[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (18) Bandai幾時先搞好啲bug

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
你用PS4手制?
講真打RANK用廚機我覺得冇問題
主要係唔鐘意有D人明明勁對面好多都出哂reborn 03屠魚
或者出廚機都玩到pat屎咁 淨係屈性能
上一集既遊戲知識,九成都可以用返落mbon
https://exvsfb.fandom.com/zh/wiki/游戏知识?variant=zh-hant

英文mbon wiki
https://ggez.space/mbon-wiki/

殘體字唔會post

wiki就係整合好晒,所以叫人睇wiki就係咁解
屌人「一味淨係識叫人睇wiki」個班都唔知諗緊乜
不過班懶人係要人餵佢食飯,就算copy成個wiki放上去第一頁都係無用
手制應該好小人答到你

將L1改做轉target 正方形要用R1接蓄力
儲格就要PSP年代芒亨手 食指㩒三角
係呀
照你咁講如果唔改制嘅話係咪基本上唔使旨意蓄力 基本上我一試圖蓄力我就會射又射唔到飛又飛到成個弱智咁
有啲人大部份時間都係用Reborns
完全依賴晒部機啲自衛性能同武器性能
一轉用其他機就變到低能仔咁
假設突然有一日Bandai手痕將部REBORNS nerf到變廢機
嗰啲人就變到好似新手上路咁
芒亨手係最佳方法

Btw 其實L1原本係傾計制 你轉左之後 個圓形都可以照留
基本上你想打好小小又用手制就一定要改制
一係改制 一係買街機大制
冇其他解決方法
L2格鬥, R2射擊
L1副射, L2特格
其實已經解決到大部份問題.
而且平時玩槍game R2通常都係射擊, 應該好快適應到.
有無巴打有巴力入格既時機可以分享?
極限任務X-14打左半個鐘都過唔到
手掣最簡單係改成R1開槍,三角轉target
格鬥睇你慣唔慣用中指禁R2,憤左就R2變格鬥掣
唔識用格機打單人
唔該曬幾位巴打 陣間試下先不過應該會玩到好唔慣 gvg 我由第一代開始玩起啲掣都係咁撳(單機) 冇落過去機鋪玩
我開場既話第一部就禁巴力
defualt setting點會做唔到儲住黎飛/一路儲一路射?
你未慣姐
可能我廢啩 次次一儲力就會飛到射到卡下卡下咁 然後就直接放棄嗰招技
原來又係你
諗住放落第一頁,不過無港版game無得試,唯有係度問人
有D術語直頭唔會用
D新手巴力同紅迷改咪咁ON9囉
勁果班係可以好勁好屈機
但係有堆ON9連基本功都唔熟又要係咁用
最唔鋸係難反制
反佢地格既難度遠遠高過佢地無腦撞人既難度
仲要唔洗識連技都打到一套300
有D仆街仲要開E覺同留全覺受身撞人 反到1次格都反唔到佢2次啦
我覺得呢個動作係有先天差異
我當年用PSP玩Next玩咗咁耐 而家想用手制撳CHARGE A同CC都仲係好辛苦
每個人手型結構都唔同 有啲人可能用default設定練一陣就可以習慣到CC同時CHARGE A

仲有就係當你用緊類似00 raiser呢類機
最常用落地動作係叉住個A CC到啱位 然後橫格/後格 放叉A
你試諗下Default setting點做到呢個動作
C字手食指禁格,我換大掣之前都係咁

不過黑西果d就真係玩唔到了
個個人都有喜好既機 我自己就無練過reborn 只不過事實都係咁 大家都可以揀 你點解要話我用s機 reborn係s機唔係咩新鮮事 一係就自己用埋一份 一係就努力啲練好自己再打贏佢 而且呢隻game係二打二 會存在好多變數 無話reborn+03係必贏
如果你練熟部Reborns 咩巴力咩紅迷改全部都自動變精蟲
撳兩下後BC部機已經唔知去咗邊
我用呢個手勢玩兩場就會抽筋 不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞