[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
A之後都出到
https://youtu.be/gF8rjsDS5vU

長田條片有殘體字幕 雖然殘體 但我覺得點都要睇
光槍/Charge Shot/副射/特射 嘅特射派生
段片應該係用Charge Shot再特射派生比較多
玩名人有冇啲咩技巧?
係咪著重變ma?
好似唔見有人講全盛時期既full saber
CSa食慣性三連射,每一下都會重新計過誘導
全程玩CSa>Sub>A
多謝我有一日用wing0 ew打 random rank輸上腦勝率得部機勝率46..呢排用z拉返上average勝率到57...我打到唔敢用30機,又唔識打前衛又唔反應唔到人地格鬥好易食屎...
呢部都勁 仲有後bc發生快
下個頭post不如加呢條片先 機體推薦唔好加住
但咁樣又真係搞到成個場好無癮係事實喎
練機都算,罷明識用嗰班先係問題
而最大問題就係bamdie
順便加返句開場打請多指教完場打感謝
下個開post記住加
THX
加既話放落新手教學個度
不過遲吓都要執過第一頁,太長(99%執完都無人會睇)

再唔係下個post貼多次叫樓主置頂算
巴打有心機

以下個人少少睇法..
關於main彈數少.
假設你用得3000, 係打前衛
基本上可以得閒就儲住叉A, 行前, 制衡住對面(前衛)
叉A高性能, 唔洗補槍, 可直接駁(前)格
對面入格嘅話又可以副射放豆, 每一發都重新槍口補正
正常唔會經常無彈
A>BC>B, 確定A中左先駁, 其實唔洗反應快ok的, 佢支A又夠粗

MA移動照射 新人唔好諗, 好難練

本身架機中近距離其實幾壓得
除非對面睇穿你實力/對面玩換血/對面都新手, 亂衝過黎

原新呢架機都算低風險型進攻, 就算你打唔到人
你吸到對面雙鎖而打你唔到, 已經做到嘢, 淨番就睇下你partner執唔執到雞

小心架機好少血, 要打得小心
旋回對呢架機好重要
樓主置頂應該多人睇啲
唔想返工
基巴上水喇
呢個月真係番工精神都少左, 成個腦都係高達就算之前BETA都係
屋企無聊就睇D架仔高手玩
但宜家仲係玩到成PAT屎咁, 用街機制仲係冇手制STEP得咁順
唔慣郁果碌桿黎STEP唉
香港會玩到你無癮嘅reborn玩家應該一隻手數得哂
以個咩you can love me為例 佢都識撳reborn操作架
但跳黎跳去落地咪又係食D on9槍
識背書唔代表識考試
就1001
但我都想整合好一個頭post
日日都開房自己練 但一到實戰都係唔記得用
我都係一緊張就唔識STEP
又唔知幾時STEP UN好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞