[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
可以
我覺得我個超級呂布半年唔洗已經破局…
1. 呂布張遼高順+兩三個女人啦啦隊
2. 桃園三賊
淨係呢兩隊都已經平推天下
所以等pk啦 D人話pk改左個施政系統
就算9月27出究極難度都唔會改變到D咩
完全感受唔到超級有幾難
起手四萬兵分一半去打汝南
淨低兩萬守徐州三個城
袁曹兩家打唔入得班魚兵蟹將既下邳小沛
小霸王直頭連江都唔敢過
基本上 原版 有大耳賊就可以平A 呂布高順又得 張遼差D 除非唔玩手動

啱啱試咗少少嘢
呢五個人互相親愛
原來連攜一定要喺兩格以內先食到buff
三格以內就算有人喺中間都冇用

Btw呢班山賊五人組真係好撚勁
最渣嗰個都差唔多有千一攻防
隨時5000人已經可以守到十萬大軍
登到,但一開始忠誠會勁低
軍師邊個嚟?
井伊直虎/新武將?
係 登完一睇忠誠得六七十
九秒九比返晒啲關刀蛇矛佢地
食完個皇縮大禮包窮撚過閪
一個二個都唔妥我
宴會獎賞連續比成兩三個月
唔連女人好似大部分人著軍服

咁都分唔到?
都係用呂布收左劉備 本身想等呂布死左就俾劉備接手
但關張啲忠真係快過倒水重快過陳登父子
一季跌幾多?
已經準備定赤兔馬兵書etc車晒比佢地
果陣玩上級 關羽一登到44忠 張飛好似5x
個個星期都俾錢 然後叫佢地出去搵野 維持左兩個月 張飛就滿左但關羽都係八十幾

但最後個save登左袁紹條友開唔到事件棄左save
你都係玩198呂布?
我198超級呂布兩極相性+厭惡都未去到四五十忠咁少

咩事件重要到開唔到要棄save?
係198呂布 本身想連住當玩埋袁家分裂 初頭正路發展打左北海
然後開袁家分裂咁袁譚就得返平原一座城 之後曹操食左藥咁即刻係濮陽出兵收左袁譚皮 之後咩都開唔到 我調兵打濮陽曹操都唔回頭

關羽果到我初頭以為根本登唔到想直接斬 但下星期個軍師又話登到 登完一睇得44忠 所以好記得
除咗三顧劉之外我都冇特登去開事件
咁啱達成就開 唔理佢有利定不利
結果我起手搶廣陵又狗衝汝南劉備
搞到乜柒事件都冇開到
我都係狗衝廣陵 三城開 無開水浸果啲
打爆咗高幹

聽日轉戰永遠之夢遺

諗緊用盟軍定帝國軍好
用緊同盟一開始要走佬去新野
晉陽搬屋落新野?...你點做到…

大家覺得建業守唔守得住袁術
袁術:紀靈二萬魚鱗+雷緒八千鋒矢
建業:一萬兵+孫策太史周瑜黃蓋程普韓當
援防:朱治孫輔各三千鶴翼+孫靜三千方圓
你係突登唔開水浸定點?
我係打得太惡開唔到
開水浸前置要開到事件253"陳登的策略"
253最快要198年9月先開得
而且同時呂布軍唔可以超過3個城
但係我7月已經打爆咗劉備
拎住徐州三城+汝南fulfill唔到條件
有啲反骨仔例如蔡瑁文欽呢啲特別易驅虎係因為義理低
想問下有冇巴打可以用van或者咩方法查到每個將既義理值?
google過又百度過都搵唔到有人post過出嚟

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞