[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
我袁尚都爬咗過去佔呢四個府
拎住百智軍師都冇見過春哥
大地圖周街揾人打交
我反而搶埋鄴城南方的黎陽港,一開始係白色無人港,袁尚唔霸我叫郭援快馬去霸鳩埋,又係霸咗成年都冇曹操來搞鳩我
順便問埋

如果白色地咁糧食供唔供應到架?

即咁的,我見如果開歷史事件,袁尚會畀曹操攻下鄴城(之後得萬幾兵有啲吸引)後得城中心係藍色地,周圍十幾個府都會變咗白色

因為我同袁尚係同盟,未攻前可以隨時行過

如果我圍響鄴城附近再開歷史事件,咁壺關出面白色地供唔供到糧?
唔得,玩超級曹老闆帶成堆人攻城 會有一隊人係後面待機起陣,結果要用成堆方圓守城
雖然唔係好明 最好同圖
不過如果你果隊無你所屬既塗色連接咪斷糧
曹操成年都冇打過袁尚?
黎陽港係兗州打鄴城必經之路喎
空白地運唔到糧
情況就好似治安低出賊咁
比賊斷過糧既人就會明
呢個名都一樣 無百智真係玩唔到落去
我玩高級啲ai唔會 但係我連高級都玩唔掂
冇WOR

我玩極級

曹操好似好勁但四面比人圍住,除咗劉備應該好快被滅(打咗成年都未滅但應該快)外其他都冇乜SO

我冇開任何歷史事實,鄴城袁尚3萬兵,曹操下面幾個城得2萬,邊敢打上去,曹操好似打過一次袁譚,但袁譚防守慘勝後曹操都冇乜能力可再打佢

可能要等滅埋劉備佢先會再大舉北伐
ICIC
唔係叫百智咁嬲掛

可整D當代百智神仙如紫虛上人,李意etc
我玩超級袁尚,曹老闆集完氣10 萬兵一次過打,條粉腸次次留一隊係後面唔到錐行局方圓死守,真心覺得ai 勁左,斷糧都難左
我淨係改左條友叫百智方便簡單易記
我都係極級
時間啱啱過咗一年
曹操喺我地打袁譚嗰時上過嚟鄴城一次
二萬七次幾兵兩嘢就比我守晒
呢一年曹操主要都係打新野同埋去陽平關送頭
我嗰個曹操都係去緊陽平關準備送頭

但佢用魚陣行得勁慢,行到一半張魯同佢同盟咗,送頭不成

嬲到我丫
唔知遲啲會唔會好似11咁出番個決戰稱霸mode

用14個系統玩一定好正
我都覺得最後驚喜會係依樣
始終暫時D事件都係弱左少少
三大戰役都無做出黎
即係咁囉,不過之前已有chinh答咗唔得,但我都可以考慮吓人肉駁糧
咁嘅情況你屯定兵係壺關一野硬爆佢未得 一將一萬兵 應該輕鬆爆
搵到方法破解了,照圍鳩佢,第一round唔會即暈,第二round先暈,咁我身一round至第二round之間搵隊1000兵“拉返條補給線”咁第二round就唔會暈

但結論都係我30000兵都唔夠人9000打

利申未玩過呢個劇本

無人有兵器?如果無 鋒矢低過3000兵都無咩需要出
未埋到城都射死左
冇啦,冇人有衝車

得高幹叫做似樣有投石陣但又冇投石戰法

另外常林都有投石,張春華同仲長統有井蘭,但呢三條友都係十零二十武力
同埋鄴城係耐久4000的大城

開歷史事件破城,1耐久都冇減
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞