[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
雁行最好遲一旬出,等前面方圓、魚鱗埋左位然後埋位。

btw, 想問下大家點用鶴翼?用黎攻地又無咩地方起陣時,拓闊糧道用?

同埋有無人試過趁人地城無乜人用錐矢突擊攻城又唔會俾人斷糧道?
俾人登左就周不時 斬就咁耐都未試過
1.鶴翼係廢 完全用唔到佔地用名聲咪得 呢個陣形係破城好少少
2.攻城果時未試過比電腦斷糧
其實我都覺得U個陣型好雞肋 防又唔夠方圓 但係攻又少 用嚟占領唔係唔得 但係多數擺啲人等佢自動慢慢占
最佳例子:張嶷
鶴翼 長蛇 投石 配搭佢個森戰
後期劇本用親佢都未試過用鶴翼
鶴翼除咗冇人到要拉班文官上場先會用
但前題班文官都要有先得
想問下軍團搵到既物品點解系統會寫屬於篤篤係咪俾人貪左
因為周瑜係軍團長
試咗,真係WORK喎

-圓石石魚-

鋒都唔使(除咗負責拉糧線嗰位)

一ROUND半破4000防禦城

又學到嘢
周瑜定周偷?
204有郝昭
同親愛武將一齊個陣開個招技係會有埋親愛武將招技個效果?
真38唔會出猛將傳
三國志14都好似真38咁賣季票係咪唔會有威力加強版
仲有多一個問題

傾國同應援個能力上升值係咪同奸雄同梟雄完全一樣 如果係嘅話啲女角咪好屈機
甘寧廢廢地,反而張遼好勁,玩合肥出甘寧凌統2隊起埋陣都比張遼ko
想問:

山戰
烏桓
鮮卑
匈奴
氐羌

有乜分別?好似全部都係:

於低山、中山、高山、山路
的相關地形中,自己部隊全能力+10%
冇分別
弱化版囉
搵啲女人做啦啦隊係唔錯㗎
有連攜就有機會觸發埋隊友個戰法
越親密越高機率觸發到
係 D女好撚勁 所以我果個版fix左呢個問題 姐係加強番D非女性專有技能
例如原版 才媛=虛實 都係20% 所以我加到虛實30%
但係有樣野唔同就係 虛實 智囊 臥龍 策士會增加提案個成功率
甘寧 用來攻城好勁 用鋒矢除非有科技 否則都幾弱雞
爬下巴打啲文先
但觸發好似綠圈都當你紅圈功效

呢個網正,勁多非穿越人物
呢個D數據比得唔好太高估 同埋我唔鐘意三國人物係因為入左佢地之後唔係跟史實仕官
唔明咩叫唔跟史實仕官

你可能將自製武將加落某個城,城有勢力就自動under嗰位君主,城冇勢力就在野,未出世的武將都可指定佢響邊個城搵到(只要佢冇父母)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞