召喚痴線西(121) 善用不推文回覆

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
唔通大大聲講曬俾全世界知會係廠瞓咩
搏人報串同俾你哋屌教壞人咩

我自己覺得絲打講個啲設備好正常喎
拖鞋係好重要 著拖鞋入去唔洗咁勤清潔 依家仲要武肺
我估大部份創作者租得工作室應該都會放張梳化/床休息下㗎啦
對我嚟講冇沖涼位已經唔會當住所 真係唔方便
我幾時有話佢講錯
我話我諗起佢曾經咁樣講過咋喎
講到尾每個人經濟能力都唔同 對個非洲兒童嚟講可能我哋喺條街度買支水嚟飲都好奢侈㗎 有乜好講 口同鼻拗
Room tour都可以聯想到扑嘢
講真 同啲冇文化藍絲乜都要同sex扯上關係有咩分別
佢哋買得起又有乜所謂,講真洗得起買得到唔係借錢扮有錢就得喇。
認同呀 真係每個人嘅生活習慣都唔同
我自己都係會喺donki買日常用品之類
只係上面有絲打提到creamy 成日都會mention自己好慳
我諗佢哋喺片入面嘅表現會令好多人覺得離地姐

上面嘅絲打唔洗咁激動
無迫過大家去形合我嘅standard

Btw無論佢地點洗錢都好,佢哋肯花錢支持黃色經濟圈同蘋果呢樣野已經好過好多kol,希望其他嘅kol都可以落力啲支持,佢哋嘅行為可以影響到好多人
睇佢擺嘅嘢又無影曬成個廁所
大家都會大概估得到

就算佢攞嚟住都唔會怪佢可以理解嘅
唔知post係呢到啱唔啱
Netflix有個show叫Glow Up 啱啱上左第二季
呢個show係一個化妝比賽 搵咗好多英國既MUAs比賽
好好睇 係香港同外國都好多人討論

呢一季有個參賽者叫Ophelia
https://instagram.com/in.templum.ophelia?igshid=12ddnd8683lby
佢係香港土生土長 15歲去左英國讀書
係個節目中同ig都提過好多次自己係hongkonger
但過去個一年 佢都無出過聲
反而BLM佢就出聲講人權有幾重要

希望大家可以幫手入去留言話比佢知佢既motherland發生左d咩事
希望佢作為HKer 可以出聲捍衛返係呢到消失緊既human rights
心目中既賢妻係Beth

點解佢d鞋成日都要踩撚住個踭黎著
好支那
似係本身個款係咁喎 唔係特登踩住
我印象中佢有share文宣
不過係運動初期
見佢平時vans都係咁踩
間嘢好多黑歷史喎 好多絲打都話買咗返去好顯肥好大件又有色差 佢以前啱啱開嗰陣仲抄泰國嗰個gaga bag抄到俾泰國嗰邊鬧總之間嘢就好嘔心 詳情可以去ig shop post度睇
因為我啱啱先follow佢 碌左好耐都唔見佢有post講香港既革命
佢有post 過文宣, blm個期都有叫人關注香港警暴
我覺得吹雞入去留言反而可能令人反感
又係生日群組自high時間
同埋班大種乞衣kol 屎盤 珍珍 hagone個d
叫得自己hongkonger 應該都會知發生咩事,佢講唔講又另一件事,大把撚樣攞香港人個名黎打飛機,但香港有事個陣就盲撚咗咁
就算本身係咪踩踭款
我都覺得波鞋/休閒鞋款咁踩踭真係好核突
支那味極濃 就好似啲韓妹著高踭鞋/涼鞋但著中筒肉色絲襪
啲人話就話咩趕時間出門口咁踩踭方便
收皮啦 趕時間著涼鞋拖鞋囉
再者我唔覺得整一整個踭會哂你幾多時間
等lift果陣整都得啦呱
好嘔心 同埋唔會著襪
一定好撚臭

就算係GD著先我都覺得柒
中間個個奇醜隔離2個都唔係靚
中間長期比人話靚
不過Creamy 講佢2年前好窮,姐係證明其實係靠YouTube 賺到依家咁多錢?
雖然話佢啲錢洗去邊唔關觀眾事,但佢搵到咁多錢之後變到咁大洗,有種啲人做倫敦金咁,好似特登show off咁,土豪feel
佢塊面好似中咗拳咁
下真心咩邊個講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞