[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=pVKnJ1RRWWQ

日本基準咁就睇日本人自己介紹啦
想整新手教學既話,建議開個google document放條link俾人click入去睇
頭post無咁多位俾你放長文

上面個表應該無傾返一頭半個月都唔會有共識

我自己就咁
3000 :Banshee Norn/Penelope/Hot Scramble/Xi/G-Self Perfect Pack
2500 :X1/Dark Hound/Z/ZZ
2000 :Montero(仲有其他太多廢事打)
1500 :唔好用
無落地招,所以要求走位同控氣,搏命時以適當武裝制壓對面
無毛難玩到仆街 算係最體現到基本功既一部機
冇咁上下底子玩唔黎
港服街場公廁嚟講00qfs應該top1
不過勁嘅好少數
到底係真係好用易用定純粹太多人對00有愛
一定係愛 我自己唔覺得部機易用 唔埋身既話不如我用raiser

之前我響呢度問新手想練3000前衛機學下進攻時機有咩選擇, 有人推介FS
初頭覺得連exia都撞唔贏好撚廢.
再睇真D wiki原來部機最佳距離係格鬥寸前. 人地鐘意射就用後特突入或者迫到佢頂唔順,
人地狗衝型就拉一拉引佢出格用sub反擊, 自己唔好夾硬入. 即刻成個順手左好多.

所以wiki真係要睇晒, 可以行少D冤枉路
唔緊要丫 其他巴打覺得啱既可以改 始終呢啲都係我主觀意見

不過我都發覺我加漏左新安洲
我自己由無印exvs玩起 當然都唔算係勁個批
長期4-5割左右
但我睇法 大名人係會壞手 太容易倚賴後ab

大neos我反而覺得ok 我有冇mode都逼自己格鬥封印 打打下反而走位同控boost都有得著

然後尋晚玩 brave / gundam g mecha出晒事
真係好難玩但又好好玩
學香港基準玩再生練到you can love me咪得,唔駛討論架啦
有巴打話部機太強 所以驚新手會玩壞手
所以咪基本功機,所以係應該要識玩
衰點講香港大部分高手都係玩唔來無毛,因為佢地係玩壞手起家,一同日本仔比基本功就輸成條街
玩咗陣好似幾啱手型, 努力玩吓先
禁斷都叫太強
呢部真係極度體現個人操作技術,立回觀念嘅機體
用得好的話,基本上大部分機都用得掂。一開始就選佢來練的話,勝率有3成都偷笑
希臘巴,想問下我洗唔洗玩部前衞機?練下單挑心理質素
仲漏左部密拉剎
有時可以做後衞,CSa都易中人
好似仲無你部細自我咁複雜幾個mode添
我就係知要傾好耐所以先想依家開始傾 至於Google document 就睇下邊位巴打可以幫手搞 我真心唔識呢方面既野
怕輸就學brian教quit左佢,我當初輸幾千蚊上手基本功街機已經算係咁,練基本功唔係睇勝率的多少,而係其變化

你可能頭1000場得3割,但上手後到1500場上番5割。呢個正正係新手成長的最客觀體現
我係驚新手玩呢部會好無力 因為真係太食操作
同意,當年真係交左好多學費,練死一部機。
咪玩啦age2 一個要識時機變飛機
一個要埋身特格

用細火星 不如直接黑age
你係咪講笑
新手用TV Zero
隨時以為個Charge Main淨係中距離用
轉轉炮又唔識幾時用
有幾多人肯好似你咁樣自己慢慢睇wiki 多數都話日文唔識睇又無理由成個wiki翻譯晒嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞