澳洲移民 你問我答 (15)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
而家喺WA讀緊cyber security degree, 想問下係咪grad左攞graduate visa3年就會有pr?因為係偏遠地區
係咪3年後直接比PR定仲有其他要求要滿足呢個暫時仲未立法確定。
應該係希望/認爲5年簽證可以無需要睇occupation就會比PR。
是的。
即係都要夠分?
想問下個master冇acs認證會唔會好難用it技術移民,啱啱發現報嗰個master冇
暫時仲未立法確定
跟住佢再問

" 未立法咁即係洗唔洗計分 ? "
想問下巴打做cyber security嘅工係咪有好多限制 係咪要clearance?
當我低能仔
我去問下個lecturer先
巴打想問吓悉尼建議買邊區?下年會去USYD讀physiotherapist,之後就想留多5年攞pr,會長住
巴打, 請問知唔知p 牌可唔可以直接換澳洲p 牌? 一月開學,但六月先甩p
辛苦曬了由我巴 睇呢個post睇會到做中介既辛苦
哈哈哈 ...... 哈哈 ...... 哈 ......
有無得轉過黎要申請過先知。

Well你可以試下申請TAFE睇下批唔批,就咁睇覺得唔容易但係唔係一定唔可以。
好似唔可以,只可以full轉full。無記錯的話。
無人當你係,但係唔好自己暴露。
巴打想問你知唔知得hd係澳洲會唔會有認可
因為想讀tafe 同埋26歲先讀會唔會好怪
我得工作經驗
想睇下仲洗唔洗讀定d咩
又唔會既,就算唔係accredited,但係meet到個major criteria都可以。
http://www.acs.org.au/msa/skills-assessment-guidelines-for-applicants.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞