[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
姐係條友有出生地 但新人物係random同埋你齊得太多就會唔想放你試下整50個 每次入game都要查一次書
我整咗廿個度

次次都逐個放

好快啫

比如說士shit炸friend一定跟士shit
乜原來有分綠圈紅圈有咩分別
20 個都ok 50 個史實可以講囉來搞 同埋比較勁既人已經整左90% 淨低果D多數係東吳D人同埋點解我會講D分比得唔好
因為 光榮定分60分係合格 70已經叫ok亦都係代都岩岩可以個謀士 80叫良 90叫優秀 100無雙 同埋x9 同78 呢D數字有佢意義 同埋要同番同時代既人拉curve因為光榮拉curve制較主 計分制為副 同埋 頭3 頭4(如有100/99) 一個時代只有1個 好似我整春秋人物 我會拉番同春秋時期人物 係要睇晒先整到 所以春秋時我認為智力最高係范蠡 但范蠡未叻到似張良 所以99 狐偃98(因為呢個人事蹟似范蠡) 97管仲 之後要自己想像留番D位比96 95 etc咁
仲要計埋綜合5圍數值 所以曹操總5 維=織田 原版來講 仲要計埋個性要分析過先知點比
原來咁複雜但係開手動戰法太屈

電腦係咪唔會打土壘個啲
所以我唔玩手動就係咁解
電腦唔係唔識打不過多數回避 所以可以用呢個方法屈ai
等出究極啦 而家唔係好勁架咋
一日唔改善AI都冇撚用
淨係推高電腦攻防有咩意思
今次ai係有改善 唔同難度有唔同行為 有人test過 但仍然唔夠
想睇電腦用啲狗招守城仲有唔知人地有幾多兵or淨係知大概 同埋入咗樹林上咗山會睇唔到對面係邊
入樹林睇唔到咪插眼囉
加個斥候兵種當插眼
森林可伏兵有冇得諗,仲可能森林內行來行去,好似310咁,一撞即暈
其實可以 參考水上戰法記得
我記得310有時會突然大霧完全睇唔到對面
仲會落雨放唔到火計
大霧會增多埋伏成功率
落雨落唔到火 丞相
一千六百幾攻城一下先打得四十幾兵係咩玩法…
太守只係統武各七十幾既曹純
我玩上級 未試過用少過15000 兵攻到一個城

仲有我玩到琴日先發現原來守城都關士氣事
[PC/PS4] 三國志14 (9)
https://lih.kg/pfHyKEX

其實唔難

#294唔係講緊16xx隻兵
係部隊五維個"攻城"16xx
劉章有成7萬係梓潼,4萬幾係上面個關,係漢中完全打唔到落去
呢個係ai設定來 總之四川電腦好小攻 禮教更加唔會攻
其實我發現自己好少用井欄
個ai 曹操係咁揾二萬人打個五萬人嘅關 仲要兵器擺後面係咁比人打爆 跟住三十日之後又再攻過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞