[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
五子入遼神 >樂進>徐晃>張郃>于禁最易登
結論係兩個都留唔到 你就明白點解當年曹操忍痛斬左陳宮同高順
有冇人試過0都降唔到?
曹丕應該登到
曹操就唔洗諗
曹丕都未必得 因為根據史書 曹丕好like遼神
遼神唔知係邊個patch之後就固定左100
幾個月前玩漢中爭霸都仲登到
某次更新之後就跌都唔跌
玩劉度試過捉左張遼之後兩年都仲係過百忠
用VAN睇都仲有110
咁得 不為我所用者必斬之無辦法 幫樓上默哀 遼神 2哥 司馬 雖然佢地永生左但唔知要比人斬死幾多次
銀英傳剩返既兩批人+專用劇本拖到8月27一次出
有劇本咁好?

同樣地圖?有冇雷神之錘同伊謝爾倫要塞?
有劇本 好耐之前已經講好左
下面就唔知
我成日都會忍手唔斬

第一覺得斬咗好浪費 第二斬晒啲勁將就會太易玩
斬就一定最快爆機 其實係唔想同佢磨 打個比方 1.你斬晒曹家唔肯降既人 再滅國捉晒=end game
2.你唔斬 留佢地條命 滅左佢國都係end game
分別係唔斬係玩耐D 咁點解唔開多局所以先有手動戰法幫你加速統一
2.方案除非敵我人數差太遠 如果唔係必斬
希望究極ai會update斬左將 親愛被斬在我方必下野 及 親族 永不入仕+ 影嚮名聲令降將提高難度(免得亂斬) + ai捉到玩家將而人數大多於玩家必反斬希望係咁啦
除非25
唔係唔斬
淨係斬君主厭惡
超級高幹終於有啲眉目

打爆北平滅袁尚“立”哂佢30個武將

公孫度同曹操同盟兩方趁我未站穩陣腳約埋打北平,但兩軍都行水路(曹軍南皮出發有陸路唔行學人行水路上來)比我斷糧消滅,本身公孫有4萬兵而家得返1萬,我打算聽日先快滅公孫再戰曹操。
比我會留公孫 打咗曹先
襄平窮鬼地方
守佢一波之後又hea一排
集中精力搞曹操好過
考慮完都係打公孫先

一來我都仲唔夠曹操打,唔能夠主動出擊,二來公孫而家得一萬五兵,我派兩倍即三萬兵就可消滅,等佢又有返四萬兵時,我可能要派八萬先搞得惦,山長水遠調八萬兵,物流都有排搞。

況且我打爆多一曹城,最多捉到四五個將領,到時又逃獄又性,最後可能登到兩件左右,但滅公孫可以全“立”哂佢十個八個武將。
趙雲一個回合單挑捉咗曹彰+斬咗于禁擋咗佢2萬幾兵
于禁應該納為己用
比佢單挑斬咗都冇計
孫權一個人食哂成個交州同荊州
關羽都比我隻趙雲單挑斬埋
我好少斬死人
點解個死亡率咁高?
我都想呢局知隻趙雲食咗咩藥
平時都唔見佢咁猛
上次拎隻趙雲同曹真單挑都輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞