召喚痴線西(121) 善用不推文回覆

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
比錯左正皮
未至於土豪呀嘛
周街搵個OL都揹緊個幾萬蚊嘅Chanel 啦
問心啦,份工係6位數字一個月
買hermes都輕輕鬆鬆啦
呢個月入已經算唔上咩奢侈品
其實講真一個普通打工仔
一個月儲一萬蚊
2年都夠24萬
買一個2萬幾三萬蚊既袋獎勵下自己唔過份啊
好似如果份工需要見客應酬
都會想執是正d去見人
更何況佢成日都要出event
用個廿四萬去儲錢買樓可能係你既選擇
但d錢係佢賺既 佢想點用咪點用
真係show off就全部大大logo
成身都LV買曬老花啦
蝦乾係成日刻薄其他人 對自己闊佬
對自己有莫名其妙嘅自信
你睇漏左個唔呃人錢啦
突然令我諗翻起大J佢嘅支出video
佢都肯定係6位數字架啦
但佢連買餸3千幾都問網民會唔會太貴
而sunny係買名牌都唔眨眼
有人每個月都定自己要儲幾多錢有乜人生目標
有人就鐘意及時行樂 依家搵到唔買幾時買
消費值唔值得呢樣野真係好個人

不過都係嗰句
既然自己嘅消費模式已經改變左
無必要成日話自己好慳唔拜金
呢啲嘢兩個人自己知 唔洗戴頭盔啦
要支持你嘅人點都會支持你 反之亦然
賣老番餐具
如果月薪6位數
可能佢覺得年薪成7位數
買個兩萬蚊既袋要諗咁耐叫係慳
利申岩岩開始睇佢地 淨係知creamy話自己慳
有幾土豪?
買一兩個lv都叫土豪?
一個普通OL都會有一兩個名牌傍身啦

真是要屌都屌張欣欣依啲拜金臭雞先啦
連錢都唔係自己努力工作揾嘅
全部都係呃呃氹氹 呃到穿金戴銀
長期去旅行 食餐便飯都幾千蚊埋單

creamy同sunny又勤力出片
拍片拍到日夜顛倒
creamy又有拍劇接job
兩個揾到錢又會捐錢 又會係蘋果落廣告
由運動開始都依家都仲有發聲
我寧願佢哋搵到錢
好過比啲冇人性嘅仆街同臭雞
好耐以前tlt初出道
Creamy有拍片幫佢宣傳新歌
而家條友咁樣 應該無晒聯絡啦
無錯呀,大多數人有能力豪洗都想豪洗。又唔係厄人錢,又唔係冇錢充大頭,怕咩俾人話喎
陳凱琳真係好好好好靚
creamy嗰款算平啦
求其一個boy已經貴過佢
Pamela 一次過買chanel box set 二十幾萬個啲先叫豪,其實自己買唔起咪當開下眼界囉,有乜好judge
其實唔一定淨係做YouTube嘅,佢哋又冇必要將自己搵錢嘅途徑公開晒比大家知,有錢用落自己鍾意買嘅嘢度有咩問題?同埋拍YouTube唔show off可以點拍
好似creamy冇特別標榜自己係慳
係sunny睇唔過眼佢成日睇啲袋又唔買所以買比佢
同埋佢地整野食拍片會自己食返唔浪費就真

Btw大把youtuber 更值得追擊
買一個boy/ classic flap已經可以買三個creamy買緊嗰個LV袋
你呢啲人真係好痴線唔怪得香港咁少Youtuber講名牌
拍捚雪e度有強烈對比姐
有絲打開左新post
召喚痴線西(122)善用不推文回覆
https://lih.kg/2159860
各位絲
土豪
闊佬/暴發戶
下年可能就唔止3個lv。
cls一兩個袋姐,大學生打份pt都買得起。講到餐餐米芝連,幾廿個袋咁。
召喚痴線西(122)善用不推文回覆
https://lih.kg/2159860
開定先 就快完post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞