[移民英國]一家兩口住倫敦住左兩年 比生活費參考你地

1001 回覆
1225 Like 27 Dislike
一定係, 呢樣其實好重要, 你如果住得唔就腳好辛苦架....
我之前去倫敦玩, 住hostel
識左個護士, 佢一至五都住hostel, 星期六日就返屋企,
佢屋企住outside london, 因為咁計返坐車其實佢一至五住hostel仲平過每日來回坐車, 又耐又貴...
想知邊區?
你係咪發夢幾十萬搞掂....
其實好多人真係好天真好傻....
你試下個個月都食, 我話你叻
就算自己識煮 買餸都唔平
有冇d水電的工會請學徒?

又或者相關的課程
讀完可以考到牌?
雖然冇能力過去
但多謝樓主寫參考
希望你可以幫多啲香港人過去,唔係話要俾錢資助,俾啲經驗之談嗰啲已經好好
我係英國u grad所以唔係太知
不過依邊其實都幾睇grade 佢地比較鍾意2:1以上
不過建議最簡單就係可以放上啲幫你搵工既網
寫埋expect salary咁
到時佢覺得有適合你既工會call你
巴打打咩工
隔離po有個英國巴打做tier 1 law firm稅後年收入都係40幾萬
外國睇黎真係science會好好多
好似係40幾萬港紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞