符合左itels要求,你要另外報學校去拎個學生簽證,因為你達唔到tafe入學要求tafe唔會俾coe你去移民局申請學生visa

同埋澳洲讀英文都收得貴,你可以諗下香港讀定先,有d可用持續進修基金申請
我係調返轉咁諗
我知道自己英文差係香港都未必學得好 如果學得好嘅話一早學咗啦 所以寧願喺澳洲嗰邊讀英文班應該學得更加入腦 話晒全英環境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞