[移民英國]一家兩口住倫敦住左兩年 比生活費參考你地

1001 回覆
1225 Like 27 Dislike
見有幾個人都問飲乜水同有無甩頭髮,甩多左就真係有既頭頂有d危機

非廣告,沖涼個水龍頭裝左依d filter, 再駁花灑filter先再沖涼 心理上好左,但d 水真係好撚硬
https://www.amazon.co.uk/dp/B06XWDWW6X/ref=cm_sw_r_cp_api_i_x8Y.EbY6FS7RC

飲水我飲水喉水,都係用飲水filter濾完就飲,飲左咁耐都無問題。不過區區條水喉唔同,有飲過難飲既水不過都堅持無買樽裝水,膠樽水有微膠粒都係死路一條
Manchester Zone M1, 即係 Piccadilly 站附近係咪好貴㗎?
以前成日去 Brixton Clubbing.
但人唔係當地好難r到interview架喎
我自己都冇乜要求
不過我男朋友有
所以盡量可能都會揀好啲
lm
我反而想頂個外賣檔或者餐館仔黎做,咁樣可以請多啲香港人。
咁如果水牌呢? 應該點入手,同條PATH點考?
thanks
做hmo可以7折或者8折租返比香港人,都幫到d人
排華 歧視嗰啲會唔會好嚴重?
做按摩有冇得諗?
liverpool (唔一定最市中心) 如果新樓實500呎,咩價格?
好似係無福利, 要你自己挨6年先有得入藉喎
巴打我以前都係英國住過一段長時間, 而家返咗嚟香港
仲有啲洗費香港人諗都冇諗過.

VAT 銷售稅 20%

TV license 睇電視就要買牌照 (每一部計) 彩色電視 £157.50 一年,黑白電視£53

National insurance 國家保險, 有收入就要交

我以前租嗰一間屋,屋主喺我間房裏面裝咗個電錶(好似香港街邊車位投幣式入錶) 用幾多入幾多,個錶行完就會cut電.

喺英國倫敦,曼城, 伯明翰.... 唔係住正喺市中心,洗費都唔係同香港相差太遠, 都係視乎個人點洗法.
係英國住過八年 路過say hi

講真入倫敦市中心都冇得泊車㗎啦

英國好多地下鐵都冇冷氣 都唔明點解紅色線仲未有冷氣
隧道窄冇位散熱係死症,要多十幾年先解決到
咁三個 party 都好,我請到人幫手,手足有嘢做,又可以交租俾你。

頗貴嘅消費,無乜人願意幫趁。
係咪色情先
真心有
都幾多上門服務,拎哂果d foldable按摩床之類果d上門幫人按摩
好似都收成50-60鎊1粒鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞