[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
今集係超好玩

如果你鍾意戰棋
攻城兵其實抵唔抵?敵人出兵守嘅話,攻城兵對打好弱,又行得慢,如果唔多守兵(萬幾)/ 細城(2000防)嘅話,係咪應該用魚鱗就算,唔使出攻城兵?
除非有強將
冇的話一定係攻城武器勁過其他陣形(只限攻城)
但係如果對面keep住出兵守 未掂到咗城攻城兵應該都死曬?
但一隊萬五既衝車可以2回合破城

我成日都會用錢補3000士兵
係 所以要揾幾隊保住 攻城要夠多將之餘 兵力仲要afford到ai救城 所以無勁人會打得好幸苦
遲D出pk有埋地利特色應該仲難打
上面9月27 更新究極 應該無咁易
下面果個超級無呢個selection
嗰3000兵好似都係城入面嘅兵
所以都係需要攻城兵?

咁如果打啲幾千至一萬守兵,城防2000嘅細城,應該用投石定車定井欄?
用錢補士兵簡單直接... 冇既話,次次都要走返入城先補士兵好慢
1. 你無關羽就係必要咁濟 除非你兵海戰術
2.超級 投石>衝車>井欄
上級 衝車>投石>井欄
3. 井欄基本上是廢 因為行到埋身 人地出兵守 根本滅唔到人地城D兵,投石平均 但勁在第2 格就攻到城
係 所以要儲夠兵同人先fight到 如果唔係都係守城把啦
點解我嘅投石 遠距離係X
招技係x姐 唔代表普通攻擊唔係兩格 普通攻擊埋到位就自動
投石兵唔係得一格攻擊距離咩
但係ai勁弱智

有次攻關口,派衝車投石加方圓

埋到關前投石竟然行到最近個格,衝車隔左一格
投石都要近身先打到
我都係一格
可能我記錯囉
可能巴打一直以為啲投石打緊其實係freeride緊
哦 我知你地講緊咩 投石招技投石係1 格
但架車普通行到埋攻擊係2格?(D人話) 因為我唔知你投石係指架車普攻定招技
技同兵種都係只可以打一格喎巴打
呢樣嘢由隻驚一出就講左好耐
我都係聽人講
發現雲玩家一名
但係如果對面keep住出兵守 未掂到咗城攻城兵應該都死曬?
係 所以要揾幾隊保住 攻城要夠多將之餘 兵力仲要afford到ai救城 所以無勁人會打得好幸苦
遲D出pk有埋地利特色應該仲難打
所以都係需要攻城兵?

咁如果打啲幾千至一萬守兵,城防2000嘅細城,應該用投石定車定井欄?
1. 你無關羽就係必要咁濟 除非你兵海戰術
2.超級 投石>衝車>井欄
上級 衝車>投石>井欄

3. 井欄基本上是廢 因為行到埋身 人地出兵守 根本滅唔到人地城D兵,投石平均 但勁在第2 格就攻到城

關超唔超級咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞