澳洲移民 你問我答 (15)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
移民中介又唔係HR又唔係做開IT,邊會真係認真識呢D野架。
已check

同埋sbs話grant485嘅時候要有sar passport copy,即係用bno都得

咁我sar passport 到期前,改用bno
實測,有特區護照就得。唔一定係primary passport但係必須declare先可以。
其實我讀緊UNSW,但我畢業唔想留係Sydney,想去Queensland。
搵Queensland州擔保有無機會?
下年年頭有冇機會可以搞返482 offshore?
Lm
痴線 兩日開咗 10 板
出年到底會有幾多香港人去澳洲
我好擔心多人一次過走會有事發生
唔放番d學生,大學都要炒人
唔會喇。報學校,申請學生簽證2關。唔同英國有BNO 就入到
我嘅意思係港共出手

太多人一次過走肯定衝擊經濟同就業市場
咁真係好難講,完全唔明港共啲Goodest logic
唔係話走就走 有能力同錢既唔會走 因為有穩定工作唔會同你博 細年紀既又唔係個個有家底 除左學費 仲要生活費 唔係咁易
未計學校收唔收同讀唔讀到
其實我本身有degree,但想讀TAFE,我諗緊直接當我冇讀過degree去報TAFE
咁呢個就自己決定啦,人人唔同,不過係想走既就愈快愈好,移民政策話變就變,特別澳洲變得仲快,話唔埋下屆大選換左人cut左呢個政策
但依加報又報唔到,offshore 所有visa又唔批
Exact7ly 唔批 visa 走唔撚到
好奇想問下點解會prefer QLD多啲?
開始批 offshore 學生簽證啦。
唔建議隱瞞。
個logic就係無logic。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞