召喚痴線西(121) 善用不推文回覆

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
咁你俾嘅錢除左買野
佢都用左係黃度 咁諗咪舒服D
同埋黃嘅youtuber可以咁富貴都好
證明黃呢邊勁D?
其實錢係自己,鐘意買名牌係無錯 支持sunny 同creamy , 但覺得佢地成日強調唔拜金係好多餘鐘意買名牌咪直接認囉,做下名牌開箱文都冇乜問題
有份投資?唔怪得個陣成日都好似見到佢賣廣告
其實講嚟講去都係睇下大家對拜金嘅定義
喺我嘅定義係等於會追求一啲奢侈品咁解
就咁睇啲片佢嗰個Lv三合一同chanel都係新season嘅袋
對比好多人真係好奢侈下
可能佢以為識sunny嗰陣係著幾蚊一件衫
但依家唔係啦掛
同意自己男朋友鐘意名牌自己都會接觸多左
既然佢哋嘅三觀係覺得自己比錢買得起就得
咁依家嘅生活係奢侈嘅 認自己奢侈又有咩問題呢
講翻十年前自己有幾慳有乜意思?

Btw你話佢整體而言都係一個慳嘅人
想知係邊個位睇得出
就咁睇video佢嘅都係uber出入
買日用品都係去donki買架喎
睇唔到有幾慳
我都覺得岩
睇片既都係志在娛樂 睇得開心咪得
冇必要judge 人地啲錢人地既價值觀
佢比得起覺得值 我睇得開心咪得 仲要咁黃

利申 我都係上年先睇佢地啲片
覺得兩個都係善良既人 sunny又好錫creamy
睇佢買野都幾爽皮
但呢類影片係好睇喎
睇人洗錢好爽
sunny啲taste幾好
佢買啲款都幾好睇 起碼有參考價值
佢送比creamy個兩款lv都幾靚
好過elaine hau先
係 之前sunny送lv袋比creamy做生日禮物
就係新片creamy揹緊嗰個
當時sunny話頂唔順佢睇中咗兩年都唔捨得買

同一條片sunny仲送咗handmade禮物比佢 佢即刻爆喊
收個恨咗咁耐嘅袋都唔喊 係收到男朋友親手整嘅禮物先咁感動 我係女都覺得佢係好女仔
Elaine 係好搞笑,次次都一大堆開箱,一日換一個手袋一年都應該可以唔重覆
三媽真係做youtuber
佢把聲同個嘴都好核突 真係呀豬呀狗都做到
我每次睇都覺得點解可以咁勁
次次都係啲又柒又娘嘅顏色
好似係買哂所有冇人買嘅款翻屋企咁
有follow過佢鋪頭一排
次次一出新野 就出幾廿個story 讚
件件都講到天上有地下無咁正 頂唔順unfollow左

But佢係黃既 山系女孩應該鍾意
係 大方d認咪得 唔明點解要咁強調自己好慳好慳
所以我覺得冇所謂la
Creamy係慳定拜金 sunny幾大洗 唔重要la
個男朋友有錢又肯買比佢會睇都好正常
佢地買得開心我睇得快樂就夠
最緊要係做人善良正直
比到政治正確教育比小朋友
又係黃圈有付出撐佢地 都好好la
(再讚比人話我打手
我都係
本身覺得啲graphic幾靚 啲衫又唔係好差
後來睇耐咗 發覺其實啲衫都係比佢吹大咗
而且啲post caption成日一大段 唔分行咁打
睇咗一排覺得無心機
但又成日比佢洗我版 燥燥地就unfollow 咗

黃?邊忽黃?
好似有六位數收入,喺個玻璃樽入面種花?
呢個賣垃圾減肥藥食到有個絲打入醫院
Btw絲打善意提醒
❌三觀
✅價值觀

三觀係支那語
睇得好開心
佢又買得好爽
又錫女朋友
我覺得拜金係果啲自己唔有錢 但又要咩都用名牌 唔會用平brand
eg 張欣欣 係咁叫兵送手袋名錶俾佢 呢啲就典型拜金港女
有睇 佢幾靚
人地叫游蕙禎,我唔覺得佢呢句有咩錯
香港土地問題真係嚴重到連扑野嘅地方都冇
佢以前啲衫都幾好睇 我有買好多
但近呢幾年啲自家製真係買唔落
全部都係靠執相同graphic 啲衫其實好普通 色差都幾大
見佢出tee 我去u記muji買仲好 唔覺得有幾特別
不過百貨應百客啦 加上佢又黃
所以我自己唔買就算 但都繼續有follow佢
咁每個人慳嘅定義都唔同嘅
如果你認為佢哋依家嘅生活係奢侈 但佢哋唔係咁覺得
點解要佢跟你嘅standard去認自己係奢侈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞