[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
唔係部部咁易睇最難睇係多2
即係邊部?
想搵部用得過既1500機
同FD 3000夾
卡碧妮mk2
bc mode同覺醒技都係同一樣野 不過覺醒技可以週圍走
個人都係錄lock放走多 嚴格嚟講 都幾好玩
屌老母Bandai 今代高達啲任務難撚到仆街

莫講話要S評價過,要C級通關都好撚難

就以任務G04 做例子: 無電腦幫手,一條友任揀機,打2波機: 一波2炮機,一波2格機,目標打target, 隻target 係第二波入面

我屌你老母呀
我用炮機拉打又唔夠時間
格機又俾人STEP走 反格番轉頭
已經裝撚哂全攻型晶片都唔夠力
最過份係隻Target 命運 二鳩幾三千血
得閒光翼避撚晒我啲炮,跟住就掌心雷揸走我三百血
普通三連槍射佢唔低
用到 露娜瑪利亞紅渣 用S burst連續射中十鳩幾碌大屌炮

中哂都仲要無黃lock仲要每中打一下扣嘅傷就愈少

結論就係惡性循環: 唔夠打->要勁晶片過關-> 勁晶片要通關先有->
翻入場比電腦虐->又唔夠打

祝各位想全S任務嘅人好運

利申: 非新手
攞左一擊必殺再打返咪得
咁辛苦為乜
想問下港版連唔連到日本Server?
定係轉日本PSN就得?
G前面唔係好難姐
中間後面係打到有D燥底既
成堆任都係同時打2隻大型MA 又唔可以食太多血
但係小心D試多幾次就過到啦
炮渣打唔掂咪換部3000機囉
想過關擺明係用3000機最好
反正要拎S都唔可以點食血 用2000機多血D完全冇意義
原來有啲咁嘅外掛晶片
搞到我俾電腦屠左三日三夜
請問邊度先攞到
d高手轉lock係點做到
明明格緊/射緊都可以轉得切
但同時又做哂成哂動作
得閒可以用下叉b
轉日psn
已經試過用FA ZZ大炮洗,突自浮游炮圍,巴耶力上升combo,都打唔掂
都係嗰句 做多啲其實唔難

一開始由一入到格嗰下開始轉lock 打晒成套格先 之後就慢慢可以習慣到打兩下就轉返lock駁招 反正駁招駁得熟既話合埋眼都駁到
好睇對面咩機
如果其他3部機都唔係廚機 又2000 2500立立雜雜既話係幾好玩
係咁放funnel係幾過癮
但係一對住3000機或者一般3025組合就好難玩 性能輸太多
都係靠熟練同肌肉記憶姐
你講邊關啊
G04有部東方不敗隊友喎
仲要對面全部G gundam
開機渣高達
DLLM我隻USB太肥
插唔入PS4個port
G區第二個任務 (打完第一個之後上面條路第一個)
可能俾電腦屠完幾日 精神唔好眼花睇錯
你講起部命運我都醒起
果陣玩好似都卡左十幾分鐘
岩岩試打完其實冇乜特別
咪前面小心D打唔好食血
第2波用覺醒秒橙命運再慢慢拉命運
點解會排到隻掛機既隊友
洗唔洗轉制?都keep番做圓形制
用陸高怕唔怕俾人踢新手剩係用得順陸高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞