召喚痴線西(121) 善用不推文回覆

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
朝早睇咗
Sunny其實自己想買嘢拍段整估片?
Creamy講得啱嘅 佢嘅錢鍾意點洗咪點洗
每個人追求嘅嘢唔同 儲咁多不如問下自己想要咩
的確買乜嘢係唔關人事嘅
只係覺得佢呢個所謂嘅”測試”其實好無謂
Creamy 唔喺LV叫sunny買嘢比佢就等於唔拜金?
不過sunny又真係好豪爽嘅
我都覺 所以我話佢自己想買嘢借拍片為名
我都覺 只不過係對佢試d嘢無興趣 唔代表唔拜金
紅左咪好賺
你諗吓佢出完周邊而家仲要出書
佢自己揹緊嘅已經係一個LV袋啦
仲有之前sunny都買左個比佢
如果佢唔鐘意名牌都唔會入Chanel 試袋啦
感動嘅係,個女同自己真係好似樣,特別係呢張
Bella肯定喺事前識落
廣告手法
用膝頭哥都諗到
Bella呢啲條件駛玩交友app?
得罪講句玩交友app嘅女仔都係識唔到仔先行到呢步
Bella似有咁嘅需要咩
嗰條片入面有一樣嘢係真已經好好
但佢唔係成日話自己好慳家
雖然買名牌同慳家兩樣嘢冇衝突
但明明好鍾意名牌嘅話點解又要扮到唔鍾意
佢話賣的耳機廣告已經係一個chanel袋嘅價錢 唔知堅定流
佢係有中意嘅名牌袋
我諗都有好多女仔就算慳都有自己中意嘅名牌袋
但佢慳在佢會唔捨得買
係佢係有去chanel試袋
但sunny成日睇名牌
creamy都會留意多咗同行名牌店都好合理
事實係佢到依家sunny買咗咁多野
佢都只係得兩個名牌袋
一個LV背囊仔同斜孭有3個嗰個(佢話覺得一個價錢有3個拆出黎抵)
識sunny之前佢啲衫有啲幾蚊 仲有就算買貴啲嘅衫
佢都話多數都係等減價先捨得買
唔知佢私底下點啦
但佢又真係成日用嗰兩個袋
我覺得佢地依家揾到
男朋友成日買自己都會心郁郁
加上佢做呢行其他KOL/演員出event都會攞
佢開始買少少名牌完全唔過分
但整體而言佢都係一個慳嘅人
Btw嗰個測試應該純粹紀錄買野+想送野俾creamy
個測試純粹gimmick
但我都明澄清佢唔拜金+唔係為$同sunny一齊
其實講一兩次就夠
佢地不時會提又用埋嚟做主題拍片
明白你地點解反感
可能真係keep住有人話佢所以委屈
咁佢都有出錢俾手足
買1000份蘋果 又俾錢落蘋果廣告
唔駛講得咁難聽嘅
又勤力出片 都係靠自己賺
自己買自己中意嘅野好正常
但佢有出書 年宵個d又咁多product
都fat fat
一個星期出三條片 好少有YouTuber 咁勤力出片
唔係好覺得拜金

純粹覺得每次都用十幾廿萬買嘢做gimmick有d嘩眾取寵作為觀眾我會想睇佢有幾熱愛潮流同名牌多過睇佢show off自己幾豪爽買幾貴嘅嘢
*一百份
佢狂食熱氣野
炸雞薯條嗰啲塊面都冇生過暗瘡好羨慕
希望睇佢地片啲小朋友唔會覺得咁先係正常
呢條片好似誇張咗 寧願睇佢拍lv haul都唔想咁樣話比人聽自己買十件八件買咗十幾萬咁
佢老公可以肯定崠冇派帽比佢帶
佢似欺騙緊自己好慳家唔拜金 其實佢唔成日解釋同講一大堆嘢話自己唔好名牌都無咁覺眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞