[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
我記憶係30
河北+合肥
可以睇下十萬幾多年比人滅
咩河北+合肥?
新劇本
出咗喇?
河北劇本都幾無聊
寧願佢出假想
三國志
13小時 ·

【KT快報】『三國志14』將於7月30日開放下載追加DLC !

追加DLC包含劇本「河北爭亂」、「合淝之戰」及「遊戲中編輯功能」!

劇本「河北爭亂」是以描繪官渡之戰後的袁家動向,以及以河北為中心的曹操北伐的史實劇本,發生在202年6月。

於此同時,在荊州則有敗給曹操的劉備投奔於劉表,江東則有繼承孫策勢力的孫權,其在周瑜及張昭輔佐下而展現爭奪天下之姿。此劇本可以說是讓人感受到新的戰鬥序幕即將展開。

劇本「合淝之戰」是以215年8月為舞台的史實劇本。其描繪了劉備終於取得益州並得到飛躍性發展、以及魏與吳爭鬥的合淝之戰等,三國鼎立後不久的攻防版圖。劉備入蜀後,劉備與孫權因為荊州的歸屬問題而引發對立。

同時曹操將漢中收為己有而促使劉備與孫權二分荊州而進行和解,而劉備開始為決戰漢中備戰,孫權則將大軍開往合淝,可說是終於三國鼎立,進入新時代的劇本。

而「遊戲中編輯功能」將包含可於遊戲中設定爵位、國號、主義等級與外交關係等勢力情報的「勢力編輯」,以及設定金錢、兵糧、耐久、士氣及都市戰法等的「都市編輯」,以及可以設定商業、農業與兵舍的開發值、人口和治安的「地區編輯」。

『三國志14』好評熱賣中!實體版請洽各大電玩門市或線上通路,下載版購買 🔜 http://bit.ly/35I9k1y
我想佢有得中途加入扮其他勢力

即係如果中途策反咗反骨刀,我可以切入扮反骨刀勢力
終於有遊戲中編輯
出呢兩個劇本都唔出赤壁
暗榮個腦裝屎?
赤壁可能season2/自制
唔出奇
赤壁其中一個特色係玩水戰
但暗榮今集只係執闊吓長江,啲ai又係中意衝上岸打
311赤壁都只係得個名
今集水戰唔太好玩,岸邊起投石就搞掂
唔需要施政砌到lv 10
砌個陣喺岸邊,跟住方圓配雁行
水戰幾乎有同冇都係一樣
除咗係幫東吳作為唯一正面對撼會贏魏嘅設定
真係唔知有咩用
呢啲係唔係免費dlc?
應該要錢
其實人事既施政
除咗個exp buff同水戰
其他好似都冇乜用
合肥之戰個時代咩唔係有個原本個漢中攻略戰差唔多時期咩?
係囉 我睇完個描述諗左陣 未姐係漢中爭奪戰
本草都好有用
唔打輸仗咪得
正始司馬懿要點打,試過同魏完同盟即刻被包圍
用司馬望不斷起石兵 搜加命書 之後攻新野防包圍佔領
攻唔到新野

我啲士兵去到新野之前已經俾人包圍佔領左
攻新野佔領果個森林某個府就可以防包佔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞