[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike

官方網站(日文)
https://g-rwee.ggame.jp/
wiki(日文/招式表及教學)
https://w.atwiki.jp/gundamexvsmbon/
英文wiki
https://ggez.space/mbon-wiki/

1001請係三分鐘之內開post
方法:
1. 第一頁右上角「・・・」
2. 「以此內容建立新主題」
3. 更改標題紅色部分:[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (數字+1) 自定義

頭版Q&A
Q:隻game玩咩?
A:2vs2高達對戰

Q:隻game有幾多個版本?
A:3個(普通版、豪華版、收藏版)

Q:承上題,有咩分別?
A:豪華版多33首BGM;收藏版=豪華版+10週年紀念高達模型

Q:有咩特典?
A:
實體版(初回生產限定)
・3000 Cost 巴巴托司狼王式使用權
・10周年紀念EXVS2專用Passport Card(內含10周年紀念外觀&2500cost天密娜)

數位版(早期購入限定)
・3000 Cost 巴巴托司狼王式使用權

Q:有無得一機雙打?
A:有

Q:有無得Online 1on1?
A:無,齊4個人先會開波

Q:點轉日文?
A:買日版

Q:軍階點轉中文?想睇「少佐」「元帥」
A:港版無得轉,買日版

Q:有無分Server?
A:場主可以設定只限同國家既玩家入房

Q:承上題,咁點樣入日本仔房?
A:開個日本PSN嚟玩

Q:用日本PSN玩既話,使唔使再買過PS Plus?
A:唔使,可以直接上網對戰

Q:有無得播自己啲歌?
A:有(只限MP3)
https://g-rwee.ggame.jp/system/customize.php
Step1: Format隻USB去「exFAT」或「FAT32」
Step2: 開個Folder改名做「MBONMUSIC」
Step3: 放啲歌入去個Folder
Step4: 用USB之類連接PS4
Step5: Game內Menu > Customize > BGM > BGM Import

Q:咩叫藍線?
A:

Q:點解買咗豪華版都唔齊歌?
A:要自己Set,L1 R1有得轉頁面,一頁係普通版歌,一個係豪華版歌

Q:有幾多部機?係唔係DLC地獄?
A:36部作品 有186部機 唔係DLC地獄

Q:有咩機岩新手用?
A:只要有愛部部都岩你用

Q:用手制好定街機制好?
A:無所謂,自己中意就得

Q:貪平買街機掣Mini好無?
A:垃圾嚟

Q:咩機最勁?
A:再生

屌你老母誤中
其實自己用緊格機 隊友槍機 打 對家雙槍機
作為格機應該點入好

鳩去就變蜂巢 拉位就好似放左隊友1v2咁
睇咩機
冇特殊移動過去嚇下佢好了
有特移呢 近身位搵機會捉低一部?
但係對手救機都好撚快
試下齋衝過去之後唔做野純迴避 之後等partner執槍

怕自己變蜂巢多 驚避唔晒
辛苦晒巴打
2500巴巴應該點用,俾人屠到飛起
諗起今場幾場delta夾你master
d人都唔撚理我
Im
點理你丫 master喎
單機mode真係好悶
笨大可唔可以比多少少心機
日服打到中尉左右,啲人開始勁啲
日服多數幾點多人ranking

我由9點開始打 都好多人
新post留名
有冇大佬carry 打rank
single point幾多升一rank 有冇邊到查到
睇返YT個REPLAY
點解1080都咁撚低清
新手應該練咩機?
本身用緊Z高同高特拉坦,見人玩exzelia 好似幾勁,又似Z高係射機,定係練GP03S定AGE FX?
重有見隊友比巴力打緊個時可以點幫佢? 成日都射唔到巴力。
THX 師兄
喺準備畫面ok

但係入戰即刻打格仔
想請問下點同朋友同一間房玩
我入左房 但係搜尋唔到我間房
step un幾下除咗水喉應該大部分都避到
當然注意留boost
屌係喎
垃圾網速
對比gvgnp嗰個真係差天共地
3部入面建議exzelia

巴力,佢未升天都可以救,升咗天就蒜撚掃把

你小心佢隊友打你仲好
好似bug bug地 係咁

要開房邀佢先得
今日見到班live大佬打5~7點
邀佢咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞