[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我都想學白卡

仲要brave
尋晚用brave打causal咩都做唔到

好似渣住2把GP02大劍咁 都幾多人玩F覺
但係堆combo望到都頭痛 鏡高都冇咁難練
唉,我相反,個心太雄,一到 1on1 位 就想壓住對面格一套,有時格完會俾對面友機射到仆街(忘記格中就轉lock 望)
想拉住打有咩心得
用03都成日拉拉下比人埋左身
Combo唔駛強求,最重要快靚正有唔錯傷害就得
白卡應該係e覺為主,玩f覺的唔係職人的話就係地雷
我揀呢堆機係因為操作上相對簡單等新手可以習慣遊戲節奏之餘又可以享受到遊戲

或者我慢慢講返點解會揀呢堆機
Dx
ab reload快 可以幫手慳槍 後格防到格機 手唔手速我真係唔係好覺香港係邊個玩手速 或者我未遇過 至於覺醒玩壞手其實唔會 因為只限覺醒 而且當新手玩耐左開始打中手嗰陣就會知道枝炮唔係咁易中

企鵝係因為操作簡單所以先揀

獵犬老實講無左ac就無咩存在感 所以我自己就唔會覺得玩壞手既

IJ 既原因係有落地有回標同埋飛機可以防身所以先揀 天意如果俾格機追其實好辛苦 好難走

禁斷我都認同武裝勁既 我想新手可以容易啲生存到先揀

Cb同bc可能打返新手就有用 但玩耐左都無咁腦殘

露娜渣我見咁多新手都有玩又有唔錯既評價我先放入黎 我自己本身都無玩過部機

紅卡雖然有機體優勢 但始終係1500機 企錯位都係好易死

舒勒隊有死士幫手擋槍諗住可以提高生存率

Btw我唔記得加返新安洲
注意紅綠lock
出bc接叉a個陣唔好出左後叉a
我自己都係家用機玩開,街機近乎零;不過我覺得前者乜都有啲可以熟吓唔同武裝系統,後者就
你都算叫壓到對手,只係畀人救機啫

其實打房打隨機,我單挑係ok的

可能rank心理壓力大,驚伏隊友(我用開2500萬能機 or 3000中衞機),見到啲命運/大名人衝緊埋嚟就怯
如果咁計既話個表應該要咁

2500 卡多魯wing 練基本功
2000藍勇
會唔會係太遲睇雷達所以會同大機離開左好遠
照練
Dx你拿香港玩家睇的話請掉左佢,因為我一定係以日服水準做基準,總之呢部野係絕非新手向機,佢係可以玩得好簡單,但簡單玩法的話不如用新安洲

企鵝操作唔係簡單係無腦

獵犬學你講ac打唔中人後點樣仲有存在感就已經係讓新手自爆的難題,無可能推薦

IJ係好易無存在感,所以唔建議
天意近戰迎擊係好L勁,你唔係開玩笑吧

其他唔補充了,因為你講果幾點都已經係唔推薦新手用的機體

新手向機體係應該協助到佢對遊戲上手的同時有一定的操作難度,而唔係無腦win ,若以你的定義推機,推巴力dh 20巴巴exia 就得
我自己覺得太多武裝驚新手玩唔黎所以先無加
禁斷都唔得
話說好友連線場個D 8人場係點玩法
每次2v2 贏左留低定點?
搵緊一部3000機玩, 巴打們對g自我完美背包有咩睇法?
頂係,好少睇雷達
我多數心入面記佢大概咩位置

一唔精神,就中槍,尤其是日服啲人補位能力勁到傻,基本上一有失誤就miss
重炮EW, Brave我真係恭喜你啊,鍾意啲咁嘅閪、閪機
https://youtu.be/EpPZF1Z7Cp4
講起職人機,想練X,佢用到好出神入化,我就用到變弱智
3000極限要大家討論下 始終無mode部機就淨係得個走字

名人會唔會勁得滯
對自身武裝,走位,同敵機武裝都好講求認識的機體,純打武裝優勢
禁斷我覺得OK
練下assist can同埋控射角 控彈數 cancel route
但係部機好無聊
3000機要練,新手的,一定係日本國民機體30tv wing,高手無一個會唔識用,由無印到今時的exvs2一樣同20元祖係該cost的指標機
睇完wiki部野係咪無落地招?
又玩過陣nu 成日要cb玩到手指打晒kick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞