[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
新手玩得好辛苦
心水清
係,你只需要維持紅lock 範圍遊走,捉到落地先開槍,平時唔駛開槍。
最簡單既打法係 走位 捉落地 捉失誤 幫手救機
人地沖你就放Assist去擋 再用Main槍抽水

人地要避你assist既情況條Boost未必頂得到追上你
學樓上有個巴打話齋

其實大可以list晒兩面出黎
1. 想練一陣就玩到小小成績
2. 由基本功比人屠起
兩面都有機可以揀 唔洗一面倒淨係可以出一面List架喎
G持
新手玩多兩玩覺得好玩既
有心想變勁就自然會睇片搵野學
而唔係你想玩gvs呀?睇左wiki先啦
新手用tv wing水喉射唔中人咪仲大挫敗感
你以為新手知咩係second charge咩
1肯定有大量霸體水喉機
弱智都識用

利申弱智
其實你應該純粹問,你係想速食高達對戰的快感
定係有心研究。咁樣答案就好明顯。

前者的唔緊要,你唔好單排ranking就得
與其叫人唔好排Ranking 快撚D離開左藍/銅先係真理
有時都未必係新唔新手 係佢地自己唔知自己問題係邊
我覺得excellia都易用
利伸:新手
唔好介紹d 3000 霸體/霸體水喉機呀,伏死個拍擋呀
所以遊佐沢庵做新手機推薦表時都分開左練基本野、維持 motivation 同埋即刻可以上手三個 list
咁TV Zero個CS 照射Main 接前格又可以帶落遊戲中其他邊一部機度?
個機槍呢? 轉轉炮呢?
名人最少仲有BR接High Mega 呢隻Game大部分機都用得上嘅cancel掛

同埋我冇講過新手好適合名人
係你reply我果陣提起名人
我先陪你講落去
我嘅論點從頭到尾都係 TV Zero好唔適合新手
名人相比起TV Zero 點都好小小

btw 上面有個ching話得你好啱
個仔一讀書就同佢講大個要做李家誠
唔好提我呀巴打
一陣燒埋我
我見有個mbon中文wiki都翻譯咗好多機 都算係咁
不過得殘體
其實我個人覺得新手玩3000係好危險
佢個list冇異議啦,唔洗煩
新新地手玩黑西如何
會唔會玩壞手
暫時覺得有左右AC 又有BC緊急走佬 都幾好用咁

但就無AB果陣好難救到隊友機 支A槍 手槍仔好難打得疾
咁弱智機又唔會入list既
CS接格 所有爆F覺的情況下
機槍 我唔會預新手練呢招壓人,純粹練被格之前step 下開豆抗格的果一下動作,因為無得虹cut,失敗就食一套格,唔似虹cut格無腦,要講時機

Tv wing一樣有A接CA照射砲

轉轉砲有咩學?首先係ew wing ca同轉轉砲的開槍角度如何受影響,從而睇到對方用轉轉砲時你應該要應對。

更加唔提一堆人以為人地轉轉砲唔中後,或見人近戰距離開轉轉砲想笑佢傻仔,就想開格打佢。

結果轉轉砲的設定係至近距離360度均有判定。
a槍中兩粒就硬直喎巴打
點解我感覺唔似普通BR咁停咁
定係我中得一槍?/ cancel左另一槍
係咪話分歧戰鬥夠60萬分就會有隱藏關?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞