[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我上次扮新手打下,hea玩,又真係大部分新手嚟,幾安尉(我冇屠魚,hea打狂輸
新手想玩精神感應渣古依類實彈機,有冇邊部類似咁,係遠距離支援,同埋想搵d人玩唔同機既gameplay,應該點搵?
所以講到口爛都係成日都係嗰句
你要贏
係要你扣人血人地扣唔到你血
宜家唔係打格game你入到一套打打打打打好撚爽見到扣2百幾好撚多,打開高達嘅,一定知道格最緊要唔係爽,係快靚正

人地3連鎗就追返你百幾
你食水喉嘅話就嘔返2xx出黎

所以成日都係嗰句
走,老閪都要走
學識點樣唔俾人打中先
學識點樣喺紅綠lock之間彈出彈入
你用射嘅機,人地格機埋到身,代表你已經輸左
唔好問俾人埋到身點算
如果格機埋到身俾你禁粒制佢就訓低嘅,咁嗰部機/嗰個人都係返鄉下算把啦

打香港場街場其中一個問題就係
你識拉都冇用,你隊友唔識
所以打打下人地發現打你唔到就會去打你partner

頭先十點幾難得遇到隻扮民間人嘅百式贏左好多舖
睇唔明個慣性跳
可唔可以就咁講下 係 前前跳 定係 跳跳跳?
想搵gameplay,去youtube search マキオン+機名

機嘅日文名可以去rank網到copy
https://exvsrank.ninja-x.jp/exvsmo_30.html
Click入部機個icon就有wiki page,有名你copy

至於實bb彈支援2500機,一時三刻諗唔到
我尋日直情叫岩岩玩d fd唔好禁個三角形粒格鬥制
C兩下(boost dash) 再長少少C(跳起)

手掣嘅話C即係X掣
新手玩下單人分歧先,熟下機體嘅感覺先會好好多唔好覺得打AI好無聊,絕對冇你想像中咁易特別係啲2打3嘅關卡,練好你嘅危機感同戰術判斷

仲有雖然冇咩人講,但熟地圖都幾重要知道有邊啲位落地相對安全邊啲建築物唔會爛邊啲一個照射就打穿呢啲都係經驗

唔好睇好多人屌打你,佢地每個人都有過呢啲挫拆嘅時候,一樣試過畀人屠到30秒完場,但最緊要係抱住對gundam嘅愛!輸再起身再打過!
我個腦不停reborns cannon, reborns gundam, reborns cannon, reborns gundam

好洗腦好煩啊我的媽啊
「新手」房有撚用
咁多老手咁熱衷「指導」新手
真心,冇玩過Gundam首先應該去打單人分歧先
Youtube搵Kouenji

2500實彈咪03 古辛
有,重炮EW
新手玩會手斷咁解

仲有GP03
呢啲實彈炮機公通點係太多炮同cancel,手斷都似

硬要數巴巴算唔算見過好多人都係中距離玩炮
仲有古辛
AC>A (應該係)

直接畀隻重炮手佢就得
不如定時放條泰仔CHANNEL上黎
條友D片幾岩新手
仲有重炮EW
MiNATO CH?
有呀,唔知點叫玩得好,想睇下人玩自己鍾意既機學嘢
同埋最緊要習慣睇雷達
03同古辛會好啲

因為03走得 而古辛雖然慢啲 但有個ac同埋個鉗可以防身

重炮就唔建議 俾你避到人但攻唔到都係無意義 除左sez 香港都有一個重炮高手 但又有幾多個做到佢地咁勁 sez我唔清楚 但香港嗰個唔洗返工 當年起身就fb用重炮 啲fd收工就落機鋪重炮 仲要本身都勁 無恆心練既真係好易放棄 重點係你練完都未切識玩其他機
最重要係要代入佢個視角 諗下唔同時間自己會做啲咩 partner係邊要做啲咩 人地lock你開始追你既時候人地既決定同自己既決定又有咩分別 咁先知自己有咩問題
重炮手就真係唔好玩EW
玩到你手殘都未玩完 用返普通嗰隻重炮手就好啦
想請教下
https://youtu.be/mbvUN7A0XPU?t=385
成日見人call完支援機(例如EXIA) 之後可以gut一gut咁彈落地
到底點撳?
係咪要用特射cancel落地? 定唔關事 純粹step?
入d新手房 氣樂房
見到勁人渣住部狼王 reborn已經無心機
本身已經勁過我 我都係想練下機者
連禁制都冇得俾我禁就完左場
係野房part住個勇氣式高手比佢carry
又會幫我補槍又會救我 會不斷互相發資訊做體力調整
最後玩到間房解散佢加我好友 個感覺好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞