[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
ching仲鐘意過我喎 死忠來
12上網down左 玩唔夠半個鐘收左機
13都係down完無開過就del左 因為睇完人玩覺得D戰鬥好廢
313全部夾埋好似都要成900~1000
=====
買暗恥game最緊要識揀因為有伏
315 唔會再信dlc地獄 除非好玩
Sor,諗諗吓34好似冇比過錢,玩番皂。其他都係正版。
而加加強版幾時出?
12月10日
312好玩架喎,我估除咗314外我最多玩嘅係312,再之後係39,返而麻麻大家吹奏嘅311。

312好玩在唔係內政外交而係打仗,次次千變萬化,同一手牌唔同時間出可以相差好大,同一陣容對決你有可能大勝,小勝,小敗或大敗。
每次買完暗榮出嘅game都係咁講
312 個戰鬥係唔差既 好玩過313 但我由311大地圖變紙片 接受唔到 如果佢個地圖係310 我就覺得神作來 因為可以連線
咁ching 313呢
CA肯定會係呢日公報全戰三國,官渡之戰DLC
313我買過兩次

第一次買ps版,地圖on9,兵力不能輸送,成日變溝仔溝女game頂佢唔浦棄玩

到佢出pk版時我以為之前唔好玩係ps4操控問題,咁我咪買steam版囉,點知都係垃圾

313同31係我兩隻玩過但冇心機玩到爆機嘅game
咁315 好大機係312+310+部份313
313 我睇yt rs講得幾好玩
不過313 太多bug
313我覺得唔玩君主係OK好玩
做軍團長打晒天下然後25
做賊幫三國平衡,做刺客殺到一國得返廢人
商人買斷全國+收買勁將做晒食客

但細節唔太掂,生仔生女->唔專登等既,end game先用得
打仗相比D個人事件節奏太快,全部都係2999兵騎兵->雲梯;一野掃幾個州
事件太少/重覆
313 冇得輸送兵力真係最on9 玩到後面係咁再編制拎兵糧再打過 313我一日就可以爆到機 真係未試過
就係想整個全面D既rpg 點知野心太大 超支超出預期(工時) 其實講真鈴木真係唔識整game整D game根本無衡量個員工能力 公司budget313要剷晒成個戰鬥模式同地圖 重製細節等起碼以日本仔coding要多幾年
同埋rpg最重要係劇本同事件 起碼要寫晒咁多劇史劇場先得 rpg最難玩係代入感 個編劇要好識寫文同歷史先寫到好睇 細節一定唔hea得
嘩 好彩電腦壞用舊laptop無買
屌你老母暗榮dlc +pk
等我地12月10日試完再通知好唔好入手啦
一定等埋先決定
餓咗好幾年 12 13唔啱我口味
唔知點解我玩完314咁多次 都係鍾意311 個內政多d
d 起農場 市場lv3 再加其他好正
311 內政係多野玩D既 但當你有3~4座城你會痴線而且311 太多bug ai又廢 攻城又易
3-4座都ok
再多既城就下放d 後勤既城比軍團搞算

好掛住311 吞戰同單挑 314 無哂 單挑直情on9
314pk好似會有舌戰製作人訪談有提過 但我唔識日文 我覺得單挑自動幾好
311 單挑屈ai屈得太過份
我個人就唔太like手動過多干涉 變左個變化太小
311 好在可以組合特技 不過咁樣反而限制左條友才能
sor 岩岩睇左 D人話無舌戰無金個性 不過有通用個性(應該係輔助 恣意果堆)
加多左固有戰法 紀靈confirm
文官會加強
依家單挑係無干涉
但打打贏打輸都無咩投入感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞