[PC/PS4] 三國志14 (11)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
下集一定等pk 屌你老母暗恥
314pk有象兵
咩意思
陣形有象兵揀
其實整個大型付費DLC當PK咪仲好
講真而家真係覺得幾肉酸
我估係低速但係高攻防?
攻城破城大概係點?

終於有籍口玩漢中孟獲
照三9,攻城應該弱兵器少少
象兵要同歐亞地區換先有
4Gamer:
“地利”是什麼樣的東西呢?
越後谷:
是按州設定的特殊效果。 例如,“荊州”的話,武將們的經驗值容易積累,所有州都有一些效果,如果在州的城市保持指定數的話,就能得到效果。
到目前為止,如何擴張勢力成為戰略的關鍵,但必須意識到一個州擁有的“地利”,玩家的戰略也將重視州的稱霸。
4Gamer:
想優先哪個「地利」,這樣的遊戲風格的差異也快要產生了。
越後谷:
AI也是為了得到“地利”而行動的,所以我想也會發生為了妨礙敵人勢力上色而派兵的情況。 用什麼戰略從哪裡的“地利”中奪取,如何解除敵人的“地利”等思考會變得很重要吧。
4Gamer:
接下來,我來聽聽和其他國家的交易。 交易能得到什麼呢?
越後谷:
請您教我各種各樣的文化和技術。 在各國有“大秦(羅馬)”“貴霜”。 中亞到北印度的王朝。 以佛教美術聞名)”“安息。 古代伊朗王朝與羅馬激烈爭鬥)“天竺(印度)”4個登場。 通過和他們的交易,感覺可以使用新戰術。
4Gamer:
如何加深與各國的關係呢?
越後谷氏:
交易需要派遣“使節團”,在這裡擅長外交的文官就變得重要了。 當然,威力加強版中追加的新的“個性”中,也有容易加深與外國的友好關係的,這樣的武將也可以在外交上大顯身手。
要與各國接觸,就必須獲得為此擁有“地利”的州。 比如,“交州”是以南海交易而繁榮的土地,所以有可以和天竺交易的“地利”。 根據和哪個國家的交易目標,應該得到的州也會發生變化。
4Gamer:
這樣的話,根據敵人勢力也到手了的州,和外國交易嗎?
越後谷氏:
當然。 例如,如果放任交州不管的話,某個勢力就會得到這個和天竺交易。 而且,會在戰爭中出現強勢的象兵。
在作為窗口的州中,特別是“洛陽”可以和大秦交易,各勢力都會爭奪吧。
仲以為係直接加兵種比木鹿關索班友
點解橙仔出面會有粒星係隔離既?
咩意思?

你應該係㩒咗劉明
當然。 例如,如果放任交州不管的話,某個勢力就會得到這個和天竺交易。 而且,會在戰爭中出現強勢的象兵。

象兵居然係歸交州而唔係益州
唔小心按左
仲有新金個係無金得藍姐係我作果D全部照入就得
死都唔肯加返啲金個性比五子良將同太史甘寧凌統
終於出pk
之前唔撚信暗榮點都忍手係正確決定
其實參考太閣5最好
顛峰之作
等我地做先行出完食評啦
其實忍手有咩用
就算買pk 都係要買原版

同埋點解大家對dlc 對pk咁反感
如果無既話 就只得原版功能 無後續
三國志14開發成本都唔細 而且玩家唔算好多
邊賣邊做 係比較有保障

除非佢唔好玩就話姐
其實佢咁同DLC冇分別,只係名仲叫PK
P社嗰啲咪又係咁玩,DLC成個機制改晒,賣你同正驚差咁多價
唔明啲人叫乜鳩春,乜game都係遲買完整啲啦
你都諗到連登仔會點答你
1. 光榮垃圾驚,手機驚都不如賣人3A價錢,仲要賣DLC呃錢,玩滔滔鍋有誠意得多,我俾錢賣佢DLC都唔買光榮
2. 光榮垃圾驚,一直睇死佢出PK版,做唔晒隻驚要出DLC,好彩冇買
但問題真係好撚貴315唔會再買 除非好玩
呢隻我預玩20年
其實我就冇見過人屌佢出DLC

但佢講到明唔出pk 咁你即係預season pass 會包晒所有後續野啦 但佢而家反口喎 咁都唔屌得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞