[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
街機有啲人見人地單入雙人都直接圍
推一推 有冇人知
好似頭3hit之內死就會當渣3贏
練緊,但打到成pat屎咁...
最新果條講座片真係痴線..
武裝管理,換裝管理,同時望哂對面2架,先讀對手出招,全部嘢同時做
本身都噤到手抽筋,聽佢覺醒果陣d啪啪聲再1.5倍,e覺玩到s覺咁
咁我應該點樣繼續練露娜渣好
唔明你問咩你指lan連線?
同fd開場平時4個人 random隊玩
最近先發覺房間人數可以set多過4個人
係咩玩法
溫熟wiki全機體資料,因為你係後手撚。
你夠忍手後手迎擊勝算自然好大

要溫wiki係你要知對手機體通常得幾多下boost同埋部份機體落地前的前置動作係咩,從而反應捉佢落地或自保
一完場就會係4-7個人入面抽準備完畢既人打
但係如果8個分左2隊錯開左時間就永遠係果4個人
間房最多係18個人
唔放圖會唔會短啲
呢部野練立回,捉落地,防身意識其實好ok
多d 走L 位,唔好浪射,數對手條boost 捉落地,救機
人地格機走過來就放手榴彈或支援,對面一起手格你就後手main槍,多數陰到應
屌﹐尋日打隨機排位
見到一個人係灰連線速度﹐其餘3個手快快禁左OK
之後就係慢動作打高達﹐個場打左10分鐘(打到最尾就死佢先黎斷線)
再等多兩分鐘先出得返黎﹐大家以後睇清楚先禁開始
我大概明你個問題喺邊
你似乎要求緊一個新手要明得曬果部機嘅全部玩法
果部機先叫做可以推薦俾新手用
事實上新手根本冇可能一開始記得曬咁多野
就算記得曬 都冇可能即刻用得曬出黎

另外我都冇話名人係好易用
只係相對地 對新手黎講
名人比TV Zero易好多
TV Zero俾新手用 根本就淨係識得BR連射
新手用名人最少識用埋副射 後特射 BD格
明白晒
練熟左既露娜 格機接近埋唔到身
一定要等抽水
咁好明顯係你唔明,唔好話明呢

我之前回覆都講過,一部好新手機從來唔係易用,而係練用果部機到上手後,當中學習到的技巧能夠帶落遊戲中約8成的其他機體。咁樣佢練一部的過程係痛苦,但練完就打開新世界大門一樣。

你以名人易好多來推,我想問下練熟名人出bd擋槍格時機能夠讓你帶落遊戲中其他邊一部機度?
左右3段ab落地又帶到落邊一部落到?
後ab呢?你可以話reborn cannon的bc浮遊砲的

..............
一定睇清楚先入

有次有條撚樣紅色 快快手入左 佢係對面隊
跟手打落其實係順暢 之後臨贏佢突然Lag到爆炸斷左線 之後成場唔撚計
生左個仔
一讀書同佢講
你大個要做李家誠
個仔:
得機名既話應該有位放
而家第一頁都有啲長,諗緊好無斬開三部分放落google document俾人click入去睇
唔放圖驚有人會問係邊部已經叫照顧周到
唔撚計我都接受到﹐但係咁樣搞我十幾鐘原來仲慘
即係平日唔應該亂放槍燒boost掟斧頭?
不過部機好似好慢咁bd數又唔係多
成日畀敵機一路射一路迫過嚟
咁講
你想個新手一黎就有少少還擊之力執返少少自信
定要佢由基本中既基本慢慢俾人屠起
咁佢唔怕輸學有所成實有出路
算啦,呢d 冇得爭辯
等於一個高材生大學畢業後同d band 3仔講要點讀好d 書,band 3 仔根本唔套係太鐘意讀書。有人想引吓佢地讀書,俾d Tips 佢地,剩讀部分希望考試及吓格冇咁灰,但個高材生就話,唔撚得,咁唔係全面理解......

拿,我就反對話讀唔掂就咪撚讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞