[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
某個更新之前衝車>投石>井欄
某個更新之後井欄>投石>衝車

舊陣時只要你大軍壓境
AI判斷守唔住就會堅守不出
打幾千城牆係會快過打守兵
但某次更新之後電腦會頑強抵抗
明知唔夠打都會出兵迎擊
出到淨返三千兵左右喺城
得咁少兵就緊係打人快過打牆
喺永安打過去算,漢中打落去佢塞十幾萬人落去都唔知點打
如果有天氣系統就正冬天出兵燒糧多啲 夏天落雨行軍會慢啲
不過暗榮會聽先算
終於捱到206有郭淮出山

但我高幹都仲係得兩城,主要原因係曹軍猛將如雲,求其次三個猛將守城我50000萬兵都攻唔落10000兵的城,打唔到出去

成日鄴城出面打水戰難捉人,之後我索性放敵人上岸發現易捉啲,捉鳩咗左右門神周倉關平
聽講超級好難登人?
關平周倉呢啲要用流動監獄,91都唔登得,要兩季後87度就可登
唔覺 超級都易登人雖然我有整新武將 但原版果堆都易登 咩李嚴 魏延 郝昭
點解張飛跌到78忠都登唔到
可能關平周倉降曹,同新腦細唔夾,所以8x玩超級我都可登
攻唔惦曹操,唯有打自己友袁尚主意,趁佢大將孫禮出去打招仗,即派四萬大軍打爆薊(萬五),終於有三城,但佢北平派猛將蹋頓來救,都殺咗我好多兵,叫做慘勝
原來你都係咁 唔知我玩玩下發展關平都唔知點解會降曹 明明劉備仲未比人滅 周倉都係 果時關羽都未死 估唔到佢地咁25 可能光榮更新左 調整左但無講 我記得以前都無咁易登人 而家破城會拎到30%人 仲要好多關一陣都降到
劉備仲在生?
定係你係用嗰堆佢厭惡嘅人?
我玩高幹
劉備比曹操滅咗之後就唔見咗佢
張飛投咗曹操登極都登唔到
我個劉備畀曹操搣咗

劉關張全降曹,仲成日打我,尤其是奸二哥,老是常出現,我咪捉鳩咗佢左右手關平周倉囉。
你玩高幹咩級?

我發現我班手下真係幾倍兵都唔夠人打

我而家最勁得郝昭郭淮周倉關平張燕蹋頓,冇個過90,鋒陣技術0,魚陣技術2(好似靠馬延定邊個先掹車邊有2,陰公),成炸錐行技術人我都唔個要來做乜
唔“知”要來做乜

Typo
玩高級 仲未打到出去
武將嘅施政等級點先升得快啲
君主施政lv最快咪攻破敵城同學習
武將果D咩火計研究lv4 果D set死左 無得升
不過可以用其他人去疊加令施政更高lv
睇來season2 都唔會出
而家秦國被鎖國 微軟話會斷window 我係老閪會覺得政治環境好危 整左唔知收唔收得番/唔知幾時先收得
點解劉備80忠 張飛78忠都登唔到
你君主乜水 軍師幾智
高幹 自創咗隻百智軍師
可能佢地本身義理高 唔容易背主
正常嚟講應該唔難登
高幹同蜀啲人相性都偏近
張郃跌到80忠諗住登佢嗰陣曹操派佢出嚟戰死咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞