[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
用三國志11去查https://w.atwiki.jp/sangokushi11/
但如果係三國志14出現而無係11出現就要睇人物列傳
一般來講通常蜀漢D人義理係高D
314有人po過唔同主義既義理模式 但我認為不能盡信
玩緊呂布 手下有桃園三賊
想比高官位佢地但又驚佢地反骨
魏延
好咗啦家陣
太守個問題可以用官位壓過去嚟解決
守得住
前期守住曹操幾次攻勢就無再理過我
首先徐洲三城開 然後打北海應該會捉到張郃高覽其中一個 好運會捉哂兩個 咁就完美開局 同事一件呂布負面都開唔到 搞到咁上下應該都同袁術完同盟 睇下食佢定食劉備

198呂布開事件就難到仆街 唔開真係一星難度 呂布 張遼 高順無可能會輸
加埋果五個山賊雖然得長蛇但五個五角星真係二線頂級武將

但袁術真係好弱智 佢前期紀靈兩萬兵除左打曹操真係打邊個都爆硬
我果陣係封個高級文官然後三兄弟係第二格嘅武官 咁就唔會係太守
我本身都想開下啲事件
但一收咗皇縮皮就乜柒都開唔到
開到偽帝的落日既話又可以執佢兩個城

我冇打北海 但佢地自己落嚟送頭
張郃高覽兩個捉晒登埋

五個山賊真係勁好用
家陣扔咗佢地去守汝南
係果波攻勢 打完可以反擊打北海 劉備唔好咁快收佢皮 記憶中都幾多事件關佢事
我都想攻北海 但係冇將又冇兵
起手太窮冇錢募兵
呂布親友團帶咗兩萬人落汝南
徐州得返兩萬兵又冇將點攻上去
而且唔想削袁紹削得太緊要
要留返佢之後幫手制衡曹賊
我玩198一開頭無開公孫瓚
其本上曹操同袁紹同盟一完左就即刻開波 無理過我

我果陣手操呂布三格魚鱗開路 高順3000衝車 張遼3000 陳宮5000投石
輕鬆爆北海 因為行到半途佢應該會出多隊兵打你 食埋果隊兵 座城應該得返7000千左右

募兵就魏續募 募到士氣得返6/70就佢訓練
陳宮同高順唔妥㗎喎
出左咁多年咁多集三國志,由佢話今集唔會出加強版個陣已經唔信
隻game 由1分2 再到 1分4 食水好似貴左 只有pk+季票2 好似350
屌你老味楊弘係咪當我做善終既
3月登返嚟6月就死鳩咗
最嬲係我人手充足呢3個月連地方官都未洗要佢做
有咩所謂唔出佢就高順衝車但出唔到陷陣營
厭惡同場唔係會有debuff咩?
楊弘:好野 唔洗做有糧出 終於唔洗打死一世工
無留意 唔係連携唔會發動咁解?
河北之亂既超級劉備真係守唔到 , 好難先挨到孔明出山已經game over, 可能江夏太早俾孫權食左 4個城打我新野 有無巴打有心德
點會係晉陽?
我搶埋宛

梓潼搶唔到但連搶三關基本上唔使怕蜀
自從暗恥話出pk之後就無心機打314
而家等緊314
岩岩開左來睇 有3 條女+關2哥 點會守唔到
你地講緊咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞