[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
有個問題想問好耐,玩後期劇本新君主,唔夠人可以點,對住三個大國
唔好斬人
後期劇本唔夠人就肯定
霸多一個城就唔知點攪內政
整多D新人入去咪得囉 傻豬來既
我係會落曬古武將,個到成百人
X2

我之前DLC仲出錯,啲銀英全部有兩個,同名同數值
同DLC人都係,同重覆人但唔同外觀有兩個,但古武將有幾個真係二五仔之王黎
吳起 呂尚
岩岩玩左兩場玩小勢力根本無得玩 係咁比人包圍佔領 198 張繡比曹操屈死
198係漢忠?
我打到上河北喎
198 張繡都係宛 登到魏延 拎唔到李嚴 但比曹操壓境 包佔 無力還擊打到不似人形
我起手就搶上庸新野 冇經歷過包圍
好 遲D試下先
高幹我又打多兩年,依然係三城打唔到出去,我見樓下陳留已max70000兵隨時打柒我

我諗到一奸招,派周倉用1000兵去陳留外圍行來行去(唔好太貼),搞到佢忍唔住派奸二可出來掃蕩我,比我手動戰法兩嘢收佢皮(一嘢唔得),high一high佢已剩返43兵,但捉鳩咗奸二哥,準備長期流動監獄,但劉備張飛都響曹操度我登唔登到架(我唔介紹等成年佢跌到7x)
派周倉係去平原外圍唔係陳留外圍,講錯

但max兵的是陳留
超級真係好癲,曹操只是lv5,但鋒陣魚陣我估佢max(有夏侯有關羽,兩個都全能陣的),之前佢出鋒陣勁人全部2xxx攻,而家畀我捉咗奸二哥,即所有人都跌到19xx鋒攻
曹操邊個劇本有二哥
佢一嘢滅劉

“立”哂劉關張趙四人,我邊夠了打

好彩趙暈佢主要攞嚟對付馬家軍,張肥就對付劉表,而我就要對付奸二哥(已捉),徐晃,曹淫,曹紅,假歡喜,司馬2,夏侯兩兄弟,張遼,許豬,曹蟑同曹操佢本人
相性差太遠 認命
斬 司馬老婆係曹到
我211馬超拎住張春華都登唔到八十幾忠二公子
關羽(新老細曹操)係咪斬咗佢算

我囚住佢到67忠都登唔到,劉張二人在曹營,係咪忠零都冇用?

我仲為咗關羽唔敢斬佢個friend張遼,二人都係長期流動監獄中,怕斬張遼佢又嬲鳩咗我,但張遼長期100忠,搞到我兩個大將長期做街上獄卒唔夠人用都好責使。
義兄弟係對面應該點都唔會投

張遼我諗應該點都100忠 我之前捉咗佢成年佢都係100忠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞