[移民英國]一家兩口住倫敦住左兩年 比生活費參考你地

1001 回覆
1225 Like 27 Dislike
可以約定,但你預可能要打電話

早前因應疫情好多地產代理都整咗virtual睇樓,即係拍哂360/video之類

當然功能上取代唔到親身睇,但都可以比你了解下
我記得雞髀先平wor,平過雞胸
英國豬好好食
有幾減起價上嚟有啲仲可以平過香港
除非你用primark比 primark根本就淘寶價
咁真係冇辦法自己租地方住喎

我仲打算考大巴牌
果邊最低工資幾多?
做藍領年薪有無£25000?
平時買餸去Waitrose 定Tesco 好?
巴打兩個人一個禮拜買餸用£100
我去waitrose/wholefood都買唔到咁貴
你餐餐煮好西/買酒?
無牌civil engineer呢?
睇收入囉waitrose你當係city super
Tesco就百佳/taste個程度
new malden唔錯架,有fd住果到
好多韓國人聚居,有韓國超市+勁多韓燒鋪頭
條大街基本上咩鋪頭都有,有間大wilko可以買好多家居用品
咁六年之後繼續做呢啲工做到退休?
定係覺得6年之後突然間會有份好工?
始終搵份好工係一個問題⋯
佢買唐菜卦貴到冚家剷
衣 - 毒撚一年無超過£100唔識答
樓主話食個lunch 10磅wo.. 邊度平?
10磅一個人定兩個人?
咁其實你做咩工?
兩個人一個禮拜點買到£100餸我成家四個都唔洗咁貴
講緊22000GBP年薪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞