[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
呢到有冇人有玩total war three kingdom
但係張角唔係得1年命咋咩
而家就要睇314 有咩重大消息公怖 希望係好消息啦
玩緊英雄集結
啱啱開始玩 玩唔掂

我以為314啲軍糧已經夠煩 點知唔係
希望出少啲垃圾劇本 出多啲好玩嘅
妖我做咗個好onL79嘅實驗,就係將姦二哥(under曹老闆)囚幾年等佢忠誠跌到0,結果都係不降
我覺得個介面差過314好多 可能玩唔慣
劉備張飛係對面?我之前都諗住試 結果冇做到

你囚咗佢幾多年
呢集無 dlc就係加長版 而家等8月個公布
total war 早期唔可以周圍打人,佢個外交系統一開戰/對電腦盟友開戰會扣極多,唔係隨便送下錢就搞得掂,如果唔係中期戰線太長,唔夠錢唔夠糧又唔夠人守,個人覺得演義模式易玩D
劉張響對面

如果一季跌5-7忠,我伺我囚咗佢4-5年掛

反正都係,我打算等到滅曹,反正囚佢條友周倉得幾百兵都唔多食糧
好似話有義兄弟一齊喺對面就唔會降
光榮亂咁黎

中國人應該係父子>兄弟=夫妻(視乎關係如何)>義兄弟

曹操同呂伯奢夠係義兄弟啦,韓隧同馬騰夠係義兄弟啦,姜維同鍾會夠係義兄弟啦,趙雲同趙範夠係ai-ya義兄弟啦

正經的義兄弟好似得桃園三基佬同孫策與周瑜

但好笑在桃園三基佬係義兄弟都係老作的,歷史上只是說如兄弟感情般的君臣/戰友,而姦二哥年齡仲大過大耳柒
日本人不嬲都比蜀國演義影響咗
蜀國演義

不過真係好多人比佢寫到變晒on9仔 仲要太出名搞到好多人都真係咁以為
頂,頭先同盟期完之前

軍團無啦啦運資源,企左係人地塊地,結果一完就話忠誠跌,然後成批人辭職

搞到我要由幾個月開始再玩過
所以好小開軍團,暗榮啲ai太弱智,經常做奇怪事
開軍團多數都係得返益州或者交州未打
先會開個軍團管理北方十幾座城

屌你老味曹操係咪痴撚線㗎
寧願山長水遠喺陳留調三萬五兵入長安救場
都唔去打得5000兵既壺關...
孫權成個廣陵搶咗去都唔搞理佢
我長安城牆都未摸到就幾萬兵招呼我
曹休廖化守西涼
滿寵守張魯
曹丕陳登守孫吳
十鳩幾個名將守我?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞