[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
希臘巴幾點打得
對面隻Eclipse連極限型態BR接飛彈都唔識
仲要俾人打down之後原地起身中多槍CS
點睇都係新~中手水平

用到Reborns都打唔贏呢個水平嘅對手...大家明啦
我直接同佢交過手啦

用fa unicorn,最多港伏中手實力
Same here...
Mon hun緊
唔值俾到盡叫細魚
日本仔係拎再生打前場 屈你食照射gaga
佢就拎黎鳩飛變身 仲要狂食槍
新手想問點解有時d人擋到攻擊可以麻痺人既? 同埋咩制可以出到?
佢唔上係因為佢知partner渣姐 但佢都未叫用得晒啲武裝 好多野都唔應該食
你應該講緊反格 反格成功係會麻痺左 唔係部部機有
點樣先謂之反格?次次俾隻Atlas同超卓反到on9
我淨係覺得對面咁都反勝到
calling中子壓力煲巴打

你話啲人講嘢有回音
你睇下條片,5.1.4
邊有
外國之中澳洲真係少人打gundam,無計
反而美國好似愈黎愈多鬼佬留意/玩gundam,
呢一年美pbandai竟然多左好多模型,仲要啲款都追得幾貼,rg nu hws, mg巴巴武裝都有
頭先開us psn玩陣,竟然都有local場,排rank比想象中快齊人,明明開game果日1個人都無
或者試下開個us psn玩?睇下係咩回線
反格係反格判定嗰舊野 即係atlas塊板 俾格鬥屬性既攻擊打中左 出格嗰個就會強制麻痺 無論任何情況都係 之後開反格嗰個就會自動有招打落佢度 不過留意返嗰下攻擊唔一定會中 因為有部分格鬥屬性既招係有距離 遠得滯咁就會打唔中 例如所有既鞭都係會被人反格到 但因為唔係太埋身就會有可能反到但唔會打中對方 而反格係無down值同修正

好似有啲1999 明唔明
大元帥
呢個就係cost over既特點 一個失誤就會反炒 reborn其實要走去遠處玩自動武裝算 始終partner仲有好多血 不過無計 太多因素導致咁 簡單講技術問題
玩完智天使返唔到轉頭 好射得 平A一槍就down
又可以開盾比隊友

反而力天好似仲難上手 儲兩段射擊期間好似做唔到啲咩咁
某D機嘅後格/後特格
動作通常係原地類似舉起盾/劍嘅防禦姿勢
你反格緊果陣 對方格中你正面(大部分機)嘅時候
就唔會扣血 兼麻痺對方
大部分反格成功果陣仲會格番對方一下

大部分反格判定都只係得正面
(冇記錯全方位反格好似得2000巴巴後覺醒技?)
橫step -> 用橫格繞過反格判定 就可以格中

實戰用反格對抗格鬥其實好難
如果你好輕易俾對方反格成功
就好大機會代表 你想用格鬥進攻嘅意圖太過露骨
等對方可以開定反格等你格埋黎
Master都係全方位
依隻野真係好煩但洗唔洗打成個鐘兩次已經得啦佢冇遠攻能力
尋晚玩完1500紅卡 好好丁
不過要練好保命技術
開盾個動作有唔左 咁一定係反格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞