[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
老虎有心撚到夠鐘都得
一部細機可以打出超過250攻擊力,最高可以打到300
當年部老虎可以用鞭拉落地回boost , 一拉鞭上天,下一秒拉鞭落地。格鬥又勁,豆炮又勁。。。。。。
https://www.nicovideo.jp/watch/sm25237898
7:55開始水喉炮三連射

Youtube個條片好似del咗
無 自己試
唔扣血過, 高分, 過關時間快 都係呢D
其實老虎而家都好勁?
我尋日比個2nd lt老虎撚到傻...
弱左好多,硬直大過以前
其實我呢個新手好鐘意wing0 tv同wing0 ew所以不嬲都有睇開2部wing既影片同玩開但我一直都唔敢用wing0 tv打random rank.不如等我簡單分析下部wing0 tv
主要武器
1.Main:5發彈BR *回彈一般(我覺得好撚慢)
2.CSA:移動照射 *儲完氣鬆手下一發代替Main
3.Sub:機槍 *可step住用
4.AC:照射/360炮 *彈夾共用 **同wing0 ew唔通佢既360炮冇得利用自身既方度取巧因為起手角度固定
5.BC:變飛機 或者飛機左右方向解除狀態
6.CSB:單次ZERO SYSTEM *開果陣中彈好似受1.5倍傷
7.前格:插人, 人地倒地可插返起身 ***極實用格
8.後格:實用格

就咁睇wing0 tv好多炮咁但係好考彈藥管理.
首先main係3發倒地,如果用左3發再用多次最後2發唔夠倒,所以會有以下唔同連法:
1.Main-Main-Sub ***Sub要近距
玩過wing0 tv都知佢個Sub必須正身或少少側先冇硬直而且要好近,所以同時好考用Sub壓人既技巧.
2.Main-Main-任何格/Main-格
3.Main-BC-B
極難既Combo.自問我自己反應唔高所以我覺得就算係中手唔玩熟真係出唔到.
4.Main-AC
我唔推薦因為AC係少有高火力既炮唔好就咁浪費.

問題黎啦,假如wing0 tv係一個冇左AC得返2發咁樣入左一個長期火力中空既狀態,所以用好CSA係其中一條分水嶺:
1.CSA
唔係有好多機有移動照射呢種武器所以要練唔易.中距離唔易中之餘亦極考捉落地用敵機走位.
2.CSA-Main/CSA-Sub
3.CSA-前格
極推薦COMBO.問題係前格衝刺速度一般,假如CSA中距離射中就會發生以下情況:
3A. 中前格
咁會冇左幾多boost
3B. 唔中前格
咁樣好撚大獲因為對方好大機會即刻反身COMBO/射爆你.
所以第3套COMBO最好要以近距離為主
4.飛機下兩下前掃中
所有MA有移動照射既最高精粹,特別wing0 tv有無視彈數既限制.但呢招極考極限出入紅lock+MA操控(BC)+偷人時機+BLABLA,所以唔好妄想一開始就練...

而格鬥方面由於本人格鬥廢,所以槍為主不過推薦一set突襲格:
BC變MA-格(MA解除)-後(?)STEP-後格-前格

正因為wing0 tv太多其他機練唔到既野例如CSA,MA既B,MA既BC,MA既CSA,ZERO SYS同一堆基本功又冇落地cancel所以我自己就唔敢用黎打rank同叫新手練...
依個係已經下修過 爆氣無回ac
無錯 所以reborn我自己真係接受到
仲有坦克
有冇鏡高同好
GvG 唔係呢代
終於有人同我同樣睇法
我覺得freedom先係最強 當年用佢打time attack 用左7:15秒就玩完
Freedom可以爆seed cancel係七機之最
之後人人變freedom
自己衝出黎
好似話當年搞比賽嗰陣時主持人講直接ban freedom
費事週街都係freedom
新新地手唔使人地不停救你都算係咁
捉你已經難,仲要救機咁勁的話咪你玩哂
向前衝個下唔係要副射之後先出到
見佢好似無限出咁
真係好撚經典 呢條片已經無咁誇張 最誇張見過新機苦地既大機咁樣俾人反炒

me用開呢個定義
巴打好俾心機加油
有愛就練上去啦

如果新手對某部機好有愛
都可以考慮下唔理咩新手入門機建議
照練你部愛機
當你越練得耐
發揮到部機更多嘅潛力出黎
你個成就感會越大
w0淨係飛機mode都玩死你
呢隻game m飛機mode好難用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞